Jump to content

lightpoint

Inactive
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by lightpoint

  1. Bineteles ca se poate.Odata cu trecerea pe core i7 vei putea sa-si spui pana la 16GB  de RAM.

    Procesorul tau actual este pe un socket   G2(aka rPGA 988B) sau FCPGA988. Culmea este ca acest tip de socket  echipeaza in  general  procesoarele  mobile i7 pe Sandy-Bridge.

    Cu alte cuvinte putem spune, ca in  cazul tau  producatorul a luat un socket pt i7 pe care a pus in i5.(adica un fel de "down-grade" ).

    Iata si lista de procesoare  intel care folosesc socketul tau(desigur ca o sa vezi ca sa regaseste si procul tau i5 dar si procuri i7 compatibile cu socketul tau, dar si alte procuri):

    http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket G2 (rPGA988B).html

    Ar mai fi insa o problema: desi iei un procesor core i7 care este compatibil cu socketul, exista o mica  sansa ca placa de baza sa faca figuri , in sensul sa nu ti-l accepte, daca producatorul laptopului tau a pus limitare din BIOS pentru un eventual upgrade de proc.Dar asta se poate verifica doar daca schimbi procul efectiv.

    De asemeni odata cu trecerea pe i7 , vei putea benficia de o capacitate de RAM de pana la 16 GB.Asta inseamna ca poti sa-ti pui max 4 X 4GB  SODIMM-uri in dual channel mode.  Acum  un pe socket G2 accepta config de SODIMM-uri numai  in  mod dual-channel de pana la  1600 Mhz.

    Deci se poate sa-ti schimbi si procul si faci si un upgrade de ram de pana la 16 GB.

    Bye.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...