Jump to content

MagogKasdeyahe

Inactive
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by MagogKasdeyahe

  1. ACTA n-are legatura cu problema ta. Cel mai bine e sa suni la provider si sa le comunici problema.

    Sunt de acord cu ce zici, dar aceleasi probleme le-am avut si la vechea locuinta....am zis ca e de la router poate, erau 3 calculatoare care mergeau pe el, acum ne-am mutat in cealalta parte de oras, sunt doar 2 pc-uri pe el, provideru e acelasi _RCS&RDS, la inceput netul a mers neasteptat de bine....pt. ca, cam de cand a inceput gerul asta s-a dus iar cu viteza si au inceput problemele....eu sincer nu cred ca e de la router sau uTorrent, si ceea ce spui tu imi intareste convingerea. Nu am virusi, am OS cu licenta, am updatat si firmwareul de la router, dar deh, providerul e RCS&RDS, si daca-i sun....pot astepta....mult si bine. Oricum...nu stiu unde se duc cei 100 mbs, macar de erau hai sa zic 70-80 reali, dar nu e asa. O sa incerc poate sa pun alt client de torrent...poate cauza sa fie totusi de la utorrent...nu sunt inca 100% sigur.

  2. Si eu am o problema asemanatoare, in sensul ca odata pornit downloadul nu mai merge nimic altceva. Teoretic, am 100 mbs de la rds...dar practic...nu stiu care e cauza. Plus ca, in ultima vreme, nu mai pot sa descarc nimic de pe torrents ca viteza scade pana spre minim...nu i-am umblat pe la setari nimic, in plus netul imi pica des...m-am mutat in locuinta noua, la inceput netul a mers super ok....ce s-a intamplat? Da e drept, folosesc un router D Link DIR100, dar am incercat si direct, fara router si cam aceleasi probleme (viteza un pic mai mare dar tot pe acolo). Va intreb, sa fie de la frig, de la ger, ati mai avut si voi probleme....sau sa fie de la semnarea rusinosului ACTA de catre politicienii nostri? Ceva s-a intamplat...nu mai pot desarca nimic pt ca viteza a scazut dramatic! De exemplu, dupa ce dau restart la router, intru pe utorrent si incepe sa descarce cu viteze mari, iar apoi scade...pana pica netul! Pls help!

  3. Am si eu o problema neplacuta rau de cand am trecut anul asta pe abonamentul de 100 mb/s fiberlink al RDS. Inainte aveam abonament pe 50 mb/s si netul zbarnaia, asta avand router D-link (cablu nu wireless) si trei calculatoare legate pe el (2 desktop pc si un laptop). De cand am facut trecerea la abonamentul mai scump....ca la romani problemele au inceput sa apara. :banghead: Adica daca inainte netul pica rar, si mai dadeam cel mult o data pe zi sau doua zile restart la router, acum e de cateva ori pe zi! Pica aproape non stop! Am refacut conexiunea, pc-urile nu sunt virusate daca la asta va ganditi, no way. In fine, ce ma uimeste....dupa ce scot routerul din priza si-l bag iar netul merge bine apoi treptat incepe sa-si piarda din intensitate....la un moment dat pica. Sau daca descarc un torent pe un pc celelalte doua nu mai au net, ceea ce inainte, adica anul treccut, cu conexiune inferioara, nu se intampla!!! Cea mai ciudata faza e atunci cand pica netul...pica siturile pe toate cele trei pc-uri, dar daca pe vreunul din ele cineva se joaca, jocul nu pica, pingul e excelent si te poti juca in voie! Ce naiba mai e si asta? Cine e vinovat, eu cred ca RDS-ul a facut ceva...i-am sunat si nu m-au ajutat, fireste...in bunul stil romanesc, sa nu zic altfel...Cer va intreb....poate stiti...care e cauza, care ar putea fi cauza acestor...anomalii?100 mb/s...ar trebui sa prind pana in 12,5 MB/s adica, ma rog nefiind garantati nu chiar atat.....inainte cu jumatate banda netul imi zbarnaia....ce sa fac?Help pls...am ajuns la capatul rabdarilor....sa cumpar alt router mai scump??!! Ca nici asta n-a fost cel mai ieftin....dar nu cred ca de la el e cauza. Si azi, cu ploile astea a picat parca si mai des ca in alte zile...imi vine sa turb de ciuda.... :dontknow: :comp2: Multumesc pentru atentie....si sper sa capat niste lamuriri...

