Jump to content
alcapone.

Bombardiere ruseşti, interceptate în apropierea coastelor americane

Recommended Posts

bombardiere strategice tu-95

 

Aviatia americana a interceptat avioane militare rusesti intr-o zona de aeriana de aparare nord-americana, in apropiere de Alaska

Doua bombardiere ruse au fost interceptate in noaptea de marti spre miercuri in spatiul aerian international situat la vest de Alaska de catre avioane de vanatoare americane care le-au urmarit pana ce au parasit zona de identificare a apararii aeriene.

Cele doua bombardiere strategice cu elice, model Tu-95 'Bear', escortate de doua avioane ruse Su-35, au fost "identificate vizual si interceptate" de doua avioane de vanatoare F-22 ale NORAD, cu baza in Alaska,  de asemenea avioanele ruse au ramas in spatiul aerian international si nu au patruns niciun moment in spatiul aerian american sau canadian, a comunicat NORAD. 

Generalul Terrence O'Shaughenssy, comandat al NORAD a sustinut ca "incidentul nu este considerat ca facand parte din Vostok(exercitile militare ruse care au loc in Extremul Orient rus), desi este foarte legat de acesta". El a mai subliniat ca "desi mobilizata pentru a acorda ajutor dupa trecerea de uraganul Florence, armata americana isi mentine pe deplin capacitatea de raspuns si de aparare." 

Zona de indentificare a apararii aeriene (ADIZ) este un perimetru in care traficul aerian este monitorizat de armata unuia sau mai multor state, in afara spatiului aerian national, pentru a dispune de un timp de reactie suplimentar in cazul unor manevre ostile.

 

  • ||Acum intrebarea mea pentru voi este: "Ce credeti ca cautau bombardierele rusesti Tu-95 "Bear" aproape de zona de aparare nord-americana situata langa zona Alaskai? "

Sursa:Agerpres

Edited by Notorius
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...