Jump to content

Arwenca

Forumist
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Arwenca

  1. Stiti cand apare episodul 4 ? Le-am vazut pe primele 3 din sezonul 7. :D

    Super serial ...nu credeam ca o sa-mi placa mai mult ca House

    Communication. It's the first thing we really learn in life. Funny thing is, once we grow up, learn our words and really start talking the harder it becomes to know what to say. Or how to ask for what we really need.

    Meredith Grey

    We're adults. When did that happen? And how do we make it stop?

    Meredith Grey

    For a kiss to be really good, you want it to mean something. You want it to be with someone you can't get out of your head, so that when your lips finally touch you feel it everywhere. A kiss so hot and so deep you never want to come up for air. You can't cheat your first kiss. Trust me, you don't want to. Cause when you find that right person for a first kiss, it's everything.

    Alex Karev

    Whoever said winning wasn't everything ... never held a scalpel.

    Meredith Grey

  2. Sa ai parte de inca o primavara frumoasa si de inca multe altele si mai frumoase.

    Fie ca soarele sa-ti zambeasca de fiecare data si sa iti incalzeasca sufletul cu fericire si bucurie, si nu uita sa fii mereu vesela si iubareata ca si pana acum si sa traiesti viata din plin!

    La multi ani Diana !

    Imagine IPBImagine IPB

  3. Trei motive sa nu sari peste micul dejun

    O vorba din batrani ne spune ca trebuie sa mananci dimineata ca un rege, pranzul ca un om din popor si sa iei cina ca un cersetor.

    1. Muschi puternici

    Stomacul fiind gol dimineata, este momentul potrivit sa il umpli cu nutrienti, pentru ca organismul va fi mult mai receptiv. Un mic dejun bogat in proteine te ajuta la regenerarea testului muscular.

    2. O silueta de invidiat

    In plus, daca mananci dimineata scad sansele sa ai pofta de o gustare in timpul zilei, sau de a manca peste masura la urmatoarea masa. Scad deci sansele de a pune pe tine cateva kilograme nedorite.

    3. Buna dispozitie

    Un mic dejun copios mai inseamna ca organismul va avea suficienta energie pentru a face fata sarcinilor din timpul zilei, si nu te vei simti obosit si fara pofta de viata.

  4. Sa mergi in Cuba inseamna sa-l impaci pe Hemingway cu Che Guevara, adica sa bei daiquiri la Floridita si, pe geam, sa citesti o lozinca impotriva imperialismului american, in timp ce in strada ruleaza roata langa roata un Ford maiestuos din 1937 si o Lada rablagita din 1977. Un paradis in care pana si timpul, in loc sa se scurga, leneveste la soare si bea un cocktail de rom dintr-un pahar cu umbreluta. O insula a carei legenda sporeste pe zi ce trece: Cuba.

    Un taram incremenit in secolul trecut

    Doar Cuba mai e ce-a fost. Mai exact, ceea ce era in anii '50, inainte ca Fidel Castro, sustinut de Camillo Cienfuegos si, mai ales, de Che Guevara, sa doboare regimul dictatorial al lui Fulgencio Batista si sa instaureze comunismul de tip subtropical in cea mai mare insula din Caraibe, aflata, de altminteri, la o aruncatura de bat de Miami.

    Vestigiile epocii proamericane sunt toate inca la vedere: Havana e impanzita de mii de automobile Ford, Oldsmobile, Cadillac sau Chevrolet datand din 1930-1950 si aflate in perfecta stare de functionare (costa intre 3.000 si 5.000 de dolari, dar nu pot fi scoase din tara), cartierul rezidential de vile e ca si neschimbat, fabrica de tutun Partagas merge din plin, muzica se aude peste tot (in conditiile in care artistii din Buena Vista Social Club iau majoritatea Premiilor Grammy la categoria latino), iar romul (el ron) curge in valuri, atat in varianta straight, cat si, mai ales, mixat cu arta, in cocktailuri: Mojito, Daiquiri, Pina Colada, Cuba Libre. Doar ca, in acest din urma amestec, se foloseste Coca Cola importata din Mexic, nu din SUA (tara incriminata frecvent de lozincile pictate pe ziduri, care inlocuiesc aici ideea de reclama).

