Jump to content
Guest

Un spaniol dă în judecată FIFA și cere despăgubiri de 15 milioane de eur

Recommended Posts

                                                                              image.png.c8cb9a0824bfbb4dd07afc35ba4057f9.png

Se numeste Francisco Lopez si este din Madrid. Acesta este decis sa dea in judecata FIFA sustinand ca el este inventatorul sistemului de arbitraj video.

Acesta spune ca a prezentat proiectul in urma cu 19 ani catre Ministerul Culturii si Educatiei din Spania sub titlul "Fotbalul in secolul 21 ( Tehnologia viitorului pentru echipele de arbitri ).

Acesta declara:
"Voi cere 15 milioane de euro, cate cinci milioane pentru urmatorii trei ani, am toate actele pregatite. Atunci mi l-am imaginat exact cum este acum iar sistemul folosit este exact acelasi. Cu ani in urma, era o inventie pentru binele fotbalului si nu imi doream nimic, nici macar un euro dar acum vad egoismul FIFA si modul in care au actionat. Aveau aprobarea mea, daca mi-ar fi cerut-o.

Nu au raspuns si nici macar nu ma astept pana cand nu vor fi chemati in fata justitiei. Puteau sa o rezolve cu o intalnire si cu o multumire dar egoul lor e prea mare. Banii castigati vor fi donati in scopuri caritabile."

Sistemul a fost folosit pentru prima data la Campionatul Mondial al Cluburilor in 2016 iar apoi la Cupa Confederatiilor in 2017. Din sezonul 2017-2018, mai multe competitii interne precum prima liga din Germania, prima liga din Rusia, prima liga din Anglia dar si prima liga din Italia au preluat tehnologia.


image.png.046ffa8f8f981d5bed2b0187fbbf85c2.png

Cum functioneaza "VAR"-ul?
Analiza tuturor fazelor se  face intr-un sediu special, care este situat in Moscova. Sunt 35 de camere pe fiecare stadion care gazduieste partide de la Campionatul Mondial de Fotbal. 33 vor fi destinate transmisiei tv, din acestea opt vor fi dotate cu tehnologia "super slow motion", sase cu "ultra slow motion" si două dedicate pentru off-side.


image.png.7b376eac3e163f0c23c000b16bd9e12f.png

Ce tip de faze sunt supuse "VAR"-ului?
Doar patru faze intra sub supravegherea VAR-ului: goluri si actiuni care duc la gol, penalty-uri si actiuni care duc la penalty, cartonasele rosii acordate direct şi identificarea unui jucator care urmeaza sa fie sancţionat.



sursa
 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...