  4. Problema cred ca este de la Hard , trebuie sa iti iei unul nou . Cel mai bine te duci la un service cu el , decat sa dai banii pe un hard nou , mai bine te duci si vezi ce zice un specialist

    Am formatat ambele partitii din nou, ciudat acum merge foarte bine...mi-a mers chiar si call of duty black ops (doar ieri, azi imi da eroare could not reading memory)...bat in lemn.....poate afost totusi de la software desi simptomele au fost mai grave ca niciodata, am ceva experienta cu calculatoarele, asta e al treilea computer pe care l-am schimbat dar sincer asa rau n-a mers niciodata....banuiesc ca va fi fost de la drivere...sper....oricum mersi de sfaturi, sper sa nu mai am probleme.

  5. Am formatat si acum am dat de probleme mai mari :crybaby: . Da, am scapat de problema valuririi imaginii (era probabil de la drivere)....dar ghinion...am instalat dupa formatare se pare un driver la placa video care nu trecuse testele microsoft..in fine n-am dat atentie la chestia asta dar....nu-mi mergeau filmele. Aveam toate updaturile la zi, k lite codec ultima versiune instalat, dar filmele nu mergeau nici pe bsplayer, nici pe vlc player, nici pe windows media player, nici pe nero. Ca atare, am zis sa dezinstalez driverul de la placa video sa bag altul...proasta decizie, nu mi-a mai butat windowsul, imi dadea o eroare cum ca nu gasea un fiser dll :violent: . Am formatat din nou c-ul, am pus driverul video ala bun mai vechi pe care il stiam, am bagat toate updaturile la windows, am pus antivirus, am defragmentat....filmele mi se vad bine pe orice player, totul frumos si roz dar....pc-ul nu imi mai raspunde corect la comenzi. :angry1: Lucreaza procesorul...sau hardiskul in continuu, caraie acolo jos langa butonul power si se tot aprinde luminita aia de innebunesc, nu stiu ce are! Intru ok in my computer, dau click pe d intru intr-un folder (pana aici merge rapid si bine) apoi dau dublu click pe un folder oarecare (cu filme, poze etc) si incepe caraitul iar eu, vreme de cateva minute nu mai pot face nimic...nu mai merge nici mousul nici nimic...daca dau ctrl-alt-delete imi apare task managerul dau end program la folderele deschise si-mi dispar toate icoanele de pe desktop....caraie la fel vreme de vreo cateva minute bune!!!(cum nu facea niciodata totusi...chiar daca problema asta am mai intalnit-o) iar apoi isi revine dar daca vreau sa intru intr-un folder o ia de la capat. Daca poate cineva sa ma ajute....e de la hard oare, procesor, placa de baza...ce ar putea fi? :hair: Sa nu uit...la mine din pacate se cam ia curentul....s-a intamplat de multe ori iar ieri a picat de cateva ori tensiunea usor dar pc-ul nu s-a inchis de tot....am vb intre timp si cu un prieten si mi-a zis ca hardul probabil s-a stricat, sau sursa...dar sanse mai mari sunt la hard....deci tot va trebui sa scot banii :sef:

  6. Din cate stiu eu, daca procesorul e pe 32 de biti, nu se poate...sau ma rog s-ar putea sa il poti instala si sa mearga cat de cat, dar iti va da erori..updaturile la drivere nu vor merge....sfatul meu, instaleaza windows 7 pe pe 32 de bit daca nu doresti probleme.... :right:

  7. Din cate zici totul pare OK . Nu stiu ce ai putea face decat o reinstaleare a windowsului .

    Virusi sigur nu ai ? Driverele updatate la zi ?