    De altfel, izolarii comandate de vecinul de la nord (catre care ambarcatiuni de toate felurile continua sa plece, intesate de refugiati, la adapostul noptii) i se raspunde cu un contraboicot: dolarul (candva, moneda alternativa) este taxat suplimentar cu 20% la cursul de schimb, cardurile emise in SUA sunt refuzate si, pentru orice eventualitate, nu exista bancomate, toate schimburile fiind facute la hotel sau la banca. In plus, CNN-ul de limba engleza este bruiat la hotel, just in case.

    Rom, rum, ron in valuri

    Romul clasic, cel creat pe la 1870 de familia lui don Facundo Baccardi, dar devenit dupa 1959 rum in America, acum se numeste Havana Club (ron) si este, in continuare, cel mai bun din lume. Intrat in portofoliul firmei franceze Pernod Ricard, romul este produs anual in cantitati mari, peste 2,4 milioane de ladite (x 9 litri) si respecta pana la fanatism rigorile traditionale, sub coordonarea nemiloasa a lui Jos? Navarro, el maestro ronero.

    Ca o ironie pentru americanofobie (generata de blocada ce dureaza de o jumatate de secol), Havana Club se invecheste in butoaie de stejar alb american, achizitionate insa, pe o filiera complicata, din Europa si folosite o singura data.

    Invechit intre 2 si 25 de ani, romul care ajunge sa fie imbuteliat la sticla este de fapt un amestec de licori cu varste variabile, ceea ce scrie pe eticheta (de pilda, Anejo 7 a?os) indicand, de fapt, varsta celui mai tanar component din mix. Havana Club genereaza si o suita de manifestari internationale, la cea de-a sasea editie a Cocktail Grand Prix Romania fiind reprezentata de bartenderul Eugen Vernea, care a concurat cu competitori din peste 20 de tari.

    De altfel, acest produs de lux , el ron, reprezinta, alaturi de zahar (celalalt derivat din melasa obtinuta prin presarea trestiei de zahar), de nichel si trabucuri, principalul produs de export al tarii. Cat despre trabucuri, cele mai celebre marci sunt produse la fabrica Partagas (Cohiba, Hoyo de Monterrey, Romeo y Juliet) si costa enorm, pana la 300-400 de euro cutia de 25 de bucati, dar pot fi cumparate cu usurinta de pe piata neagra la preturi de zece ori mai mici.

    Chiar daca, oficial, nu poti scoate din tara mai mult de o cutie, in realitate vamesii nu zic nimic nici la cantitati mult mai mari. Iar tricouri, berete sau alte obiecte decorate cu numele sau figura lui Che Guevara poti scoate oricate, chiar daca a trecut demult vremea exportului de revolutie cubaneza in lumea larga.

    Habana, mi amor

    Daca Havana este concomitent branduita cu nostalgii si aprehensiuni americane, Varadero , principala zona turistica a tarii (mereu comparata cu Acapulco, desi proportiile trebuie pastrate) a devenit o destinatie de travel destul de occidentalizata, in regim de all inclusive. Cu bratara alba la incheietura atestand ca esti posesorul unui pachet de travel complet, ai acces permanent la o multime de baruri si restaurante sau beneficiezi de facilitati sportive, ba chiar poti aborda oricand un posesor de maceta care sa iti descapataneze live o nuca de cocos pe plaja.

    Peisajul e lucrat la detaliu, pare chiar, uneori, artificial de luxuriant. Daca nu vrei sa te scalzi in mare, poti opta pentru una dintre numeroasele piscine strajuite, evident, de un bar unde Pina Colada curge in valuri. (Am vazut doamne de 70 de ani, venite din Germania, care se prezentau din ora in ora in fata barmanului cu termosul de un litru!)

