Jump to content

chaingun9

Forumist
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by chaingun9

  1. Uite aici o alternativa buna daca ai banuti si nu iei in rate:

    Placa de baza: 1. http://www.pcgarage.ro/placi-de-baza/asrock/m3a770de/ foarte buna are tot ce iti poti dori overclock din windows,Soclu AM3, jumperfree daca ai 2 harduri si ATA si SATA, 2 sloturi pciexpress dar care oricum nu te sfatuiesc decat sa folosesti pe prima dintre ele. Si eu tot un model de ASRock am si e meserie. Plus ca e putin mai ieftina decat msi-ul ala.

    Procesor: Nu te sfatuiesc sa iti cumperi un procesor din seria Athlon II deoarce sunt invechite ca si tehnologie ca sa nu mai zic ca nu au cache level 3. Ai 2 alternative:

    1. http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/phenom-ii-x2-560-black-edition-330ghz-skt-am3-box/ e phenom II = un procesor superb, eu am varianta 550 la 3.1 ghz si nu am avut nici o problema la nici un joc pe detalii maxime. Este black edition deci ii poti face overclock usor pana la 3.5-.3.6 cu coolerul stock. Daca iti iei un cooler bun urca si mai sus. Un alt avantaj este cache level 3 care conteaza mult in jocuri si aplicatii.

    2. http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/phenom-ii-x4-955-black-edition-320ghz-skt-am3/ Daca vrei sa faci o investitie, este mai scump intradevar, dar se merita. Daca iei placa de baza de mai sus mai poti pune un ban pana la procesorul asta. Are tot ce am zis mai sus doar ca are 4 nuclee. Merita avut in vedere macar la un upgrade, desi daca as fi in locul tau as face un sacrificiu pana la asta si cativa ani nu mai ai treaba.

    Memorii : S-au ieftinit foarte mult memoriile ram iar la 150 ron gasesti de calitate. Aici poti cumpara cam se vrei tu dar un sfat ar fi sa mergi pe kingston, compatibile pe mai toate platformele:

    1. http://www.pcgarage.ro/memorii/kingston/hyperx-blu-4gb-ddr3-1600-mhz-cl9-dual-channel-kit-165v/

    Total: 648 Ron cu procesorul Phenom X2

    841 Ron cu procesorul Phenom X4

  2. cu asta m-am lamurit dar cu soket-ul AM2 si AM3.....din cate stiu diferenta o face doar un update la bios adica nu sunt modificari fizice .. va rog sa ma corectati daca gresesc

    on topic-am incercat alta sursa si la fel face deci ramane sa mai bag o alta placa video sa vad ce iese

    Uite cum sta treaba socketurile AM2, AM2+ si AM3 sun "backwards compatible" cum zic ei adica poti monta un procesor cu socket AM3 o pe placa AM2/AM2+.Si Invers este posibil, sa montezi un procesor AM2 pe o placa de baza cu socket AM3, cu conditia ca placa de baza sa aiba memorie RAM de tip DDR2 . Socketurile AM3 sunt folosite sa se inteleaga cu ramul DDR3.Banuiesc ca nu ai asa ceva, iar daca ar fi sa iti iei o placa de baza noua e logic sa iti iei una cu suport pt memorii DDR3.

    Deci ai 2 solutii daca e stricata placa de baza :

    1.Schimbi placa de baza cu una Am2/Am3 cu memorii DDR2 ca sa iti pastrezi ramul.

    2.Schimbi placa de baza cu unu AM3 caz in care o sa trebuiasca sa iti iei noi memorii de tip DDR3. Sunt niste placi de baza chiar faine care iti ofera tot ce vrei pe la 2 milioane jumate. Eu am de la asrock si e f tare, are un bios de numa' numa', plus ca are si a mea crossfire(lucru care oricum nu cred ca o sa il folosesti, asa era oferta atunci, daca avea fara crossfire imi luam fara.)

    Bafta!

  3. sa inteleg ca placile care au ddr 3 suporta pana la ddr3 inclusiv 1,2,3 nu? si frecventa la fel pana la 1333 de exemplu inclusiv 800...?

    Placile care au ddr3 suporta doar ddr3, fara ddr1 & 2. Iar frecventele la ddr 3 incep de pe la 1333 in sus parca. Cele cu Frecventa de 800Mhz sunt ddr2.

