Jump to content

muplayer03

Inactive
  • Posts

    237
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by muplayer03

  1. Spoiler

     

    1.http://www.linkmania.ro/topic/173441-joc-hai-s%C4%83-num%C4%83r%C4%83m-p%C3%A2n%C4%83-la-1000000-la-10000-thebestboy11/?page=505

    2.http://www.linkmania.ro/topic/491713-joc-ce-incape-intr-o-sticla/?page=16

    3.http://www.linkmania.ro/topic/486390-gluma-zilei/?page=34

    4.http://www.linkmania.ro/topic/490426-stiati-ca/?page=16

    5.http://www.linkmania.ro/topic/493577-concertele-anului-2016/#comment-7293990

    6.http://www.linkmania.ro/topic/320101-cele-mai-proaste-filme-vizionate/?page=18

    7.http://www.linkmania.ro/topic/493485-ce-meserii-sunt-c%C4%83utate-%C3%AEn-rom%C3%A2nia/

    8.http://www.linkmania.ro/topic/491165-reclame-amuzante/?page=6#comment-7303055

     

     

  2. Ganditorul” lui Rodin

    Rodin; Ganditorul, Foto: g1b2i3.wordpress.com

    Ganditorul, sculptura ce ii apartine lui Auguste Rodin, statuie facuta initial pentru a face parte dintr-o usa – monument, ce a fost inspirata de Divina Comedie, aceasta fiind ceruta de catre Muzeul de Arte Decorative din Paris. La inceput a fost numita Poetul, insa aceasta avea sa-l reprezinte pe Dante in momentele sale, reflectand, dar finalmente si-a capatat un nume mai general. Desi sunt cunoscute mai multe variante ale acestei idei de reflectare, statuia in sine fiind reprezentata in mai multe forme, nucleul ei concretizeaza mai multe cai: linistea sufleteasca a omului care sta fixat pe un gand, nelinistea sufleteasca care se naste din pacatul cunoasterii, amiratia unor lucruri lautrice, nelinistea care naste dorinta si multe altele. Exact cum spuneam si in incipitul acestui articol, „cu cat privesti mai mult un lucru cu atat devine mai interesant” si cu siguranta va capata si mai multe sensuri. Ganditorul poate lua astfel si forma „Creatorului”, deci a „dumnezeului lumii”, care inainte de marea „explozie” a stat pe ganduri, meditand asupra faptelor sale ce aveau sa fie implinite, fara cale de intoarcere, poate reprezenta si incapacitatea de a lua hotarari, de a alege, indecizia. Orice sens i-am atribui, cert este ca statuia se afla in top 3 si nu degeaba, avand in vedere ca s-au nascut si o serie de metafore lingvistice uzuale chiar si in vremurile de astazi, in culturi de pretutindeni. La inceput a fost realizata din bronz si marmura, capatand o forma finala in anul 1902, iar in prezent sunt cunoscute inca 20 de exemplare, in diverse forme si din varii materiale.

  3. Una dintre cele mai răspândite plante din lume, această buruiană se agaţă cu uşurinţă de haine şi se găseşte pe toate câmpurile. Deşi ignorată de mulţi şi aruncată, este un leac excelent, bun la toate 

     

    Brusturele, cunoscut şi sub denumirea de captalan, lipan sau podval-mare, conţine uleiuri eterice, substanţe amare, săruri minerale şi vitamine din complexul B, fiind o plantă extrem de sănătoasă.

    Specialiştii în fitoterapie afirmă că această plantă are proprietăţi detoxifiante, antioxidante şi antibacteriene, fiind utilă în prevenirea şi tratarea unor boli care de care mai variate, de la diabet, tulburări hepatobiliare şi boli reumatice, până la probleme de natură dermatocosmetică.

    Combate diabetul

    Datorită conţinutului de substanţe active care reglează nivelul glicemiei din sânge, ceaiul din rădăcină de brusture este un adjuvant recomandat în lupta contra diabetului. O astfeld e curtă prevede consumul a trei - patru căni de ceai, câte 15 zile pe lună.

    Stimulează activitatea ficatului şi a bilei

    Brusturele apără organismul de efectele unor substanţe nocive, precum tutunul şi alcoolul, şi stimulează funcţia hepată-biliară.