    Am verificat cu driver genius professional, cu advanced system optimizer,....am intrat in xp la device manager....din ce se vede driverele sunt la zi....bine nu pot fi sigur 100% ca ce arata acolo e corect...dar ma gandeam ca poate stiti vreun program mai bun..hiperspecializat pe probleme de astea.....am eu o banuiala....eu la un moment dat am formatat c-ul, in d se aflau niste foldere de la drivere pe care ulterior le-am sters....dar driverele le-am reinstalat apoi...si apoi si updatat cu programele alea....deci nu stiu....poate mi s-a zapacit ceva pe la xp si nici un program nu mai vede....nu stiu...Virusi nu am....cand a fost ceva in neregula microsoft security sessentials i-a prins si sters oricum daca aveam se manifestau ei cumva da nu e cazul. Mi-e groaza ca ajung la format da se pare ca n-am incotro :(

  8. Ce procesor ai ?

    Am proc amd athlon x2 dual core ce suporta 64 bit (da sist. de operare e pe 32) are 2.5 ghz. am 2 giga de ram ddr 2 placa video asus ati radeon x1550 series de 1 giga memorie si hard de 320 gb. Am spatiu liber suficient peste 100 de giga pe d si 32 de giga pe c din 50...nu asta e problema as fi vrut eu...Tin sa mentionez ca in afara de problema asta pc-ul imi merge relativ bine....in fine...am primit cadou call of duty black ops original si nu-mi merge da nu-s sigur daca e de la configuratia usor la limita (sau sub limita) sau poate chiar de la problema asta....poate e ceva totusi de la drivere...ca jocul se incarca, filmuletul de prezentare merge si cand sa-mi intre efectiv in joc crapa.... :comp2:

  9. Salutare, am si eu o problema dar am zis sa nu mai deschid un topic pt.asta...tot o problema dar de data asta cu folderele, daca trag cu mousul de un folder si-l misc imi valure imaginea rau de tot. Ce pot sa fac? Mentionez ca am scanat si curatat registrii, privacyul, am defragmentat, am scanat cu antivirusul si antispyware, de asemenea am reinstalat si apoi updatat driverele la sistem cu un program driver genius professional...tot degeaba. Sunt disperat, cu toata grija mea imi merge prost windowsul si nu inteleg cauza, e windows xp home edition cu licenta, cu updaturile la zi, am firewallul de xp, antivirus&antispyware microsoft security essentials (inainte am avut avast), am advanced system optimizer, windows washer...sistemul ar trebui sa mearga super bine dar nu e asa....si nu vreau sa formatez C-ul....nu din nou....pls o solutie. :banghead:

  10. O suita excelenta de utilitati pentru mentenanta si optimizarea sistemelor de operare Windows xp,7 sau Vista, ce cuprinde regystry cleaner, reg defragmenter, clean junk file, clean temp, clean browser, clean windows, defrag harddisk,auto shutdown, task manager, recover deleted file etc, aici: http://download.cnet.com/WinUtilities-Free-Edition/3000-18512_4-75021441.html?tag=mncol . Cu un astfel de program, si vb din experienta, nu mai ai nevoie decat de un antivirus&antispyware free si un firewall free, pentru a fi sigur ca pc-ul tau merge snur. Si cand te gandesti ca toate astea nu costa nimic...eu zic ca merita.

  11. Nu inteleg ce va panicati atata de la bombele astea nucleare. In momentul de fata ele au doar efect psihologic caci nu cred ca exista vreo natiune destul de batuta in cap sa foloseasca astfel de armament . Ganditi-va ce repercursiune ar avea si ce impact in opinia publica , care e extrem de importanta in momentul de fata .

    Pe rusi nu ii vad bine si nu i-am vazut niciodata . In primul rand nivelul de trai cam se prabuseste , au ei foarte multi miliardari insa au si foarte multi muritori de foame . Mai mult , tehnologia ruseasca nu mai e ca acum 50 de ani cand putea sa tina pasul cat de cat cu americanii , incepe sa-i prinda casarea pe moscoviti .

    China putere mondiala am mai zis , poate la vanzari de papuca de cauciuc - aia Crocodil - si baterii 777 . China abia ce a scos si ea capul si gata in lume si gata e putere mondiala? Nu inteleg cum de a ajuns China asa de puternica . Sunt zeci de tari cu potential mai mare decat al chinezilor . Chiar crezi ca pentru 3 sau 4 stadioane si niste cladiri construite mai recent gata au sarit si au un cuvant importanta de spus? Eu ma indoiesc prea mult .