    Defapt is cu cate o treapta mai jos:

    266 - 400 > DDR

    400 - 800 > DDRII

    800 - 1600 > DDRIII

    Bineinteles, acestea sunt plajele de frecventa uzuale, existand si exceptii in care de obicei DIMM-uri de rang inferior ciupesc din frecventele celor superioare, fara overclock-ing.

    Defapt, principala diferenta este cea fizica.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1b/Desktop_DDR_Memory_Comparison.svg

    Da tehnic e corect, sunt si ddr3 care au 800mhz dar sunt f rare si nu se justifica cumpararea lor, la noi in tara cel putin pe pcgarage sau emag nu am vazut ddr3 cu frecventa sub 1333mhz. O memorie ram ddr2 la 800mhz este superioara uneia ddr3 la 800mhz din cauza latentei mai mari a celei din urma. Cu cat e latenta mai mica cu cat sunt mai rapide, cele ddr1 aveau cea mai mica latenta. Astea ddr3 au frecvente mai mari in schimb.

  4. sa inteleg ca placile care au ddr 3 suporta pana la ddr3 inclusiv 1,2,3 nu? si frecventa la fel pana la 1333 de exemplu inclusiv 800...?

    Placile care au ddr3 suporta doar ddr3, fara ddr1 & 2. Iar frecventele la ddr 3 incep de pe la 1333 in sus parca. Cele cu Frecventa de 800Mhz sunt ddr2.

  5. Salut baieti! am si eu o problema cu Pci express 16 2 la numar in primavara a cedat 1 si de o saptamana a cedat si al doilea si nu stiu din ce cauza....cand il pornesc ramane fan-u de la placa video la viteza maxima si nu intra in dos....---

    am placa de baza Asus Crosshair, video Gf 8800 GTS 512, AMD Athlon64 X2, 4x1gb A-Data vitesta extreme pe 800Mhz - piesele au iesit din garantie

    am fost la un service cu el si zice ca s-a bulit placa de baza...mentionez ca placa video functioneaza pe alta placa de baza...ideea e ca nu prea as vrea sa o schimb, am dat destui bani pe ea

    Cel mai bine este oricum sa tii placa video pe primul slot PCIe, de multe ori al doilea slot poate sa fie mai mic gen 8x sau 4x. Depinde de placa ta de baza ce model este. Daca are si placa video integrata ar fi bine sa o testezi cu ea sa instalezi driverele sa vezi daca merge totul ok in windows. Mai poti incerca sa aduci alta placa video sa o montezi pe placa ta de baza sa vezi daca la fel tureaza ventilatorul la maxim. Daca la fel face cel mai probabil este placa de baza. In ultima instanta poti incerca o alta sursa sa nu cumva sa se fi dereglat amperajul la a ta, din cauza unei supra-tensiuni.

  6. ok joc si eu Dungeon Siege 3 acum... si am intalnit pana acum : Bogdan, Andrei, Petru si inca un nume romanesc pe care l-am uitat... wtf? :D

    NIku? :)

    Jocul e frumos de jucat, dar de pe un gamepad. Se simte altfel, pe tastatura nu prea se merita, dar cu un gamepad in pat e alta treaba. Grafica e frumoasa, efectele la fel. Bossii sunt destul de faini facuti, iar sistemul de loot mi se pare reusit. Mai ales inventarul, dar repet din prisma jocului pe gamepad.

  7. • Configuratia PC-ului: Procesor Intel Pentium de 2.8 (single-core), 1512 RAM DDR , 512 ATI DDR2 128 biti

    • Genul jocului: RPG

    • Am pretentii la grafica nu prea , dar sa fie bun cat de cat

    • As vrea ca actiunea sa aiba loc in jurul anului: nu stiu , ceva medieval

    • Caut ceva in genul jocului/seriei Gothic

    • Am mai jucat urmatoarele jocuri si nu doresc sa fie mentionare: Gothic 2: Night of the Raven , Gothic 3

    Risen, Two worlds 2, The elder scrolls Morrowind/Oblivion(Nu cred sa iti mearga prea bine oblivion dar morrowind e ok), NeverwinterNights 1 & 2, Star Wars knights of the old republic 1&2, Heroes IV,.

  8. Salut, vreau sa incerc si eu LOTRO , am downloadat jocul de pe site-ul lor, dar cand dau la "create your Turbine game account" imi da urmatoarea eroare : "Your submission contained an error. Please try again. Code: #FTxZHEWVN8D". A mai patit cineva asta?

  9. nu e vorba neaparat de poveste, primul mi-a placut foarte mult, si as vrea sa le joc si pe urmatoarele 2 si imi place sa le joc in ordine... deci 2 exista pentru PC sau nu?

