Jump to content

M1nDH4cK

Inactive
  • Posts

    2,674
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by M1nDH4cK

  1. Conroe > pentium D > P 4

    Iti recomand sa mai astepti putin pana se lanseaza noua generatie de procesoare de la intel. Este vorba de arhitectura "Core" si de gamele de procesoare merom (mobile), allendale/conroe (desktop) si woodcrest (server). Ca best-buy pentru Desktop ar fi E6400 (Allendale, gugal it).

    @ restul : pana la lansarea noilor procesoare de la intel, AMD pastreaza suprematia in gaming. Dual-core la o frecventa identica cu single core are exact aceeasi performanta in jocuri ca si single-core in jocuri single-threaded.

  2. Am ales Selgros.La noi in Tm s-a deschis de cativa ani dar nu am fost abia in primavara asta si am ramas impresionat.

    Nu-mi prea place Metro.De fiecare data cand m-am dus cu lista de cuparaturi,niciodata n-am gasi tot ce-mi trebuia.

    Selgros si Metro sunt magazine Cash & Carry deci e normal sa fie doar ele ca optiuni de vot(nu cunosc sa existe alte magazine de tip Cash& Carry in Romania).

    Carrefour,Cora,Billa,etc nu au ce sa caute intr-un poll de genul asta pentru ca sunt alt tip de retele de magazine.

    Real - Member of METRO Group wink.gif

    LINK

    P.s. : Selgros-ul (daca la el te refereai) s-a deschis toamna trecuta, nicidecum in urma cu "cativa ani" wink.gif

  3. Uhmm, let's see ce-i pe la noi (timisoara) :

    1. Metro (x2)

    2. Selgros

    3. REAL (RULZ)

    4. Billa (x2)

    5. Kaufland

    6. Profi (x5)

    Cora, LIDL si TESCO "e" pe vine.

    Dintre cele 2, aleg Selgros pt ca preturile sunt similare cu cele de la metro si ai mai multe produse la retail.

  4. Din punctul meu de vedere sunt liberi sa faca ce vrea, chiar si sa se casatoreasca, atata timp cat NU li se permite sa adopte copii. Orice ar face insa, s-o faca cat mai departe de mine tongue.gif

  5. Virusii astia dom'le, este niste entitati facute din ARN sau ADN (Acid RiboNucleic / Acid DezoxiriboNucleic). Virusii din grupul H5 sunt practic niste mici proteine (cu alte chestii pe langa), care vor sa distruga planeta. Atuurile lor constau in rate de multiplicare extrem de mari, rate de penetrare la fel de mari (puterea de a infecta un organism) si, cel mai rau, capabilitatea de a-si schimba structura (capabilitate auto-mutagena). Subtipul N1, prezent si la noi, pare-se ca (deocamdata) are treaba numai cu pasarile. Ce inseamna asta ? Este prezent in toate organismele care au intrat in contact (sau s-au aflat in vecinatatea) unor pasari infestate, DAR este ASIMPTOMATIC. Adica nu este capabil sa se multiplice indeajuns in noua gazda. Si moare. DAR, dupa cum spuneam, virusii astia "e" extrem de adaptabili. El invata care sunt slabiciunile noii gazde, si cu fiecare noua infectare supravietuieste mai mult, pana cand, la un moment dat... ouch.

    Asta e marea spaima a medicilor din intreaga lume. Ca virusul isi va modifica forma, astfel incat va deveni patogen si pentru oameni. Asta s-a si intamplat deja, in ASIA, unde au murit cateva zeci de oameni. Din fericire, virusul nu a apucat sa sa "muteze" suficient incat sa fie transmis de la om la om. Sa speram ca nici nu se va intampla acest lucru.

    Cum virusii isi rearanjeaza permanent materialul genetic, tratamentul anti-viral nu prea este eficient.

    Singura slabiciune a virusilor este temperatura. La temperaturi de peste 50 de grade, lantul ARN din constitutia lor incepe sa se desfaca, dand nastere unor lanturi de peptide / aminoacizi. Astfel virusul este inactivat.

    Recomandari (valabile as we speak) :

    -evitati pe cat posibil sa va aflati in vecinatatea pasarilor (chiar daca in localitatea dvs. nu exista suspiciuni de gripa aviara)

    -la fel ca si temperatura inalta, temperaturile scazute omoara virusul. Daca trebuie sa luati din super-market, luati pui congelati, nu aceia dezghetati (pastrati la 4 grade)

    -Daca faceti pui la cuptor, aveti grija ca acesta sa fie copt bine si la interior, nu numai la exterior.

    Keep in touch.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...