Jump to content

Turby

Inactive
  • Posts

    205
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Turby

  1. Stirea-i stire dar tsunami si cu incalzirea globala iar nu au nici o treaba la fel cu nici incalzirea globala nu are treaba cu cutremurul .. iar tsunami nu are diametru , in cel mai rau caz ii poti spune lungime si poate inaltime in momentul in care adincimea scade .

    In fine mai lasati filmele de groaza gen saw .... uitati-va la discovery ca acolo este de invatat , ca sa nu mai spuneti apoi ca cutremurul si tsunami sant efecte ale incalzirii globale .

    :((

  2. Ai dreptate si tu dar nu numai ei au contribuit la incalzirea globala si mai dureros este ca ne loveste si pe noi si pe ei si pe multi altii care si-ar dori sa-si traiasca viata linistiti plina de lux utilitati samd ...

    Respectivul de care vrb tu a facut filmul An Inconvenient Truth ? L-am vazut si a fost ceva fenomenal avand in vedere ca este facut de un cetatean din America .

    Acum .. ma intreb si eu ca nu sant un geniu .. ce treaba au miscarile geofizice cu incalzirea globala ?

  3. Poate apari la tv ca te-au pacalit pe ebay niste pusti man .... get read cumparati de la noi unde e si garantia practicabila . Te trezesti ca-ti trimite ala o cutie cu bratwurst ieftin in loc de calculator .

  4. Deobicei iti arata temperatura la northbridge (temp. chipset), iar 40 grade e o temperatura normala.

    Un cooler poti sa il conectezi la pwr_fan (o mufa pt un cooler aditional) si la mufa de alimentare HDD sau DVD-ROM, printr-un adaptor sau manual (tai cablul).

    Stiu ca e nomala insa problemele mele apar doar atunci cand urca temp la 40 sau peste .

    Cred ca singura mufa este pwr_fan care poate si seta turatiile pe ventilator in functie de temperatura . Insa pvr_fan -ul ce raceste si ce senzor foloseste ptr monitorizare?

  5. Salutare , caut ceva ajutor sa ma lamuresc si eu ... Am probleme de la o vreme cu placa de baza p5ld2-se - in sensul ca ajunge temperatura pe ea la 40 cateodata 41 grade . Din cauza asta am lag in unele jocuri ce le joc regulat . M-am convins de asta urmarind atent temperaturile pe mp si cpu si cum se misca jocurile in cauza si sant sigur ca atunci cand pe mb sare de 40 incep problemele .

    Ce anume de pe placa de baza imi da temperatura ce mi-o indica softul ? NordB sau SudB-ul ?

    In vara cand am schimbat procesorul de la cpu am dat jos si radiatorul din partea de sus (cel de sub/langa cpu) l-am sters si servit cu pasta termica proaspata de la arctic x2 .

    Acum sant dispus sa investesc putin intr-o racire activa dar nu stiu care din cele 2 radiatoare ce se vad pe placa de baza fara ventilator (de scrie pe ele asus) , este cel ce-mi creaza probleme si care este cel mai important .

    Placa de baza

    Configuratia mea nu e nici pe departe chiar asa invechita am un dual core D820 la 2,8 gz - 2 gb Kingmax la 667 mhz - winfast 7600 gt ( 1400 /560) .

    Joc pe el de regula Americas Army si-mi merge mai mult decat ok cu maxim de fps pe majoritatea hartilor insa de la o vreme am incercat si COD4 si acolo mi-a reaparut problema veche de care m-am lovit asta vara cand jucam Americas Army si pateam exact ce va spuneam cand sarea temperatura pe mb mai sus de 40 .

    In rest nu ca ma laud dar majoritatea jocurilor noi merg de nu se poate .

    Ciudat este ca pe procesor am un AC frezer pro 7 care face "vant" si in vecinatate ..

    Si mai am o nedumerire .... unde naiba alimentez eu vent-ul de pe chipset ,in asa fel in cat sa fie controlat de temperatura Nb-ului sau SB-ului .... cam cum se intampla si cu coolerul de pe procesor ...

    Am pe placa pe baza un pwr-fan pe care am bagat un ventilator de 80 AC -8l ptr carcasa si cpu-fan in care sta coolerul de pe cpu . Ptr ce este defapt pwr-fan-ul ?

    Ms anticipat.

    --------------------

  6. Frumos ... lol . In schimb l-au uitat pe putere care-i foarte important in raportul intensitate , tensiune , putere .

    Ma refeream in general , de aia spuneam ca l-au uitat pe putere care este f. important in raportul In = P / U.

    Mersi ptr sfat legat de placa . Crezi ca are rost s-o overclockez numai ptr mica asa diferenta care-mi este gasita ca optima de driverul vidoe al placii ? (570 /1400 default la 601 /1550 ) . :cool2:

  7. Frumos ... lol . In schimb l-au uitat pe putere care-i foarte important in raportul intensitate , tensiune , putere .

    Acum cer si eu un sfat ca tot se vrb de overclock ..... eu tin o 7600 gt din 570 /1400 default la 601 /1550 ca asa a vazut driverul ca ar fi in limite fara sa o forteze mult . Mai mult de 50 de g nu se incinge nici in cele mai solicitante aplicatii 3d si nici memoriile nu dau semne alarmante . Nu stiu daca am facut mare branza cu diferenta asta mica de overclock nu mai am salvat testul facut cu 3dmark 2005 cand era in default .

    Vreau insa s-o scanez de artefacte si nu stiu ce pot folosi la nVidia .