    Nu este Fable II pentru PC, doar pt Xbox360.

  10. din ce am citit despre el , pare ok .. acum o sa-l si incer sa imi spun parerea personala. e cam aiurea sa trec de la 1 la 3 , din cate am vazut fable 2 nu exista pt pc , sau exista ???

    Nu prea are nici o legatura cu primul Fable din cate am observat, mai mult cu Fable II : "Fable III is set 50 years after the events of Fable II on the continent of Albion where the Fable II series is set. The old monarch, the hero of Fable II, has died and left the Kingdom of Albion to Logan, the player's older brother."

    Se poate juca si fara sa iti pese prea mult de celelalte titluri, eu habar nu aveam de povestea din fable II si nu am simtit ca imi "scapa" vreo ceva din poveste.

  11. Tu cred ca habar nu ai ce inseamna subiectiv..Cauta acest cuvant in dictionar sau unde vrei tu.Orice parere este subiectiva, pt ca este emisa prin prisma trairilor persoanei respective. Ce aberezi tu acolo e o chestie subiectiva. Nici nu vreau sa mai continui discutia pe tema asta ca ma obosesti cu argumentele tale, si faptul ca nu poti accepta parerile altor persoane. Cat despre faptul ca am jucat ultimele 2 etape de beta...asta inseamna ca nu am jucat jocul? dupa 1 luna l-au lansat pe piata. Ce schimbare majora puteau sa faca la el?

    nu vreu sa ma cert cu tine,departe de mine gandul sa ma cert cu cineva pe un forum dar eu accept parerile fondate nu alea nefondate.si da 6 zile de beta nu inseamna ca ai jucat un joc.si chiar daca l-ai fi jucat 1 luna tot tu esti ala care abereaza.

    acum uite ce ai zis tu :

    rift nu e optimizat,nu e fluent - incorect - > rift e cel bine optimizat dintre toate mmo-urile de pe piata,au avut cea mai fluenta lansare din istorie(nu tu crash, nu tu lag,etc) si continua sa fie cel mai fluent mmo la ora actuala iar ca o parere personala - COH e poate singuru care se poate duela cu el la capitolu asta

    in rift e foarte greu pt un incepator sa faca lvl,trebuie sa faci grind sa atingi lvl max,foarte greu sa iti cumperi mount si iteme - total incorect - > rift este chiar opusul la ce ai spus tu.cu alte cuvinte vroiam sa spui ca manaci rahat(ziceam sa fiu baiat finut da vad ca insisti sa afirmi in continuare ca eu sunt ala care abereaza).nu ai facut decat sa iti exprimi impresiile din alea 6 zile de beta, bazate poate pe o conexiune cu probleme si un sistem virusat.sa stii ca nu sunt singuru care crede asta iar daca nu ma crezi citeste articole,review,etc, cumpara-ti jocu, jocal 1 luna si dupa poti sa vii sa iti exprimi pareri pe orice forum vrei tu.oricum eu nici acum nu mi-am dat seama ce intelegi tu prin grinding :P

    Bai frustrat obosit, mai du-te tu la rahat vezi cum vorbesti. Te cam intreci cu gluma. Stai la jocu tau de rahat si daca nu poti sa porti o discutie civilizata(cu riscul de a ma repeta) te trimit la rahat imediat. Hai ca m-ai enervat. Mata pe gheata.. cand inveti sa vorbesti atunci ar trebui sa vii sa iti asterni parerile pe un forum. Si cu asta am incheiat-o cu tine, te zbati ca molusca pe uscat pt un joc.

  12. Daca zici ca rift e cel mai bun mmorpg de pe piata, nici nu ma mai obosesc sa iti aduc alte argumente. E clar ca tu esti fan inrait Rift si nu vrei sa accepti alte pareri. Eu nu vreau sa iti demonstrez tie vreo ipoteza, poate nu ai inteles exact ce vreu. Mi-am spus parerea care a facut-o jocul asupra mea si atat, iar dupa cum probabil stii orice parere prin definitie este subiectiva. Cum eu nu pot sa te fac pe tn sa intelegi ca rift mi se mare un joc care nu e cu nimic special fata de altele, cu atat mai mult tu nu imi poti demonstra mie ca e cel mai bun la momentul actual. Zic sa o lasam asa, fiecare cu parerea lui ca de asta e democratie. Bafta!

    pai parerea ta e subiectiva.ai zis ca ai jucat rift decat in ultimele 2 beta adica 3 zile plus inca 4 sau 5, in total o saptamana de joc in care ai spus lucruri pe care nu le intalnesti in game.nu sunt fan rift dar ce ai spus tu acolo sunt numai bullshit.mi se pare incredibil cum poate cineva sa afirme ca un produs nu aduce nimic nou cand nici macar nu il incearca.

