Jump to content

_Raisa_

Inactive
  • Posts

    330
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by _Raisa_

  1. Mancare traditionala greceasca

     

    Feluri principale

    • Souvlaki: unele dintre cele mai cunoscute frigărui din lume! Sper că am spus tot despre ele, din moment ce sunt cele mai renumite. De cele mai multe ori sunt făcute din carne de porc ori carne de pui, roşii şi ceapă, iar în farfurie veţi mai avea şi cartofi prăjiţi şi celebrul sos tzatziki.
    • Kleftiko: dacă aţi vedea un bucătar grec care prepară kleftiko ori v-aţi plictisi rău ori aţi rămâne surprinşi. Acest fel de mâncare se pregăteşte cu extrem de multă migală. Bine, nici nu e de mirare, pentru că este vorba de carne de miel cu os, marinată în suc de lămâie cu mult usturoi şi gătită apoi la cuptor cu foc mic.
    • Spada cu Mikonos: sau peşte cu sos Mikonos. Peşte, ardei gras, vin, smântână sau iaurt gras, frunze de pătrunjel, salată, pipeu şi ouzo. Mie deja îmi plouă în gură…
    • Vinere umplute cu caracatiţă: cred că vă daţi seama după nume despre ce este vorba. Vă mai spun că preparatul conţine şi mult sos de roşii.

    Supe/ ciorbe

    • Supă de pui: cea mai cunoscută dintre supele din Grecia! Se prepară şi la noi de ani buni, dar tot nu are acelaşi gust cu cea făcută de bucătarii greci. Pentru cine nu ştie încă cum e (mi-e greu să cred că există persoane care nu au auzit de supa de pui grecească) ea e un fel de ciorbă de burtă, dar cu pui şi se serveşte cu mujdei de usturoi.
    • Supă de legume: dacă vorbim de legume, nici prin gând să nu vă treacă faptul că bucătarul va aşeza în cratiţă legume din conservă ori prafuri cu diverse gusturi. Nu, nu, la ei supa de legume este doar din legume proaspete, la unele taverne chiar atunci se culeg legumele.
  2. Minitarte cu struguri 

    Ingrediente: aluat – 250 g făină, 125 g unt rece, 3 linguri de zahăr, un vârf de cuţit de sare, un ou, 3 linguri de apă, puţin ulei pentru uns; cremă – 500 ml lapte, un plic de zahăr vanilat, 5 gălbenuşuri, 100 g de zahăr, 30 g de făină, un praf de sare; ornat – 500 g de struguri negri.
    Preparare: pentru cremă, bate gălbenuşurile cu zahărul şi cu sarea. Adaugă făina, apoi laptele în care ai pus vanilia. Toarnă compoziţia într-o oală şi pune-o la fiert la foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă.
    Pentru aluat, amestecă făina cu sarea şi cu zahărul, apoi fă în mijloc o adâncitură, în care pui untul fărâmiţat, apa călduţă şi oul. Frământă aluatul şi formează din el o bilă, pe care o înfăşori în folie alimentară şi o laşi la rece 30 de minute. Întinde aluatul şi taie cercuri pe care le aşezi în formele unse şi tapetate. Înţeapă cu o furculiţă aluatul şi dă tava la cuptor pentru 20 de minute. Cupele de tarte răcite se umplu cu crema de vanilie şi se aşază deasupra boabele de strugure.

    20-shutterstock_1-1024x768.jpg

  3. BAME CU CARTOFI

    Ingrediente Bame cu Cartofi:

    • 400 de grame de bame congelate sau 500 de grame de bame proaspete
    • 4 cartofi medii
    • 2 cepe medii
    • 2 catei de usturoi
    • 1 rosie mare sau 2 medii
    • 2 linguri de bulion concentrat de rosii
    • 3 linguri de ulei de masline
    • sare, piper, 30 de ml. de otet, patrunjel verde tocat

    Preparare Bame cu cartofi:

    Pentru ca am folosit bame congelate, am citit pur si simplu instructiunile producatorului inscriptionate pe ambalaj si am aflat ca nu trebuie sub nicio forma sa decongelez bamele, ci trebuie sa le adaug congelate fiind intr-o oala cu apa in clocot in care am adaugat sare si otet (30 de ml.). Daca as fi folosit bame proaspete, trebuia sa le spal cu apa rece, sa le sterg cu grija pe fiecare in parte si sa le intind pe o suprafata plana ca sa se zvinte bine, apoi sa le tai cu grija coditele, dupa care, la fel cum am facut cu cele congelate, sa le oparesc intr-un lichid cu o oarecare aciditate (cu otet sau zeama de lamaie) care pare-se ca ajuta la prevenirea obtinerii unor bame lipicioase. In niciun caz, fie ca sunt proaspete, fie ca sunt congelate, timpul de gatire al bamelor nu are voie sa depaseasca 10 minute, incluzand perioada in care se oparesc.