  8. verifica priza etc , de la rr`urile alea sa nu se fii topit pacolo ceva (eu unu asa am patit )

    Esti electrician ? Cred c-ai ramas blocat cu raspunsul asta c-ai avut si tu candva un contact imperfect in priza ce a dus la incalzirea/topirea plasticului. :crazy:

    Daca erai iti dadeai seama ca priza nu se topeste de la fluctuatii de tensiune . Orice contact imperfect in priza se manifesta prinr incalzirea ei a stecherului dar asta nu duce la modificarea tensiunii de lucru . :crazy:

    priza de unde vine tesniune la pc sa aiba impamntare ( nul de protectie ). Exista 3 fire : o faza un nul si nulul de protectie . Astfel de prize se numesc shuko .

    Asta cu impamantarea il ajuta pe el cu ceva infara de faptul ca nu-si mai trage electrosocuri cand pune mana pe carcasa metalica si face masa la pamant? Intreb din curiozitate...

    Daca stai la bloc singurele prize de genul asta le gasesti la holul de la baie si la bucatarie .

    Am avut un caz apropiat la o ruda acum 2 3 saptamani cand din cauza unor fluctuatii de tensiune datorate furnizorului de energie i-a iesit fum din calculator si din casa de marcat (care are ceva asemanator ca o sursa de alimentare) . I-a umflat la ambele niste condensatori pe intrare . I-am schimbat omului sursa la calc cu una de a mea si surpriza : Mergea normal . Facea la fel ca la tine cand pornea cand nu dar mirosea a incins .

    Solutia de viitor este o sursa auxiliara cu releu de protectie la subtensiuni , supratensiuni . Nu stiu cat de scumpa o fi .. Dar cred ca orice distribuitor IT respectabil te poate informa ce face sursa aia .

  9. @on topic .. nu are legatura cu caldura , cu overheat`ul .. pt ca se si aprinde singur. Daca poti ajunge in windows pt cateva minute , verifica la placa de retea ce am zis eu:

    De unde si tu ca nu are ai vazut ce temperaturi are?

    Cum ti-am mai spus relax .. toti avem cate ceva de invatat .

  10. EazyE mai usor aici se ajuta lumea nu da cu paru .... orice sfat idee cred ca este bine venit/a .

    ZIce ca i se stinge subit ... nu cumva se aude si un semnal sonor un bip continu?

    O pateam candva cand aveam un athlon xp 2400 + si sarea de 75 grade ca nu-si facea racirea calumea de mi-l oprea biosul . Ai aruncat si tu un ochi sa vezi cam ce temperaturi ai tu pe placa de baza , procesor ?

    Asta cu prizele n-au nici o legatura - in casa ai peste tot aceasi tensiune chiar daca variaza de la 200 la 240 v . Iar impamantarea care probabil o ai numai la 2 prize daca stai la bloc nu te ajuta decat sa nu-ti mai iei electrosocuri cant ti mana pe carcasa metalica si perete sau calorifer .

    dar bateria ai scos-o ?

    scoate bateria

    pune jumperul pe clear cmos data

    stai 30 de secunde

    scoate jumperul

    pune bateria la loc

    apoi pune jumperul in pozitia normala

    ar trebui la pornire sa-ti puna checksum error press f1 to continue or del to enter setup.

    Ceva de genul asta .

    apoi din bios da-i load faile safe settings , save and exit

    Reset de bios nu ?

  11. ce sa spun frate nu le mai ajunge smecheria la nici uni :|

    @ m-am saturat de oameni k astea :-<

    Lol da mie-mi place numele tau de user si ce mai scri tu pe acolo ... :))

    Stiri de ora 17 cumva de PRO tv ? Aia au un talent inascut sa gaseasca tot felul de exagerari . De regula orasul CTa este mai linistit dar mai avem si noi fiorosi de astia n-ai ce-i face .

  12. Cand ai formatat ultima data / reinstalat windowsul? Hardul este singur conectat pe placa de baza sau mai ai unul ? Incearca sa-i scoti jumperul ala din spate de langa mufa si booteaza sa vezi daca e vreo schimbare.

    Ai facut un scan ceva cu un spyware antivirus register doctor?

  13. Stiam candva cu ajutorul Photoshop-ului sa suprapun o imagine peste alta . Adica de exemplu pe un background sa suprapun imaginea unui mar , dar ptr asta trebuia sa sterg tot ce mai era in jurul marului in poza din care luam marul . E asta cu marul nu-mi mai iese si nu stiu de ce .

    Practic deschid in photoshop prima imagine (backgroundul) , apoi imaginea cu marul , suprapun cea cu marul peste background .Salvez , si apoi incerc cu magicwand sa sterg ce are in jur marul astfel ca in final sa-mi ramana marul peste background si apoi sa pot salva combinatia finala .

    Dar nu mi se sterge ca are marul in jur . Ce gresesc ?

  14. Daca apas butonul de reset pc`ul porneste, incarca totul, numai ca monitorul tot nu primeste semnal de la placa video.

    Mie mi se para sa fie o problema de hardware , ma lovesc de aceasi situatie la cineva si doar dupa ce i-am schimbat placa video a mai mers o perioada . Apoi am banuit ca este sursa fiindca dupa ce i-am pus-o pe a mea a luat resetul din prima primind semnal de la placa video .

    De altfel se chinuie omul mereu sa porneasca sistemul dandu-i vreo 10 reseturi pana primeste monitorul semnal de la placa video .

    Si el tot asa un MX440 are ca si tine . Nici acum nu am reusit sa-i dau de cap cauzei fiindca omul merge tot cu sursa veche . La inceput cand a dat de problema asta s-a dus la service si aia au dat-o de gard ca ar fi placa de baza care se sub alimenteaza de la sursa din cauza ca omul mai avea pe ea si o placa de tv/tuner si o placa Sky2 (digital reciver) .

    Incearca daca ai o sursa de rezerva mai buna (nu de astea no name) sa o inlocuiesti .

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...