    Cel mai mult imi place sincer Japonia . O tara care pana acum 150 de ani , pana la sf. erei Tokugawa , era extrem de retrasa si neprielnica strainilor iar acum e una din cele mai civilizate si dezvoltate dpdv tehnologic .Imaginea Chinei si a Japoniei sunt la lumi departare la fel si nivelul de trai . Au avantajul numeric chinezii insa in timpul unei recesiuni mori aia pe capete de foame .

    Statele din Europa individula nu au sanse prea mari sa se aproprie nici de SUA nici de Rusia . Poate prin proiectul asta "UE" in cateva decenii s-ar realiza e unificare insa numai in cazul unei coeziuni perfecte nu atunci cand ne certam intre noi pentru lucruri ce s-au intamplat acum 50-100 de ani care in momentul de fata sunt triviale .

    De acord cu Japonia, eu as adauga si Germania, dar sa nu uitam totusi ca Germania si Japonia au pierdut totusi WW2 si fara arme nucleare totusi nu poti dicta pe plan politic (efect psihologic sa fie si tot e suficient pe plan politic). Poate in viitor se va schimba asta (Germania parca vroia sa intre in Consiliul Permanent de Securitate ONU) insa deocamdata asta e situatia si cele doua tari desi sunt foarte puternice si prospere nu au totusi resurse prea mari (adica teritoriu si populatie), dar drept e, ca daca le-ar avea....ar fi cam naspa si pentru americani....sunt doua natii foarte disciplinate, pragmatice, tenace si tehnice! Momentan eu zic ca sunt doar 2 poli care mai echilibreaza un pic scena politica mondiala... :)

  12. Sper sa nu jignesc pe nimeni cu afirmatia mea, dar sa spui ca Hitler a fost un geniu e un lucru pe care ar trebui sa-l faci doar in gluma la o bere cu prietenii, si nici macar acolo! Cum poate fi catalogat geniu un ins care si-a justificat dorinta de cuceriri si putere prin clasificarea oamenilor in inferiori si superiori? Ce e mai grav e faptul ca in prostia si animalitatea lor au existat ( si din pacate exista si azi) oameni care chiar au muscat la astfel de povesti propagandistice naive dar incarcate de ura! Si eu sunt dezgustat azi de actele de violenta ale rromilor, dar pentru asta nu e de vina rasa lor, ci statul roman, ca nu aplica ferm legea ca sa-i puna la respect pe infractori, indiferent de etnie, culoare, religie sau orientare sexuala. Evreii intr-adevar deranjau pe atunci (si nu numai) datorita geniului lor comercial-politic, dar pentru asta n-ai decat sa creezi si tu ca popor genii care sa conduca situatia in favoarea ta pe cale pasnica. Stiti de ce evreii conduc lumea, desi sunt o mana de oameni fata de cam toate popoarele lumii? Pentru ca la ei de mici se pune pret pe invatatura, invata limbi straine, invata sa cante, sa citeasca, sa picteze etc. toti invata cat mai mult pentru a putea sa-i domine pe ceilalti, mai puternici, mai violenti, mai multi! Violenta lui Hitler si nu numai nu a ajutat la nimic, si-n plus, azi sunt tot mai multe voci care sustin ca de fapt Hitler a fost manipulat de finantatorii evrei, cei care au sustinut de fapt si razboiul, la inceput. Nu vreau sa continui teoria conspiratiei dar daca asa o fi, cine a fost geniu? Hitler sau Iluminatii bancheri evrei care l-au dus de nas? Eu unul zic ca nici unul nici altul, geniu inseamna un om care activeaza pentru pace si democratie, in adevaratul sens al cuvantului. Eu unul cred in democratie, adica in ideea ca e ok sa ma dezvolt sa am putere si prosperitate dar pentru asta sa-l las si pe celalalt sa traiasca. Daca ar gandi si ar face asa toate popoarele atunci nu am mai avea parte de genii pustii diabolice gen Hitler, Stalin, Saddam, Osama sau....Bush!

  13. cum sa fie America ? America e aia care se zbate si se suceste si isi face publicitate la TV non stop ca sa CREDEM noi ca vezidoamne ce tari is ei ........