    Eu am sarit peste lungile preparative ale bamelor proaspete si am plonjat, deci, continutul pungii de bame congelate in apa clocotita cu sare si otet, le-am oparit timp de 5 minute apoi le-am scurs si le-am lasat deoparte.

    preparare mancare de bame 1

    Ceapa se curata si se taie marunt iar usturoiul se zdrobeste, cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in cubulete egale, rosia se opareste 30 de secunde, se decojeste si se taie marunt.

    1. Se incinge o cratita sau o tigaie incapatoare si se adauga uleiul de masline, apoi ceapa si usturoiul. Se caleste pe foc mediu pana cand ceapa incepe sa se inmoaie (poza 1).

    2. Se adauga cartofii si se presara 1/2 de lingurita de sare si piper dupa gust (poza 2). Se calesc cartofii cu ceapa amestecand continuu cateva minute, apoi se adauga apa fierbinte doar atat cat sa acopere cartofii, se acopera vasul cu capacul si se fierbe pana cand cartofii sunt aproape gata.

    3. Se adauga bamele peste cartofi si se amesteca bine (poza 3).

    4. Dupa 3 minute de la adaugarea bamelor se adauga rosia si bulionul (poza 4). Se amesteca cu grija si se mai caleste pe foc mic mancarea timp de 2 minute (daca e nevoie, se aduaga 2-3 linguri de apa fierbinte, dar mancarea nu trebuie sa inoate in lichid, doar sa nu se usuce prea tare).

    preparare mancare de bame 2

    Se potriveste gustul mancarii de sare si piper, se presara cu patrunjel verde tocat si se serveste imediat, fierbinte. Cu o paine proaspata e o adevarata minunatie!

     

  4. Louis Vuitton, sinonimul produselor de lux

    Designerul si antreprenorul Louis Vuitton s-a nascut pe 4 august 1821. Cand a implinit 14 ani, el si-a luat inima in dinti si a plecat de acasa, fiind nemultumit de conditiile in care traia. Doi ani mai tarziu a ajuns la Paris, unde a lucrat alaturi de Monsieur Marechal in industria de marochinarie. Nu s-a lasat nici el mai prejos si in 1854 a inceput propria productie de geamantane. Succesul lui a fost in crestere pe masura ce scotea tot mai multe produse pe piata, in special din 1892 - anul cand a inceput sa creeze gentile de mana. Desi a murit in acelasi an, numele lui nu a ramas in anonimat, ci a continuat sa devina tot mai cunoscut in intreaga lume. Nu mai este o supriza pentru nimeni ca gentile semnate LV au inceput sa fie copiate inca de la inceput.

    louis_vuitton

    nf_1_4220.jpglouis-vuitton-kimono-monogram-canvas-han

  5. Nicole Kidman

    From Wikipedia, the free encyclopedia
     
     
    Nicole Kidman
    AC
    Nicole Kidman - Berlin 2015 retouched.jpg
    Kidman at the 65th Berlin International Film Festival, February 2015
    Born Nicole Mary Kidman
    20 June 1967 (age 48)[1]
    Honolulu, Hawaii, US
    Residence Sydney, Australia
    Nashville, Tennessee, U.S.
    Nationality Australia, U.S.A.
    Occupation Actress, producer
    Years active 1983–present
    Home town Sydney, New South Wales, Australia
    Net worth AU$331 million (March 2015)[2][3]
    Religion Roman Catholicism
    Spouse(s) Tom Cruise (m. 1990; div. 2001)
    Keith Urban (m. 2006)
    Children 4
    Relatives Antonia Kidman (sister)
    Website Official website

    Nicole Mary Kidman, AC (born 20 June 1967) is an Australian-American actress and film producer.[4] Kidman's breakthrough roles were in the 1989 feature film thriller Dead Calm and television thriller mini series Bangkok Hilton. Appearing in several films in the early 1990s, she came to worldwide recognition for her performances in the stock-car racing film Days of Thunder (1990), the Irish-immigrant-in-America-experience romance-drama Far and Away (1992), and the superhero film Batman Forever (1995). Other successful films followed in the late 1990s. Her performance in the musical Moulin Rouge! (2001) earned her a second Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy and her first nomination for the Academy Award for Best Actress. Kidman's performance as Virginia Woolf in the drama film The Hours (2002) received critical acclaim and earned her the Academy Award for Best Actress, theBAFTA Award for Best Actress in a Leading Role, the Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Drama and the Silver Bear for Best Actress at the Berlin International Film Festival.

    Kidman's other notable films include the crime comedy-drama To Die For (1995), for which she won her first Golden Globe Award for Best Actress – Motion Picture Musical or Comedy, the erotic thriller Eyes Wide Shut (1999), the horror-thriller The Others (2001), the epic war drama film Cold Mountain (2003), the drama Dogville (2003), the political thrillerThe Interpreter (2005), and the epic historical romantic drama Australia (2008). Her performances in the drama Birth(2004) and the thriller The Paperboy (2012) earned her Golden Globe nominations for Best Actress and Supporting Actress respectively. Her performance in the 2010 drama Rabbit Hole, which she also produced, earned Kidman further accolades, including a third nomination for the Academy Award for Best Actress. In 2012, she earned her first Primetime Emmy Award nomination for Outstanding Lead Actress in a Miniseries or a Movie for her role in the biopic Hemingway & Gellhorn.[5]

    Kidman has been a Goodwill Ambassador for UNICEF since 1994.[6] and for UNIFEM since 2006.[7] In 2006, Kidman was made an Order of Australia,[8] and was the highest-paid actress in the motion picture industry in that year.[9] As a result of being born to Australian parents in Hawaii, Kidman has dual citizenship in Australia and the United States.[10]Kidman founded and owns the production company Blossom Films.

