Jump to content

BeStrong

LinkManiac
  • Posts

    317
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BeStrong

  1. Itemul 5

    Zhang Heng

    A fost romanizat ca Chang Heng, a fost un polymath chinez Han de la Nanyang care a trăit în timpul dinastiei Han. Educat în orașele Luoyang și Chang'an, el a obținut succesul ca astronom, matematician, om de știință, inginer, inventator, geograf, cartograf, artist, poet, om de stat și literar.

    Zhang Heng și-a început cariera ca funcționar public minor în Nanyang. În cele din urmă, el a devenit șef astronom, prefect al majorelor pentru cărucioare oficiale, și apoi palat attendant la curtea imperială. Poziția sa necondiționată asupra problemelor istorice și calendare a dus la transformarea sa într-o figură controversată, împiedicându-l să se ridice la statutul de mare istoric.

  2. Itemul 2

    Florence Nightingale

    A fost precursoarea serviciului sanitar modern. Florence Nightingale a fost nu numai prima infirmieră modernă, dar și un statistician important. Datorită ambiției și devotamentului de care a dat dovadă, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat în instituții de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar și cu personal de specialitate gata oricând să îngrijească bolnavii. Datorită altruismului și personalități sale, Florence Nightingale și-a consacrat întreaga viață ajutorării bolnavilor din spitale.

    Anul 1837 a fost decisiv în viața ei. Așa cum reiese din însemnările sale din 17 februarie, Florence a avut o revelație: Dumnezeu mi-a vorbit și m-a chemat în slujba Lui. Afirmația a dat naștere unor controverse, dar Florence nu a fost o persoană care să sufere din punct de vedere psihic și nici nu a fost o împătimită a religiei. Tocmai din această cauză nu poate fi acuzată de misticism. 

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...