    In momentul de fata Rusia e cea mai mare putere insa China va prelua stafeta in curand.

    cica america.. omg :))

    Nu stiu de unde ai perceptia asta total gresita dar ma rog, accept orice pct de vedere insa te rog sa vii cu argumente. Eu iti dau argumentele mele:1) PNB (produsul national brut, cel care arata forta economica a unei natiuni) - America e pe locul 1 ca volum total, iar la PNB/cap locuitor se afla cu mult deasupra rusilor sau a chinezilor (desi nici ei nu-s pe locul 1, acolo sunt cred elvetienii sau luxemburghezii, nu-s sigur). Deci economic ...victorie clara a americanilor, cel putin la momentul actual;2) Forta militara - aici iar America e pe locul 1 atat ca suma alocata bugetului apararii cat si ca efective ale fortelor armate! Singura categorie unde rusii erau o idee mai tari era armamentul nuclear, in sensul ca aveau in total un numar de 1099 rachete nucleare si submarine purtatoare de arme nucleare, fata de americani care aveau doar 1000. Oricum, numarul asta era valabil in anul 2000, de atunci e posibil ca raportul sa se fi schimbat, nu stiu. Oricum, diferenta e mica si eu zic ca diferenta in favoarea americanilor e facuta de calitatea rachetelor si submarinelor lor inteligente, echipate cu tehnologie si calculatoare de ultima ora, spre deosebire de rusi care in general fac lucruri rezistente si dure dar mai putin sofisticate. Nu mai vorbesc de spatiul cosmic, unde americanii au scut antiracheta pe cand rusii nu stiu sa mai aiba ceva.... :)

  14. Am si eu o intrebare, acest programel poate sa dea si remove id-ul tau din alte liste? Era un site de detect invisible id care facea treaba asta, persiangap.com, dar vad ca a disparut si de atunci nu am mai gasit pe altcineva cu utilitatea asta super folositoare...

  15. Ai incercat Chrome?

    Nu l-am incercat, am auzit de el ca ar fi bun dar nu stiu daca e compatibil cu BitdefenderIS si WindowsDef, adica sa-l recunoasca si sa-l scaneze in real time ca pe IE. La fel, nu stiu cat mananca din memorie, nu ca ar fi o problema (am 2 giga de ram) dar totusi... :)

  16. Descarca de aici programelul asta antispyware, e free si foarte bun, pe mine m-a salvat de o chestie tare nasoala, nu puteam bifa optiune de show hidden files, a fost singurul care a detectat si sters spywarii care cauzau problema! :cool2:

  17. De curand am downloadat trei softuri free excelente si le recomand tuturor celor care vor sa nu aiba probleme pe propriul pc. DiskHEal 1.48 e un programel care rezolva problemele grave cauzate de diskuri, foldere, task managere sau registry editors. Eu unul nu puteam deschide cu dublu click diskurile C,D si E, dupa ce am instalat programelul si am dat fix disk problem si-au revenit! Alt programel foarte bun pentru optimizare e TwekPowerPack2009, are track cleaner, registry cleaner, registry defragmenter si disk cleanup plus alte chestii utile, printre care si un autoshutdown numai bun pentru cei care lasa pc-urile ore in sir sa descarce fisiere de pe torentzi! Al treilea program e un antispyware free, in varianta fara protectie real time, se numeste Malwarebytes Anti-Malware ( are update manual si scaner, carantina) e ideal ca al doilea antispyware, pe langa unul cu varianta real time. Pentru mine a fost singurul care m-a scapat de niste napaste de spyware ascunsi care nu ma mai lasau sa bifez optiunea show hidden files!

  18. Folosesc IE8, merge foarte bine pe un sistem xp cu sp3 cu licenta, cu updaturi la zi, cu Bitdefender IS si Windows Defender, ambele cu licenta. Sincer, inclin sa cred ca IE-ul merge prost doar pe sistemele windows cracuite si neactualizate, la mine unul sunt chiar multumit de viteza si functionalitate. Si oricum, fata de variantele anterioare, IE-ul a evoluat foarte mult... :)