    Calatorul care ajunge in Havana se simte teleportat in urma cu o jumatate de secol, intr-un oras adormit. Timpul pare sa se fi oprit in loc prin anii '50, nimeni nu se grabeste la munca, iar majoritatea magazinelor nu se deschid inainte de ora 10.00. Cuba este o tara a contrastelor - marile orase, toropite in timpul zilei, sunt cuprinse noaptea de o agitatie frenetica, arhitectura uluitoare se degradeaza pe zi ce trece, dar muzica rasuna oriunde. Plajele cubaneze sunt adevarate oaze, cautate de cei care doresc sa se bronzeze si sa inoate in liniste sau doar sa fumeze un trabuc bun, la umbra unui palmier. Pentru turisti, Havana (sau La Habana) este de regula un punct de pornire oarecum obligatoriu macar pentru mostrele superbe de arhitectura coloniala, viata de noapte si faimoasele fabrici de trabucuri.

    Obiectivele turistice traditionale ale capitalei cubaneze includ Plaza del Catedral, unde maturatorii executa un adevarat ritual zilnic (poate la fel de spectaculos ca schimbarea garzilor la Palatul Buckingham), Catedrala San Christobal de La Habana si Castillo de la Real Fuerza, cea mai veche fortareata coloniala din America Centrala si de Sud. Bineinteles ca spiritul lui Che Guevara inca mai bantuie Cuba, prin intermediul afiselor, posterelor, tricourilor si al cartilor postale.

    Informatii utile pentru vacanta in Cuba

    * Turistii nu au neaparata nevoie de carti de credit sau de cecuri de calatorie, pentru ca dolarul american este acceptat oriunde. Preturile sunt ispititoare: o camera dubla intr-un hotel cu vedere la ocean costa 50 de dolari pe noapte, sau 100 de dolari cu toate facilitatile incluse.

    * Pentru o camera intr-o pensiune se platesc intre 15 si 25 de dolari.

    * O masa la restaurant variaza intre 10 si 15 dolari.

    * Pretul unui bilet de tren pe distanta de 150 de kilometri se ridica la 4 dolari, iar inchirierea unei masini ajunge la 100 de dolari pe zi.

    * Majoritatea lucratorilor din turism se bazeaza pe bacsis, asa ca e recomandat sa oferiti cate un dolar ghizilor de la muzee, paznicilor care va supravegheaza masina toata noaptea sau soferilor de autobuz care va indruma in directia potrivita.

    * In majoritatea locatiilor turistice se poate plati atat in dolari, cat si in euro.

    * La plecarea din Cuba, pe aeroport, se aplica o taxa de 25 de pesos convertibili (25 de euro). Ghidul nu va pomeni de ea decat in ultima clipa.

    * In piata de langa catedrala din Havana, veti fi abordati de mici comercianti care, pe langa produsele traditionale, va vor oferi cutii cu trabucuri originale. Marcile bune (Esplendidos, Cohiba, Hoyo de Monterrey, Romeo y Juliet, Partagas) costa in jur de 15-25 de euro cutia de 25 de bucati (in magazin, costa in medie de zece ori mai mult). Un humidor semiprofesional: de la 60 de euro.

    * Inchirierea taxiurilor de epoca valoreaza 15 euro/ora. Taxiurile obisnuite se platesc la kilometru (1,5 euro), iar motocicletele cu trei roti (Coco Rico) sub 1 euro/km. Bicicletele cu 3 roti: 0,5 euro/km.

    * Reteaua de curent electric e la 110 volti, nu la 220 ca in Europa continentala. La receptia hotelului, chargerele costa 3 euro.

    * Peste tot, turistii sunt intampinati de mici orchestre ambulante, ai caror membri nu vor intinde niciodata sapca pentru a cersi cateva monede. Dupa ce vor interpreta Chan chan, Hasta la siempre sau Dos gardenias, ei va vor oferi spre cumparare (contra a 10 pesos convertibili, adica aproximativ 10 euro) CD-uri artizanale cu melodiile interpretate.