    Tu cred ca habar nu ai ce inseamna subiectiv..Cauta acest cuvant in dictionar sau unde vrei tu.Orice parere este subiectiva, pt ca este emisa prin prisma trairilor persoanei respective. Ce aberezi tu acolo e o chestie subiectiva. Nici nu vreau sa mai continui discutia pe tema asta ca ma obosesti cu argumentele tale, si faptul ca nu poti accepta parerile altor persoane. Cat despre faptul ca am jucat ultimele 2 etape de beta...asta inseamna ca nu am jucat jocul? dupa 1 luna l-au lansat pe piata. Ce schimbare majora puteau sa faca la el?

  13. Daca zici ca rift e cel mai bun mmorpg de pe piata, nici nu ma mai obosesc sa iti aduc alte argumente. E clar ca tu esti fan inrait Rift si nu vrei sa accepti alte pareri. Eu nu vreau sa iti demonstrez tie vreo ipoteza, poate nu ai inteles exact ce vreu. Mi-am spus parerea care a facut-o jocul asupra mea si atat, iar dupa cum probabil stii orice parere prin definitie este subiectiva. Cum eu nu pot sa te fac pe tn sa intelegi ca rift mi se mare un joc care nu e cu nimic special fata de altele, cu atat mai mult tu nu imi poti demonstra mie ca e cel mai bun la momentul actual. Zic sa o lasam asa, fiecare cu parerea lui ca de asta e democratie. Bafta!

  14. Un joc relativ popular ... acum vreo 4 ani, si un joc de care nu-i pasa nimanui. Nice examples :P

    era vb de grind.am dat exemple ca sa inteleaga omu, nu are nici o relevanta ca unul e de 4 ani iar altu anonim.

    oricum discutia se incheiase atunci cand afirmase ca in rift trei sa faci grind.

    Se face grind si cu asta basta, daca vrei un exemplu de joc care e facut cum trebuie, ia guild wars de exemplu, ajungi relativ rapid la lvlcap care e 20, dupa care e vorba numai de skill si ce abilitati iti alegi. Restul e centrat pe poveste si pe alte lucruri inafara de castigarea de experienta si implicit cresterea in lvl. In fine , nu am zis ca nu e un joc bun, doar ca nu e nimic special care sa il faca sa iasa din randul zecilor de mmorpg-uri "bune". De asta is asa multe ca tie sa iti placa rift iar mie altceva.

  15. Am participat la 2 sesiuni de beta, cand se pregateau de lansarea finala, ce pot sa spun nu prea se deosebeste cu mult de celelalte mmo-uri, trebuie sa faci grind pana cresti in lvl si asa mai departe.. Tre sa joci de te ia naiba pana strangi bani de un mount, la fel itemele sunt f scumpe, iar pt un jucator incepator e nevoie de mult timp. Rift-urile alea sunt faine, cand ies aia cu zecile prin portaluri si tre sa se adune multi jucatori ca sa le poata face fata.

    Grafica e frumoasa, dar se cunoaste pe alocuri ca nu e asa bine optimizat(poate au mai reparat ceva baietii) pt ca am calculator bunisor, rulez alte jocuri mult mai solicitante ca si grafica, dar la Rift mai sacada pe alocuri. Un mmorpg trebuie sa faca un compromis intre grafica si optimizare ca sa poata fi accesibil cat mai multor jucatori. Un neajuns cel putin la mine mi s-a parut faptul ca e cam obositor pentru ochi, la momentul respectiv nu puteam sa fac scrisul mai mare iar pe o rezolutie incepand de la 1920x1080 in sus e un chin pt ochi sa citesti descrierile la questuri sau la iteme.

    nu stiu ce ai jucat tu da in rift nu trei sa faci grind ca sa cresti in lvl si nu trei sa joci de te ia naiba ca sa iti faci iteme.iar la capitolul optimizari mergea chiar bine, singura problema a fost in momentul lansarii cand asteptai prea mult sa intri in joc(prea multi au dat navala).tin sa te contrazic dar Rift e singuru mmo in care nu iti sacadeaza,cel mai bine pus la punct la capitolul asta.

    cat despre scris cred ca ai probleme cu comp.