  19. Interesant topicul. Eu unul as mai fi adaugat la categoria superputeri si India, ca are populatia mai mare ca a Chinei ( sau o va avea in scurt timp) si o forta economica in crestere (se pricep la IT si au inclinatie spre tehnologie, in plus sunt indo europeni si ei, ca limba ); Marea Britanie si Franta, care desi nu mai au teritorii asa intinse totusi mai au colonii (insule si insulite multe, care adapostesc sau pot adaposti multe baze militare si nucleare ), au putere economica si sunt membrii permanenti in NATO. Chiar si asa, eu unul inclin spre americani, pentru ca respecta principiul germanico-anglo-saxon al pragmatismului si eficientei in orice domeniu. Adica, da, or fi ei mai habarnisti in domenii in care nu sunt calificati (nu se baga ca musca in toate treburile precum romanii aia destepti pe care-i vedeai reparand si carpind daciile) dar atunci cand lucra in domeniul lor o fac cum trebuie. De aici ar trebui sa ia aminte si rusii, si chinezii si romanii :)) . Deci clar votez America, desi sincer mi-e teama si de rusi si de chinezi, de prostia lor! Primii se afla intr-o criza morala, demografica si economica, habar n-au de democratie dar au impanzit lumea cu mafia lor si-n plus detin arme nucleare si nu numai care pot infrange America (is singurii cred care ar putea ingenunchea America ) iar chinezii sunt infricosatori prin numar si prin cultura lor de termite care subordoneaza totul statului, chinezii facand orice fel de munci si mancand orice fel de porcarii doar pentru a imbogati statul comunist, care deocamdata nu dispune de atatea arme nucleare precum americanii sau rusii dar numarul populatiei lor compenseaza multe...

  20. Amar democratie, daca ea poate da voie unuia ca becali sa ia puterea, ales de prostime,da democratic. Astea-s minusurile democratiei,ca permite oricarui tampit sa candideze la functia de presedinte. N-ar fi nici o problema daca tara ar fi sanatoasa si cu oameni sanatosi,atunci personajul s-ar desumfla singur precum balonul si ar disparea. Insa la noi numarul prostilor e din ce in ce mai mare. Si astia chiar ar putea crede ca alegand un analfabet incult si grosolan vor face bine!! Am avut unul, pe nume Ceausescu,si stiti cum a sfarsit. Oricum Becali a facut suficient rau Stelei. Nu mai e nevoie sa faca si tarii. Au facut-o ceilalti. Daca Becali ar ajunge presedinte si png-ul in parlament zau ca as intra acolo si mi-as detona o bomba sinucigasa,precum islamistii,sa-i curat pe toi. Macar as muri cu constiinta impacata ca am mai imputinat tara de prosti!

  21. Haideti sa va zic o chestie monumentala poate pentru multi si poate desueta pentru multi care au citit literatura pe tema respectiva. Ma gandesc ca multi ati vazut celebrul film serial Sta Trek, ati vazut cum arata nava Enterprise. La fel poate multi ati auzit ca...multe biserici,minarete, monumente etc...seamana ciudat cu..rachete sau nave de tip OZN. Faceti urmatorul experiment,uitati-va cu atentie la bisericile mai mari,sau eventual catedralele din orasele voastre, ghici cu ce seamana daca va puneti imaginatia nu prea mult la contributie?? Eu ma uitam la o biserica din Sibiu, cam a doua ca marime dupa Catedrala Ortodoxa, si puteam sa jur ca e vorba de nava Enterprise..sa fie oare intamplator? Casa Domnului-nava de tip OZN? Si totusi, cei ce scriu despre extraterestri si modul in care ne influenteaza viata din antichitate si nu numai...au descoperit si asta demult...

  22. Bineanteles ca extraterestrii exista. Cititi cu atentie si ochi critic Biblia, Coranul, Bhagavad Gita sau alte mituri, legende si scrieri vechi. Veti vedea ca oamenii de atunci ii descriu, evident, la nivelul de atunci al cunostintelor lor stiintifice. Daca va e greu sa cititi atata material, atunci cititi asta http://www.rufon.org/articol/30/programul-terra-rezumat.html , si cei care vreti intr-adevar sa cunoasteti adevarul despre noi, cei care sunteti sincer interesati de o carte monumentala....imi dati pm si v-o trimit pe e-mail..merita...toata existenta voastra...bazata pe o oarecare ignoranta...se va schimba!!

