Jump to content
41nd

Sfaturi generale pentru începătorii în Killing Floor 2 !

Recommended Posts

Următoarele sfaturi se adresează celor care n-au mai jucat Killing Floor 2 și care au puțină răbdare să citească înainte să cumpere jocul ori să-l pornească.

 1. Killing Floor 2 e un joc din care poți face sume micuțe de bani pentru portofelul Steam. La sfârșitul fiecărui meci ai șansa la un camuflaj de armă, la un pachet surpriză, la un obiect de îmbrăcăminte pe care le poți vinde pe Steam Market pentru câțiva cenți sau chiar câțiva dolari. Chiar și în cel mai rău caz îți poți recupera investiția în prețul jocului în câteva săptămâni bune.
 2. Jocul e făcut pe Unreal Engine și permite ADS - aim down sights, are cerințe de sistem moderate dar poate oferi o grafică foarte detaliată celor cu PC-uri performante. De asemenea are și muzică în timpul jocului - heavy metal, industrial metal..
 3. Headshot-urile (loviturile la capul inamicului) sunt foarte importante, nu toți zombii mor dintr-un singur HS dar îi poți omorî mult mai ușor cu lovituri precise spre cap și poți face și economie la muniție în felul ăsta. Resursele (banii pentru arme și muniție, injecțiile pentru sănătate) sunt limitate așa că ideal ar fi să te concentrezi pe lovituri la cap cât e posibil. De asemenea:
 4. Fiecare meci, fiecare rundă întâi - începi cu o armă principală specifică tipului de erou ales (clasă de luptător), același pistol de 9mm ca toată lumea, un cuțit și un injector de sănătate folosibil la intervale. Pentru că banii sunt foarte importanți în economia de mai târziu la cumpărarea de arme mai bune încearcă să folosești pistolul de 9mm în prima rundă (și chiar în a doua dacă ești atent/ă) ca să salvezi celelalte arme și muniția lor pentru a doua rundă și celelalte care vin. Pentru că în prima rundă sunt zombii mai slăbuți și mai înceți încearcă să folosești doar pistolul de 9mm cu headshot-uri !
 5. Killing Floor 2 e un joc de echipă așa că nu fugi prea departe de restul colegilor dacă nu vrei să te înconjoare zombii și să te.. mănânce.. Dacă vezi un coleg cu sănătatea critică nu te sfii să-l injectezi cu injectorul tău de sănătate - îți va fi recunoscător și vei face și câțiva bănuți pentru injecția ta. Dacă te urmărește unul sau mai mulți zombii foarte periculoși (greu de omorât sau prea mulți) - nu te simți vinovat să te pierzi printre colegii tăi 😎
 6. Fiecare din cele 10 (zece) clase diferite de lupători (la momentul februarie 2019) pornește de la nivelul 0 și se duce până la nivelul 25 (există și trei seturi de Prestige pentru embleme și camuflaje speciale) fiecare nivel fiind obținut prin acumularea de experiență (XP) din omorâtul de zombii, ajutat colegii cu frag-uri și sănătate, terminarea obiectivelor speciale, etc, etc. La fiecare 5 nivele primești acces la două abilități specifice clasei tale și poți alege una dintre ele (și schimba înainte de fiecare rundă).
 7. Fiecare clasă poate căra o anumită cantitate de arme și fiecare armă are o anumită greutate în KG. De exemplu Sharpshooter-ul poate căra doar două puști de asalt (în maxim 15 kg), Support-ul și Survivalist-ul pot căra mult mai multe arme, etc, etc. La fiecare "upgrade" de armă vei folosi un KG, deci dacă îți upgradezi o mitralieră vei putea căra cu 1 KG mai puțin.
 8. Dacă mori în timpul unei runde și aveai o armă scumpă nu uita unde ai murit ca să încerci să-ți recuperezi arma după finalul rundei dacă nu ți-a luat-o între timp un coleg mai ușor la KG și.. nu ți-a vândut-o.. Eventual folosește-ți microfonul sau CHAT-ul text să-i rogi pe colegi să-ți ia arma ori să nu ți-o vândă. Atenție că dacă runda va dura prea mult.. arma ta de pe jos va dispărea la un moment dar..
 9. Nu alege prima clasă disponibilă din listă (Berserker-ul, care e un fel de tank) dacă ești începător ci una dintre Commando ori SWAT. Commando se ocupă cu mitralierele de asalt și SWAT folosește mitralierele de tip SMG. Astea sunt cele mai ușoare clase pentru începători.
 10. Poate fi apetisant și mai ușor să alegi Find a Match din menul principal al jocului dar ca să fii sigur că nu nimerești pe servere chinezești de 200 milisecunde ping cel mai bine e să folosești cu încredere și frecvent menul Browse Servers cu filtre de <100 ms, NO PASSWORD, NOT FULL, NOT EMPTY în felul ăsta filtrând doar serverele mai apropiate internetistic.
 11. Uneori pe hărți pot apărea în anumite locuri prestabilite cutii de muniție (un încărcător pentru fiecare armă plus grenadă), armuri sau chiar arme de nivel mic. Dacă ești atent cu împrejurimile tale atunci poți face economii la bani și chiar te poți pregăti mai bine pentru asaltul zombiilor. Dacă ești minim nivel 15 atunci te poți chiar aventura mai departe de colegii tăi să cauți cutii de muniție sau arme.
 12. Chiar și pentru începători nu recomand modul ușor (Normal) al jocului ci modul mai greu (Hard) pentru că îți dă suficientă satisfacție și economia banilor și armelor e chiar valabilă. Plus că în modul Hard sunt inamici mai diferiți în comportament, mai șmecheri, mai greu de ucis dar nu imposibil chiar și SOLO. Să nu vă fie frică de modul Survival Hard pentru că e chiar OK.
 13. Nu recomand jocul în 4 runde pentru că meciul e prea scurt să testezi mai multe arme și să te bucuri de hărțile foarte fain gândite și nu recomand nici jocul în 10 runde pentru că banii se câștigă prea greu și poate deveni obositor și chiar plictisitor până la ultima rundă cu BOSS-ul.. Jucați jocul de 7 runde pentru că e foarte echilibrat !
 • Thanks 1
 • Upvote 2
 • LinkMania 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...