    Daca tie ti e pare cel mai bn optimizat creca ai jucat multe mmorpg-uri...de guild wars ce mai zici care are o grafica superba si merge fluent cu cele mai ridicate detalii chiar si o configuratie modesta. Calculatorul meu te asigur ca nu are nici o problema, n-ai inteles tu despre ce vorbeam, ma refeream la scalarea fonturilor pentru rezolutii mari. Monitorul meu are rezolutia de 1920x1080 si nu scala fonturile cum trebuie pentru cei cu rezolutii mari(cel putin la momentul la care l-am jucat eu, probabil au remediat asta, pentru ca multi au monitoare mari). Iar despre grind...daca la tine "kill 20 goblins, collect 30 spider glands" si multe questuri de astea nu inseamna grind pt tine, nu stiu e ce.

  16. Ai grija la desfacerea monitoarelor, ai sanse sa o mierlesti daca atingi vre-un capacitor, CARE PASTREAZA curent mult timp dupa ce il scoti din priza. mai bn mergi la un service daca trebuie sa umbli in el.

  17. Am participat la 2 sesiuni de beta, cand se pregateau de lansarea finala, ce pot sa spun nu prea se deosebeste cu mult de celelalte mmo-uri, trebuie sa faci grind pana cresti in lvl si asa mai departe.. Tre sa joci de te ia naiba pana strangi bani de un mount, la fel itemele sunt f scumpe, iar pt un jucator incepator e nevoie de mult timp. Rift-urile alea sunt faine, cand ies aia cu zecile prin portaluri si tre sa se adune multi jucatori ca sa le poata face fata.

    Grafica e frumoasa, dar se cunoaste pe alocuri ca nu e asa bine optimizat(poate au mai reparat ceva baietii) pt ca am calculator bunisor, rulez alte jocuri mult mai solicitante ca si grafica, dar la Rift mai sacada pe alocuri. Un mmorpg trebuie sa faca un compromis intre grafica si optimizare ca sa poata fi accesibil cat mai multor jucatori. Un neajuns cel putin la mine mi s-a parut faptul ca e cam obositor pentru ochi, la momentul respectiv nu puteam sa fac scrisul mai mare iar pe o rezolutie incepand de la 1920x1080 in sus e un chin pt ochi sa citesti descrierile la questuri sau la iteme.

  18. Au ajuns la update-ul cu nr 22 :D cred ca mergea finisat mai bine intainte de lansare, cei care au incercat sa il joace atunci, pun pariu ca au fost destul de frustrati de bugurile intalnite, unele dintre ele chiar nu iti permiteau sa avansezi prea mult.

    A incercat sa joace cineva de pe gamepad? se pot folosi cum trebuie vrajile?

  19. Am ajuns destul de departe, mai am putin si ajung "rege", dar pauza din cauza sesiuni.. E un joc bunisor, lejer de jucat, il joc de pe gamepad, nu e prea solicitant sau altceva, cu o tenta umoristica. O parte mai putin ok e faptul ca nu prea ai un sistem prea bine definit al alegerilor care le faci: sunt doar 2 alegeri, ori esti f "bun" ori f "rau", nu este alta cale de mijloc.. Ai un fel de sanctuary care mi se pare o chestie furata din Overlord, dar e ok. Questurile sunt amuzante, bataliile nu prea complicate, ai 3 atacuri : magie, ranged si melee pe care le upgradezi. Sunt cateva optiuni de personalizare a personajului, imbracaminte, tatuaje, par si mustata/barba. Se poate intemeia o familie & stuff. All in all un joc dragut, nimic hardcore, se cunoaste ca e portat de pe consola, cu toate ca producatorii au zis ca au construit controlul de la 0 pt PC.

  20. daca mergi pe o platforma AM3 ar trebui sa iti construiesti sistemul in jurul procesorului asta http://www.pcgarage.ro/procesoare/amd/phenom-ii-x4-955-black-edition-320ghz-skt-am3/ care a ajuns destul de accesibil pentru ce poate sa ofere, plus ca are cache Level 3 de 6Mb, care conteaza destul de mult in jocuri.

    Placa video 6850 foarte buna, dar daca esti fan nvidia poti alege si noul GTX 560 Ti, care are performante similare.

    O sursa solida de 600 ar fi indicat pentru procesor si placa video cu 2 alimentari de 6 pini.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...