    Detoxifiază organismul

    Datorită substanţelor active conţinute, cum sunt sărurile de potasiu, vitaminele din complexul B, uleiurile volatile şi tannina, brusturele este unul dintre cele mai eficiente leacuri în detoxifierea organismului.

    Reduce nivelul glicemiei

    Cercetările au dovedit că prin consumul ceaiului din rădăcină de brusture nivelul zahărului din sânge se reduce simţitor. De aceea, fitoterapeuţii recomandă terapia cu un astfel de ceai mai ales bolnavilor de diabet.

    Tratează acneea

    Brusturele este una dintre plantele cu cel mai puternic efect antimicrobian, datorită conţinutului de arctiozidă, o substanţă al cărei efect în organism este comparabil cu al penicilinei. Astfel, ajută la tratarea celor mai frecvente infecţii ale pielii, cum ar fi acneea, furunculoza sau cuperoza.

  4. Orez brun cu legume -reteta de post Orezul brun este foarte sanatos si hranitor, de aceea este bine sa-l introducem cat mai des in dieta. Prepararea orezului brun este simpla si rapida, iar combinatia cu legume proaspete il face si mai delicios.

    Reteta e simpla, cu ingrediente putine, iar, in final, veti avea un orez nelipicios, cu boabele separate, colorat si aromat.

    Caliti intr-o tigaie antiaderenta (sau un wok) legumele tocate (o ceapa, un morcov, o tulpina de telina). Folositi doar 2 linguri de ulei de masline. Presarati sare peste ele (ajuta procesul de calire).

    Picture%20103.jpg


    Dupa 3 minute, adaugati doi dovlecei tocati.

    Picture%20104.jpg


    Spalati 250 gr de orez in mai multe ape. Apoi caliti orezul cu legumele timp de un minut. Presarati sare si piper. Adaugati 2 cani de apa fiarta, reduceti focul si lasati sa fiarba pana cand se evapora tot sosul (cam 10 minute). 

    Picture%20105.jpg


    Cu 2-3 minute inainte sa fie gata orezul, adaugati un ardei tocat cubulete si putin ardei iute.

    Picture%20107.jpg


    Dupa ce au trecut cele 10 minute, gustati un bob de orez. Trebuie sa fie aproape facut , adica "al dente". Daca vi se pare prea tare, mai adaugati putina apa (o jumatate de polonic) si lasati sa mai fiarba 2-3 minute.

    Picture%20129.jpg


    Puneti un capac peste tigaie si opriti focul. Lasati asa 5-10 minute. Orezul se definiteaza prin fierbera la aburi. Aceasta metoda combinata (fierbere pana la stadiul de "al dente" + "fierbere la aburi") va conduce catre un rezultat final de succes. Orezul va fi bine facut, dar bobul nu se va rupe, va fi nelipicios si veti putea savura bob cu bob acest preparat. Senzatia gustativa este mult mai placuta decat in cazul unui pilaf , iar modul de preparare este infinit mai sanatos asa, decat sa-l fierbeti pana se dezintegreaza.
    Se decoreaza cu verdeturi tocate sau rosii cherry proaspete.

    Picture%20211.jpg


    Pentru cei ce nu vor un meniu strict vegetarian, puteti sa le oferiti acest orez ca garnitura pe langa o friptura.

    Picture%20214.jpg


    Pofta buna! 

     

     

     

  5. Prajitura fina cu prune si cocos

    dsc03526.jpg?w=300&h=225

    Ingrediente pentru blat:

    • 150g branza dulce de vaci
    • 8 linguri de lapte
    • 6 linguri ulei
    • 75g zahar
    • 1 pliculet zahar vanilat
    • 1 varf de cutit de sare
    • 50g unt
    • 300g faina
    • 1 plic praf de copt
    • gris

    Ingrediente pentru blat:

    • 1 kg prune
    • 125g unt
    • 200g zahar
    • 2 linguri lapte
    • 200g fulgi de cocos

    Mod de preparare:

    Pregatim prima data umplutura deoarece trebui sa o lasam sa se raceasca putin.
    Spalam prunele, le stergem, le taiem pe jumatate si le indepartam samburii.
    Topim untul in bain-marie. Adaugam treptat zaharul, amestecand mereu, apoi laptele si fulgii de cocos. Dupa omogenizare, luam amestecul de pe foc, apoi il lasam sa se raceasca.