  23. Mi se pare interesant sa stim care sunt cele mai vorbite limbi din lume. In lumea de azi daca nu cunosti cateva limbi de circulatie internationala nu poti avansa in cariera, nu poti avea un salariu mai mare, nu poti avea oportunitati culturale mai vaste! Am gasit pe Internet un clasament ( primele 10 ) in acest sens, bazat strict pe componenta numerica, deci in functie de numarul de vorbitori ca limba natala si ca limba oficiala. Iata urmatorul clasament al celor mai vorbite limbi de pe planeta :

    10 - Franceza

    Peste 150 milioane de oameni vorbesc franceza. Majoritatea locuiesc in Franta, dar franceza se vorbeste si in Africa, America de Nord si in parti ale Asiei si Americii de Sud. Pana la Revolutia Franceza, natura imperialista a Frantei a dus la expansiunea limbii franceze si la prezenta ei in intreaga lume pana in zilele noastre. Astazi exista in lume peste 50 de state care se considera francofone, printre care si Romania, state care au o populatie totala de peste 600 milioane de oameni, evident nu toti vorbitori de limba franceza.

    9 - Malaezo - Indoneziana

    Malaezia si Indonezia au multe in comun, dar unul din principalele lucruri il constituie limba. Exista multe dialecte, insa cel mai popular este cel indonezian. Aceasta limba este vorbita de peste 170 milioane persoane.

    8 - Portugheza

    Dupa cucerirea independentei de Spania din secolul XII, influenta Portugaliei s-a extins rapid gratie exploratorilor sai faimosi cum ar fi Vasco da Gama. Datorita acestora, contingentul vorbitorilor de portugheza ajunge la 180 milioane - majoritatea fiind din Angola, Brazilia, Capul Verde, Franta, Guineea-Bissau, Mozambic, Sao Tome, Principe si, desigur, Portugalia.

    7 - Bengaleza

    Cealalta limba a Indiei pe langa indiana(hindi/urdu), bengaleza se vorbeste si in Bangladesh si Singapore. De fapt, Bangladesh este o tara cu peste 120 milioane locuitori, majoritatea vorbind bengaleza. In total, exista peste 210 milioane de vorbitori de bengaleza in toata lumea.

    6 - Araba

    Limba oficiala in aproximativ 25 de tari, unde peste 260 milioane de oameni vorbesc araba, din Irak pana in Maroc. Alte doua limbi, farsi si urdu, folosesc caractere arabe la scris, dar difera de araba - aceasta fiind o limba semitica, pe cand farsi si urdu sunt limbi indo-europene.

    5 - Rusa

    Arealul geografic intins al Rusiei si populatia numeroasa fac ca rusa sa ajunga pe locul 5 cu peste 280 milioane de vorbitori. Dar data fiind speranta de viata redusa din Rusia si cresterea accelerata a numarului de vorbitori de limba araba, se pare ca rusa va cadea in acest clasament in urmatoarea decada.

    4 - Spaniola

    Cu 350 pana la 400 milioane de vorbitori, spaniola devaseaza chiar si engleza in unele clasamente si s-ar putea ca intr-adevar sa existe mai multi vorbitori de limba spaniola, fiindca multi vorbitori de engleza vorbesc si spaniola. Limba oficiala in putin peste 20 de tari, incluzand Andorra, Belize, Columbia, Cuba, Honduras, Mexic, Nicaragua, Spania, Statele Unite si Venezuela, spaniola se situeaza pe locul 4 in topul celor mai vorbite limbi din lume.

    3 - Engleza

    "Cel mai mic numitor comun" al limbilor folosite astazi, daca poate exista asa ceva, engleza este limba universala cu peste 500 milioane vorbitori in toata lumea. Limba engleza este vorbita in peste 50 de tari, un numar record. Din acestea amintim : Australia, Brunei, Camerun, Canada, Fiji, Noua Zeelanda, Seychelles, Sierra Leone, Africa de Sud, Marea Britanie si Statele Unite, fara a mai mentiona statele caraibiene.

