Jump to content
Fury

Soluții pentru un sistem imunitar puternic

Recommended Posts

Soluții pentru un sistem imunitar puternic


Indiferent că este vorba despre adulți sau despre copii, un sistem imunitar puternic implică un stil de viaţă bine organizat, o alimentație echilibrată și, alteori, suplimente.

Sistemul imunitar este principala armă de apărare a organismului împotriva virusurilor și a bacteriilor.  Când acesta funcționează corespunzător, sistemul imunitar identifică după care atacă virusurile, bacteriile, paraziții sau orice alte corpuri străine, reușind să le diferențieze pe acestea de țesuturile sănătoase ale organismului.  

Imunitatea poate fi: 
Înnăscută. Este tipul de imunitate pe care o moștenim și cu care venim deja pe această lume.  Acest tip de imunitate nu oferă protecție pe termen lung.
Dobândită natural, se formează pe măsură ce organismul intră în contact cu anumiți agenți patogeni și formează anticorpi pentru a-i distruge pe aceștia, sau dobândită în mod artificial, când, în mod controlat, este expusă la anumite virusuri. 

 

Este posibil să intervii în acest proces și să stimulezi sistemul imunitar?  

Ideea de a-ți întări imunitatea este ispititoare, dar capacitatea de a face acest lucru s-a dovedit evazivă din mai multe motive. Imunitatea este un sistem, nu o singură entitate. Pentru a funcționa corespunzător, este nevoie de echilibru și armonie. 

 

Care este legătura dintre dietă și un sistem imunitar puternic

Se pare că există o legătură între nutriție și imunitatea la vârstnici. O formă de malnutriție care este destul de comună este cunoscută sub numele de „malnutriție micronutrientă”, adică o persoană se confruntă cu deficiențe de vitamine și minerale esențiale. 

 

Stresul și sistemul imunitar

Medicina modernă a ajuns să aprecieze relația strâns legată dintre minte și corp. Numeroase afecțiuni, inclusiv bolile de stomac, urticaria și chiar bolile de inimă apar de multe ori din cauza stresului emoțional. În ciuda provocărilor, oamenii de știință studiază în mod activ relația dintre stres și sistemul imunitar. Totuși, un lucru este sigur: stresul este dificil de definit. Ceea ce poate părea a fi o situație stresantă pentru o persoană nu este pentru alta. Atunci când oamenii sunt expuși la situații pe care le consideră stresante, le este dificil să măsoare cât de mult „se simte”stresul și este dificil și pentru omul de știință să știe dacă impresia subiectivă a unei persoane despre stres este exactă. 

 

Exercițiile fizice au beneficii pentru imunitate?

Exercițiile fizice regulate sunt unul dintre pilonii traiului sănătos: îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară, scad tensiunea arterială, mențin greutatea corporală și protejează împotriva multor afecțiuni. Dar ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar în mod natural și la menținerea sănătoasă a organismului? La fel ca o dietă sănătoasă, exercițiile fizice pot contribui la o sănătate generală bună și, prin urmare, la susținerea sistemului imunitar, atrag atenția specialiștii. 

sursa

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...