    Pana se raceste putin umplutura pregatim aluatul. Punem branza intr-un castron, apoi amestecam cu laptele,uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Presaram faina impreuna cu praful de copt (ambele cernute) peste compozitia de branza, apoi amestecam bine cu mainile pana obtinem un aluat omogen. Formam o bila din aluatul obtinut si il lasam cca. 10 minute sa se odihneasca.Pornim cuptorul ca sa se incalzeasca.

    Tapetam o tava cu hartie de copt. Intindem aluatul si il asezam in tava, avand grija sa il aranjam pe margine(sa fie putin mai ridicat pe margini). Presaram putin gris, punem prunele taiate in bucati peste aluat, iar apoi adaugam umplutura de cocos.

    prajitura-fina-cu-prune-si-cocos25.jpg?w

    Dam prajitura la cuptor timp de cca. 30 de minute, pana se rumeneste deasupra.

    dsc03520-e1313498282142.jpg?w=300&h=225

    Scoatem prajitura din cuptor, apoi o lasam sa se raceasca ca sa o putem taia frumos.

    dsc03523-e1313498318426.jpg?w=300&h=225

  6. Sandra Annette Bullock (n. 26 iulie 1964, Arlington, Virginia) este o actriță și producătoare americană de origine germană.

     

     

    Biografie[modificare | modificare sursă]

    Sandra Annette Bullock (n. 26 iulie 1964) este o actriță americană care a obținut faimă și notorietate în anii 1990 datorită rolurilor interpretate în filme de succes precum Demolition Man, Speed, The Net, Hope Floats, A Time to Kill, și While You Were Sleeping. În noul mileniu și-a continuat apariția în alte filme de succes precum Miss Congeniality, The Lake House și Crash, cel din urmă primind aprecierea criticilor de film americani, iar în anul 2005 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame. În anul 2007 a fost clasificată pe locul 14 în topul celor mai bogate femei celebre cu o avere estimată la 85 milioane de dolari. În 2009, Sandra Bullock a jucat în două dintre cele de mai succes filme d.p.d.v. al încasărilor: The Proposal și The Blind Side. Sandra Bullock a primit un premiu Golden Globe pentru cea mai bună actriță, un premiu Screen Actors Guild pentru interpretarea remarcabilă, distinsă de către o actriță a unui rol principal, și un Premiu Oscar pentru cea mai bună actriță pentru interpretarea rolului lui Leigh Anne Tuohy în filmul The Blind Side[1]. De asemenea numele ei apare în ediția 2012 a Cărții Recordurilor (Guiness Book) ca cea mai bine plătită actriță, cu 56 milioane de dolari[2][3]

    Copilăria și tinerețea[modificare | modificare sursă]

    Sandra Bullock s-a născut în Arlington, Virginia, mama ei, Helga D. Meyer (1942-2000) [4], a fost o cântăreață lirică și profesoară de canto iar tatăl, John W. Bullock (n. 1925)[5],un antrenor în Alabama.

    Sandra Bullock a locuit în orașul Fürth până la vârsta de 12 ani, unde a cântat într-un cor al Norimberg Staatstheater[6]. Și-a trăit copilăria în Germania și în alte părți ale Europei. Vorbește limba germană cursiv și a studiat balet și canto de mică, interpretând mici roluri în piese de teatru care se țineau în sala de operă unde performa și mama ei. Sandra Bullock are o soră mai mică, născută în anul 1970, Gesine Bullock-Prado[7]. A învățat la Washington-Lee High School, unde printre altele era și cheerleader, a participat în piese de teatru în liceu, și a fost logodită cu un jucător de fotbal american. A absolvit liceul în anul 1982 și pe urmă s-a înscris la universitatea East Carolina University din Greenville(Carolina de Nord). A renunțat la facultate în ultimul an, în primăvara lui 1986, pentru a-și începe cariera de actriță.

    Mai apoi s-a mutat în New York, unde a lucrat o perioadă ca barman-ospătar pentru a-și asigura mijloacele de trai; a luat lecții de teatru de la Sanford Meisner , după care a fost abordată de mai multe show-uri de televiziune, iar în anul 1987 obține primul său rol în filmul Hangmen.