    Sursa descopera.ro

  5. Sondajul asta mi se pare o aberatie , dar nu ma mira rezultatul avand in vedere ca a fost aplicat pe un esantion de populatie neinstitutionalizata . Din pacate astia reprezinta Romania...niste inculti care isi dau cu parerea in tot si in toate dorind moartea caprei vecinului

    "pentru pedepsirea penală a celor care critică religia ortodoxă ar vota 88 la sută dintre români"

    Cea mai mare tampenie pe care am putut sa o citesc ...numai niste oameni bolnavi ar putea sa fie deacord cu asa ceva

    Intoleranta fata de convingerile altcuiva implica fanatism si ignoranta.

  6. Daca esti cel mai bun matematician din lume nu crezi ca trebuie sa fii si cel mai inteligent ca sa poti rezolva o problema nerezolvata de 100 de ani? Ai idee cat de importanta si cat de dificila e aceasta rezolvare?

    Ti-ar fi placut mai mult cel mai inteligent matematician din lume ?

    ( este o stire preluata de pe hotnews.ro ...asa sunt facute titlurile la stiri ... ca sa atraga )

  7. Un enigmatic savant rus a refuzat un premiu de un milion de dolari pentru rezolvarea Conjecturii lui Poincare, una dintre cele mai dificile probleme din matematica, scrie The Telegraph.

    Dr. Grigori Perelman, in varsta de 44 de ani, care a fost numit "cel mai destept om din lume", a refuzat banii, in ciuda faptului ca traieste in saracie intr-un apartament mizer din Sankt Petersburg. Cand i s-a povestit de premiul oferit de Institutul de Matematica Clay din Cambridge matematicianul rus a refuzat sa deschida usa, spunand doar: "Nu am nevoie de nimic. Am tot ce vreau", relateaza Daily Mail.

    In urma cu patru ani, cand Uniunea Internationala de Matematica din Madrid a vrut sa-i acorde Medalia Fields, Perelman nu s-a prezentat sa-si ridice premiul.

    "Nu sunt interesat de bani sau faima. Nu vreau sa fiu expus ca un animal la Gradina Zoologica. Nu sunt un erou al matematicii. Nici nu sunt un om de succes, de aceea nu vreau ca toata lumea sa se uite la mine", a declarat Perelman.

    Problema care avea mai mult de 100 de ani in 2003 cand a rezolvat-o Perelman, atunci cercetator la Institutul de Matematica Steklov din St. Petersburg poate ajuta la determinarea formei universului.

    Ulterior, Grigori Perelman a renuntat la slujba de la Institutul Steklov. Prietenii spun despre el ca ar fi renuntat la matematica definitiv.

    Conjectura lui Poincare, prima data enuntata de matematicianul francez Henri Poincare in 1904, este aceea care spune ca daca intr-un spatiu inchis tridimensional orice arc de cerc inchis se poate micsora pana la un punct, acest spatiu este echivalent din punct de vedere topologic cu o sfera tridimensionala.

    Conjectura lui Poincare este suficient de importanta pentru matematicieni, astfel incat in anul 2000, Clay Mathematics Institute de la Cambridge, Massachusetts, SUA, decide sa o introduca in randul celor 7 mari probleme ale matematicii a caror rezolvare va aduce drept premiu autorului suma de un milion de dolari (vezi Stiinta si tehnica, iunie 2000).

    Medalia Fields este cea mai importanta distinctie din lumea matematicii, fiind cunoscuta ca un fel de Premiu Nobel pentru matematica. Medalia este datorata matematicianului John Charles Fields (1863-1932), care a propus in 1932, in cadrul unui congres international al matematicienilor care a avut loc la Toronto, infiintarea unei distinctii care sa recompenseze realizarile majore din matematica.

    ksQs8HWVX1Q&feature=player_embedded

    Sursa

    "It is not people who break ethical standards who are regarded as aliens. It is people like me who are isolated."

    Banii nu fac omul ...

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...