Jump to content
Damiddamic

Theresa May cere Uniunii Europene „respect” în negocierile pentru Brexit

Recommended Posts

Prim-ministrul britanic, Theresa May, a acuzat Uniunea Europeană că nu tratează Marea Britanie cu respect, într-un discurs ţinut la o zi după ce planul ei privind Brexitul a fost respins de liderii UE.

untitled.png.a00fd7933728a10c31aada70330ce70b.png

Theresa May a afirmat că îşi susţine în continuare planul şi a adăugat că în timpul negocierilor ea şi-a tratat omologii cu „respect” iar Marea Britanie se aşteaptă la acelaşi lucru.”

May a declarat că cele două părţi „sunt departe una de cealaltă” dar a insistat că Marea Britanie este pregătită să negocieze şi a cerut UE să explice ce este greşit cu propunerile ei privind piaţa de schimb.

Prim-ministrul a respins propunerea UE prin care Irlanda de Nord ar rămâne în uniunea vamală dacă Marea Britanie nu va ajunge la un acord privind schimbul liber cu blocul European.

Aceasta se află sub presiune pentru a-şi modifica substanţial planul pentru Brexit după ce a fost respins de liderii UE la summit-ul de la Salzburg de joi.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat: „Toată lumea este de acord că, deşi există elemente pozitive în propunerea britanică, cooperarea economică propusă nu va funcţiona. Mai ales pentru că riscă subminarea pieţei unice.”

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că Uniunea Europeană „este unită în privinţa faptului că în nu pot exista compromisuri privind piaţa unică.”

SURSA

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...