    Debutul, între cinema și televiziune[modificare | modificare sursă]

    Apărută în mici producții la sfârșitul anilor 1980, Sandra Bullock obține un rol în piesa de teatru No Time Flat la Broadway. Regizorul Alan J. Levi, impresionat de interpretarea Sandrei, îi oferă un rol în filmul TV Bionic Showdown: The Six Million Dollar Man and the Bionic Woman. Mai apoi joacă în câteva producții independente, precum Who Shot Patakango? și The Preppie Murder, ca să obțină mai târziu rolul principal, Tess McGill, în sitcom-ul Working Girl, serial inspirat din filmul omonim din anul 1988, care avea ca și protagoniști pe Harrison Ford, Sigourney Weaver, Melanie Griffith și Joan Cusack[8]. În anul 1992 joacă în filme mici precum Love Potion No. 9 pe platoul căruia se îndrăgostește de colegul ei Tate Donovan, iar apoi face parte, în anul 1993, din thriller-ul horror The Vanishing cu Kiefer Sutherland și Jeff Bridges.

    Mai târziu joacă în comedia When the Party's Over și în drama The Thing Called Love regizat de Peter Bogdanovich, cu River Phoenix, Samantha Mathis și Dermot Mulroney. Obține un rol de prim-plan în thriller-ul science-fiction Demolition Man cu Sylvester Stallone și Wesley Snipes. Vor urma filmele de aventură Fire on the Amazon și dramaWrestling Ernest Hemingway alături de mari actori precum Robert Duvall,  Richard Harris și Shirley MacLaine.

    800px-Sandra_Bullock_2011_AA.jpg

  7. Prajitura cu lamaie

    Ingrediente:

    250 gr zahar tos
    250 gr unt
    350 gr faina
    4 oua
    Coaja si zeama de la 2 lamai
    1 plic zahar vanilinat
    Un praf de sare
    Un plic praf de copt

    Pentru glazura :
    250 gr zahar pudra
    3 linguri de zeama de lamaie (aprox 3-4)

    Preparare:

     

     

    Preparare etapa 1 - Prajitura cu lamaie (reteta video)Etapa 1: Frecam untul cu zaharul
    Adaugam ouale pe rand si le incorporam
    Adaugam coaja si zeama de lamaie, mixand in continuare
    Amestecam faina cu praful de copt si cu putina sare, si incorporam amestecul in compozitia cu unt
    Se aseaza aluatul intr-o tava ( a mea are dimensiunile 20 x 30 cm, dar poate fi un pic mai mare) unsa si tapetata cu faina.

     

     

     

    Preparare etapa 2 - Prajitura cu lamaie (reteta video)Etapa 2: Dupa coacere se lasa sa se raceasca si se pregateste glazura, amestecandu-se zaharul pudra cu zeama de lamaie, treptat. Va rezulta o pasta alba care se va aseza peste prajitura.

     


     

  8. Sarmale de post cu ciuperci și orez

    Ingrediente

    • (cca 40-45 sarmale):
    • 1 varză murată (de mărime medie spre mare)
    • 6-7 ciuperci champignon mari ( cca.500 - 600 gr.)
    • 200 gr. orez
    • 2 morcovi mici (sau 1 mare)
    • 2-3 cepe
    • 1 legătură mărar
    • 4-6 linguri de pastă roșii (sau 6-8 roșii mai mari) în funcție de cât de colorate le doriți
    • 3-4 linguri ulei
    • 2-3 frunze dafin
    • 10-12 boabe de piper
    • condimente: sare,
    • piper,
    • mărar uscat,
    • cimbru uscat

    Mod de preparare

    Mai intai, se taie și se pregatesc foile de varza in care se vor ”infașura” sarmalele.


    Se opresc doar foile mai subțiri și se indeparteaza partea cu nervuri mai groasa de la cotor. Daca foile sunt prea mari acestea se taie in jumatate sau sferturi, in funcție de cat de mari dorim sa facem sarmalele. Foile de varza care sunt deteriorate, sau mai mici și nepotrivite pentru sarmale, precum și resturile ramase (fara nervuri, insa) se taie fideluța fina.


    Se curața, se spala bine toate legumele, cepele și ciupercile se taie cuburi mici, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar mararul se toaca marunt. Intr-o cratița mai larga/ tigaie mare se pune ceapa impreuna cu uleiul, sa se caleasca puțin la foc potrivit.


