Jump to content

danutfodor

Forumist
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by danutfodor

  1. Un nou dispozitiv, oPhone, care permite expedierea şi primirea de mirosuri prin SMS, va fi comercializat începând din 2015 şi are un potenţial important, consideră iniţiatorul proiectului, David Edwards, profesor de bioinginerie medicală la Universitatea Harvard din Statele Unite, informează AFP.

    “Există un interes mare din partea firmelor din Silicon Valley, pentru că este vorba, concret, de posibilitatea de a schimba comunicarea globală din zile noastre”, a explicat David Edwards din laboratorul său deschis în 2007, la Paris, care are vocaţia de a reconcilia arta şi ştiinţa.

    Aparat de formă cilindrică care stă pe o platformă, oPhone este un mic dispozitiv care generează semnale aromatice complexe, într-o succesiune rapidă de mici emisii de vapori, la fel cum un telefon standard transmite informaţii audio.

    Aparatul funcţionează graţie manipulării tehnologice a particulelor într-o manieră similară cu tehnologia aerosolilor medicali, care i-a permis filantropului, scriitorului şi inventatorului David Edwards să facă avere la sfârşitul anilor 1990.
    Pentru a exploata această idee, care i-a venit în timpul unuia dintre cursurile pe care le susţine la Universitatea Harvard, el a înfiinţat compania Vapor Communications.

    Mai întâi rezervat utilizatorilor de iPhone, prin intermediul unei aplicaţii gratuite, oSnap, ce poate fi descărcată începând din 17 iunie, oPhone dispune pentru moment de 32 de mirosuri originale.

    Continuarea Click

    • Upvote 1
  2. Biroul Procurorului-şef al Ungariei a anunţat că cerut preşedintelui Parlamentului European (PE) să ridice imunitatea parlamentară a eurodeputatului Jobbik Bela Kovacs, suspectat că spionează instituţii europene în favoarea Rusiei, potrivit ziarului Magyar Nemzet, relatează MTI.

    Un purtător de cuvânt al Biroului, Geza Fazekas, a declarat pentru ziar, citând surse anonime, că Biroul pentru Protecţia Constituţiei a întocmit un dosar pe numele deputatului european Bela Kovacs pentru spionarea instituţiilor europene.

    Kovacs este acuzat de faptul că ar conspira împreună cu diplomaţi din Rusia, călătorind la Moscova lunar.

    Soţia sa are dublă cetăţenie ruso-austraică şi ar fi lucrat pentru KGB, potrivit ziarului.
    Biroul Central al Procurorului-şef a demarat o investigaţie cu privire la comiterea unor infracţiuni pasibile de o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între doi şi opt ani, a precizat Fazekas.
    El a adăugat că acest caz este “clasificat” şi nu poate dezvălui informaţii suplimentare.

    Sursa: RomOnline.Net

    • Upvote 1
  3. Inginerii de la Universitatea din Illinois au conceput un material de plastic care se vindeca singur.

    Aceasta inseamna ca ecranul telefonului care este crăpat sau spart, racheta de tenis rupta, ele ar putea sa isi vindece propriile răni.
    Inspirat de sistemul de coagulare a sangelui uman, care conține o rețea de capilare, care oferă o vindecare cu produse chimice pentru zonele deteriorate.
    De zeci de ani oamenii de stiinta au visat sa conceapa un material care se poate vindeca precum pielea umana.
    El ar putea fi folosit in diverse scopuri, la repararea fisurilor din condectele de apa, la autoturisme. Sateliți ar putea repara propria lor daune. Chips-uri electronice sparte în laptop-uri si telefoane mobile ar fi rezolvate spontan de propriile lor probleme.
    Una dintre primele descoperiri mari a venit în 2001 de la Universitatea din Illinois. Prof. Scott White si colegii sai au infuzat un polimer cu capsule microscopice care conțin un agent de vindecare lichid. Atunci când materialul a crapat el elibereaza produse chimice pentru a umple zonele stricate.
    Substanțele chimice ajung prin intermediul a două fluxuri separate. Ele se combină pentru a sigila decalajul într-o reacție în două etape. Inițial, ele formează o schelă de gel a găurii. Gelul apoi se intareste lent într-o structură robustă, solidă.

    Articolul Original

  4. Pana m-au cablat la net le-a trebuit mai bine de doua luni, i-am tot sunat si degeaba, le-am spus ca in doua luni face o retea intercontinentala :)) a durat cam mult dar pana in acest moment sunt multumit de servicii. Oricum bravo lor pt ceia ce au ajuns si tot respectul pentru Zoltan Teszari.

     
  5. Postul de radio „Vocea Rusiei“ a realizat o analiză în care arată că România nu ar rezista nici 30 de minute în cazul unui război.

    „Într-o operaţie de apărare a teritoriului naţional din zilele noastre, prima etapă, cea a împiedicării cucerii supremaţiei asupra spaţiului aerian românesc, decide soarta războiului. Forţele aeriene româneşti fiind cele de care depinde continuarea luptei sau capitularea imediată.

    Vezi continuarea

     

    Deoarece nu ai postat integral stirea si nu ai respectat regulamentul vei primi un avertisment verbal fiind prima abatere de acest gen. La urmatoarea greseala nu o sa mai fiu la fel de indulgent si o sa-ti acord un warn. Ai grija pe viitor si te rog de citesti regulamentul sectiunii. Multumesc.

    • Upvote 1
  6. Cercetatorii din Marea Britanie au ajuns la concluzia ca “gazele” emanate de catre dinozauri au contribuit semnificativ la incalzirea globala.

    Acestia au calculat emisiile degajate de sauropozi, inclusiv pe cele ale brontozaurilor si au ajuns la concluzia ca intreaga populatie de dinozauri emana 520 de milioane de tone de gaz anual. Acest lucru ar putea fi unul din principalele cauze ale incalzirii globale de acum 150 de milioane de ani.

    Dr. Wilkinson, profesor la Universitatea John Moore din Liverpool, impreuna cu colaboratorii de la Universitatea din Londra si Universitatea din Glasgow au publicat aceste rezultate in revista “Current Biology”, citata de BBC.

    Citeste continuarea pe www.stiri-noutati.ro

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...