  6. Mancare de prune uscate

    Retete Culinare - Mancare de prune uscate

     

    INGREDIENTE

    • 1 kg prune uscate
    • 400 ml apa
    • 50 ml vin alb
    • 2 linguri cu faina
    • 6 linguri zahar
    • 50 ml ulei
    • 1 ceapa
    • un vf de cutit de sare
    • o lingurita rasa cu pudra de vanilie

    MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate:

    Dupa ce indepartam resturile de codite, punem prunele in apa fierbinte, le lasam 30 minute sa se hidrateze, apoi scurgem apa si o aruncam. Clatim prunele in alta apa calduta si scurgem apa foarte bine.

     

    Tocam ceapa marunt si o calim in 50 ml ulei, la foc mic, pana capata aspect straveziu. Adaugam 2 linguri de faina , amestecam totul pe foc, cca 1 minut, apoi stingem cu 400 ml apa.

     

    Cand sosul se ingroasa si devine omogen adaugam prunele, apoi vinul, putina sare, o lingurita rasa de pudra de vanilie si zaharul caramelizat stins cu o cescuta de apa. Fierbem totul 5 minute, apoi stingem focul .

     

    Mancarica astfel preparata este delicioasa si o putem servi atat calda, cat si rece.

     

     

  7. Prajitura cu cocos si ananas

    Ingrediente  blat:

    • 4 oua mari
    • 100g zahar
    • 100g unt topit
    • 175g faina
    • 2 lingurite praf de copt
    • un praf sare

    Ingrediente crema:

    • 400 ml lapte de cocos (o conserva)
    • 400ml smantana cu peste 30 % grasime
    • 100g zahar
    • un bol mic de anans maruntit (din compot)
    • 1 plic de gelatina (10g)

    Décor:

    • bucati de ananas din compot
    • frunze de menta

    Mod de preparare:

    Pentru blat batem ouale cu zaharul si sarea cu ajutorul unui mixer. Adaugam apoi cate putin untul topit iar apoi faina cernuta si praful de copt.

    Compozitia o turnam intr-o tava (20/30cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem la 180 de grade , intr-un cuptor preincalzit. Foaia o coacem astfel timp de cca. 25 de minute.

    Cand este coapt , blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit.

     

  8. Platoul Meledic se află la numai 50 de km de Buzău şi 159 de Bucureşti. Încă de la intrarea în rezervaţie, turiştii sunt întâmpinaţi de un grunj, un pinten alb format din rocă vulcanică şi calcar. La mică distanţă ni se dezvăluie şi lacul Meledic. Un lac a cărui poveste este amestec de istorie şi legendă. Se spune că, la sfârşitul anilor 1800, un car plin cu butoaie de apă minerală s-a prăbuşit în lac. Imediat s-a născut legenda că n-a fost vorba de un accident şi că în butoaie nu era nicidecum apă, ci o adevărată comoară.

    „Bivolii s-au înecat şi cel care conducea şi urmaşii au vrut să vadă dacă acolo sunt valori materiale ascunse. Chiar au încercat să dea drumul la apa lacului, să-l sece şi să ia acele comori şi n-au reuşit să dea drumul la apă, să sece tot lacul şi din această cauză i-a rămas denumirea de Lacul fără Fund”, a spus Valeriu Beşliu, primarul comunei Mânzăleşti. 

    În total, pe platou sunt şase lacuri cu apă dulce dar niciunul nu este mai mare decât lacul fără fund. O altă atracţie turistică este peştera în sare. 

    „Aici, la Meledic, se găseşte cea mai mare peşteră în cavitate salină din Europa, a doua din lume, este vorba de Peştera 6S Mânzăleşti. Pe lângă această peşteră mai sunt 31 de peşteri mai mici şi care în momentul de faţă nu se pot vizita datorită prăbuşirii zonei de intrare în aceste peşteri”, a adăugatValeriu Beşliu. 

    Intrarea în peştera care în anul 1980 a obţinut recordul mondial de cea mai lungă peşterăde sare a fost blocată acum câţiva ani în urma unei alunecări de teren. 

    Drumul cu maşina până la Rezervaţia Meledic s-a dovedit a fi unul dificil. Se merge pe drumul judeţean 203k până la intrarea în Lopătari, iar de acolo se face o deviere pe un drum pietruit pe o distranţă de 3 km. Deşi autorităţile locale încearcă de câţiva ani să îmbunătăţească infrastructura, eforurile lor nu au avut până acum niciun rezultat

    66.jpg

    • Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...