    Cand ceapa s-a inmuiat și incepe sa sticleasca se adauga orezul spalat in prealabil și se amesteca bine sa nu se lipeasca. Cand orezul a absorbit tot lichidul se adauga ciupercile, se amesteca și se lasa la foc potrivit, cca. 10 minute, sau pana cand amestecul este scazut bine (nu mai are lichid). Deși in aceasta etapa, in general, nu este nevoie sa adaugați apa deoarece ciupercile au conținut ridicat de apa, daca totuși este cazul puteți adauga 1 ceașca de apa fierbinte. Este bine sa dați focul puțin mai tare, dar cu grija sa nu se lipeasca și necesar sa amestecați din cand in cand.


    Cand amestecul (umplutura) de orez și ciuperci a scazut, se oprește focul și se lasa sa se raceasca. Dupa ce umplutura s-a racit, se adauga jumatate din pasta de roșii, morcovul ras, mararul, se condimenteaza (sare, piper) dupa gust, se presara restul condimentelor (boia dulce, cimbru) și se potrivește la gust, dupa preferința.


    Cu foile de varza pregatite și umplutura racita, se trece la formarea sarmalelor.


    Se ia cate o foaie de varza fie in mana, fie se așeaza pe o farfurie/ fund de lemn/blatul de lucru și se pune umplutura catre unul din capetele foii pe lațimea acesteia, cu ajutorul unei linguri/lingurițe.


    Se impaturește capatul scurt peste umplutura, se trage capatul lateral peste acesta și se continua rularea cat se poate de strans (cu grija insa, sa nu rupeți foaia de varza) in lungul foii, pana la margine.


    Se introduce capatul ramas liber in interiorul ruloului sarma și se apasa cu ajutorul degetelui, astfel incat sarmaua formata sa fie ”sigilata”, sa nu se destrame și sa se impraștie umplutura. Mie mi-au ieșit vreo 45 de sarmaluțe, dar asta depinde evident, de cat de mari le faceți (cata umplutura puneți), de marimea foilor de varza sau de preferința voastra.


    Cand toate sarmalele sunt gata ”infașurate” și pregatite, acestea se așeaza intr-o cratița de cca 4-5 litri cu fund larg și de preferat dublu.


    Se randuiesc in 2-3 straturi sarmalele frumos in cratița pe un pat de varza, iar la mijloc se pune iarași varza tocata fideluța. Peste fiecare strat se adauga marar uscat (peste varza) și pasta de roșii (eu aici am avut și cateva linguri de roșii decojite și taiate marunt pe care le-am pus intre straturi). Deasupra se acopera sarmalele cu restul de varza tocata, se pun foile de dafin și se presara boabele de piper. adauga apa clocotita sau zeama de varza (asta in funcție de cat de acra/ sarata este zeama de varza), cat sa ajunga la nivelul sarmalelor (sa nu le depașeasca) și se pune cratița pe foc potrivit, pana cand sarmalele incep sa fiarba. Din cand in cand mai rasucim cratița prin mișcari circulare rapide de la dreapta la stanga și de la stanga la dreapta, verificand sa nu se lipeasca. Cand sarmalele incep sa fiarba se da focul foarte mic, se acopera cratița și se lasa la fiert cateva ore bune (2-3).


    Din cand in cand, daca este cazul și sarmalele scad la fiert prea mult se adauga cate puțina apa fiarta sau zeama de varza. Nu uitați sa mai mișcați și cratița sa nu se lipeasca!


    Cand sarmalele sunt aproape fierte (se verifica varza daca este fiarta), daca mai este cazul și va plac mai colorate se mai adauga 1-2 linguri pasta de roșii (sau roșii decojite și taiate marunt).


    Se lasa sa mai fiarba la foc mic, inca 20-30 minute, sau pana cand sunt scazute, varza este bine fiarta, sarmalele sunt fragede și se pot taia ușor cu furculița.


    In funcție de cat de rumene și scazute (fara lichid) va plac, puteți sa le introduceți pentru cca. 20 minute la cuptor la foc mediu pana ajung la forma dorita. Atat eu cat și familia mea le preferam doar așa scazute pe foc, nu și la cuptor. 


    Ca și la sarmalele cu carne și aceste sarmale de post sunt mult mai bune a doua zi. Se servesc fierbinți, cu ardei iute, merg chiar și cu mamaliguța, dar voi le serviți cum doriți.


    Pofta buna!
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...