    2 - Hindi/Urdu

    In mod ironic, hindi si urdu sunt practic aceeasi limba. In Pakistan, hindi este modificata si scrisa cu caractere arabe, pe cand in India, este scrisa cu caractere Devanagari si este denumita hindi. In total, peste 650 milioane de fiinte umane vorbesc hindusa. Chiar daca toti expertii sunt de parere ca populatia Indiei va depasi populatia Chinei, probabil ca intotdeauna vor fi mai multi vorbitori ai dialectului mandarin din China decat vorbitori de hindi, dat fiind faptul ca engleza se vorbeste intr-un procent covarsitor mai mare in India fata de China.

    1 - Chineza ( dialectul mandarin )

    Este o limba vorbita de peste 1 miliard de oameni, fiind cea mai vorbita limba de pe Pamant. In afara de China, se vorbeste si in Brunei, Cambodgia, Indonezia, Malaezia, Mongolia, Insulele Filipine, Singapore, Africa de Sud, Taiwan si Tailanda. Dialectul mandarin este foarte complicat deoarece poate fi vorbit pe patru tonuri diferite. Dar odata ce l-ai invatat, poti avea peste un miliard de oameni cu care sa discuti...

    Este interesant de remarcat ca atat germana cat si japoneza sunt limbi vorbite de peste 100 milioane de oameni, dar nu au reusit sa intre in topul primelor 10 limbi.

    Sursa: http://www.klevertravel.ro

    Dupa alte surse, care ia in calcul mai multe componente, ca:

    1. Numarul total de vorbitori ( ca prima si a doua limba)

    2. Numarul statelor in care se vorbeste fiecare limba ( in special numarul statelor in care este limba oficiala si/sau nationala)

    3. Populatia acestora

    4. Numarul principalelor domenii care o utlizeaza pe plan international.

    5. Puterea economica, financiara, politica si militara a statelor care o folosesc

    6. Prestigiul socio-literar

    Clasamentul ar fi urmatorul:

    1. Limba engleza

    2. Limba franceza

    3. Limba spaniola

    4. Limba rusa

    5. Limba araba

    6. Limba chineza

    7. Limba germana

    8. Limba japoneza

    9. Limba portugheza

    10. Limba hindi/urdu ( hindi si urdu reprezinta variante ale aceleasi limbi unice)

    Surse: " Limbile statelor lumii" de Ioana Vintila Radulescu si http://www.andaman.org

    Ce parere aveti de ambele clasamente, care contin in fapt ( cu doua exceptii) aceleasi limbi dar in alta ordine? Credeti ca ar mai fi trebuit incluse si alte limbi in clasamentul al doilea, cel mai complex? Eu m-as fi gandit la limba italiana, Italia e o mare putere economica si industriala ( membra G8 ) si culturala ( limba care a derivat direct din limba latina, plus aportul renascentist la cultura actuala), si in plus italiana se invata ca limba de circulatie din cate stiu eu...Cate limbi stiti din acest clasament? Care vi se par cele mai importante? Pe care le-ati invata si de ce? Va astept cu impresii si argumente in favoarea opiniilor proprii...

  24. Folosesc Bitdefender antivirus 2008, cu licenta, pe un OS winxp home edition cu sp3, de asemenea cu licenta. Pana acum a detectat destui virusi si i-a sters pe toti. O singura nemultumire am, un virus luat a reusit sa-mi modifice anumite lucruri prin pc, inclusiv sa dezactiveze setarile facute de mine in bitdefender. Adica mi-au disparut iconitele din tray jos dreapta, si nu mai aveam posibilitatea sa le restaurez, imi dadea un mesaj eronat atunci cand vroiam sa intru in run cu regedit sau cand am vrut sa folosesc programelul free twek UI de la microsoft. Norocul meu ca am dat google si am dat run si un pste la o comanda kilometrica...acum am refacut taskbarul si pot vedea ce-mi ruleaza pe pc, am scanat cu alti antispyware...nu aveam nimic. Folosesc pe langa bitdefender antivirus 2008 si windows defender (doar antispyware) de la Microsoft plus firewalul de windows si sistemul imi merge ca ceasul! In afara de cazul asta care a cam dat un pic pe spate bitdefenderul, in rest n-am avut probleme. Bitdefenderul e foarte bun la detectat si sters virusi, dar din pacate se pare ca uneori nu reuseste sa-i anihileze in timp util, chair daca apoi ii sterge, sper sa nu mai patesc neplaceri...oricum a fost ceva relativ minor...

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...