Jump to content

FashionVictim

LinkManiac
  • Posts

    557
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by FashionVictim

  1. @FuK Nu putem sa cumparam un GM gata facut doar sa ii dam drumul la treaba? Punem mana de la mana si sigur strangem... Asa scutim din timp, asa o sa dureze prea mult sa scriptam si sa facem de la 0. Poate gasim unul super bun fara buguri si cu update`uri de 2024. Ce zici?

  2. Apple Vision Pro este un computer excepțional creat sub forma unor ochelari speciali (headset, în engleză), prin intermediul cărora mintea noastră se scufundă într-un mediu virtual.

    În exterior, această „cască” dispune de senzori care captează imaginea și mișcarea din toate direcțiile (360 de grade). În interior, între ecranul lenticular și ochii utilizatorului se află scanere, senzori și camere foto care-i urmăresc și îi monitorizează privirea în timp real.

    Prima idee: acest produs este un pas către cuplarea om-mașină (bio-tehno), din moment ce îți așezi un computer pe față, iar acest computer îți modifică atât aspectul corporal (pentru ceilalți), cât și felul în care percepi realitatea. Dar să nu anticipăm.

    La instalare, computerul îți scanează, pe de o parte, chipul, pentru a obține mai ales distanța adecvată dintre ochi (ca la oftalmolog), și, pe de altă parte, mâinile, pentru că prin monitorizarea mâinilor va obține comenzile pe care i le dai.

    Odată ce-ți cunoaște chipul, odată ce ți l-a scanat, computerul îți urmărește privirea, iar privirea ta accentuează (evidențiază) aplicația sau folderul sau fișierul pe care vrei să faci click.

    Aceasta este, poate, cea mai semnificativă modificare structurală pe care o aduce acest dispozitiv: privirea ta îi spune computerului – asta, aici, acum.

    Tu te uiți la ecran, dar și „ecranul” se uită la tine, tot timpul.

    Iar click-ul, pe care acum îl faci apăsând pe un mouse sau pe un pad, se transformă într-un „pinch”, în atingerea dintre degetul mare (policele) și degetul arătător. De aceea e obligatoriu să-ți urmărească și privirea, și mâinile, concomitent. Pinch-ul devine comanda „enter”.

     

    O altă transformare structurală, în raport cu felul în care interacționăm acum cu un computer, este că ecranul nu mai este fizic, în fața noastră, ci este și el înăuntrul imaginii 3D.

    Ecranul devine și el virtual, fiind așezat „în aer”, plutind în fața ochilor tăi: îl poți muta în sus sau în jos, mai la stânga sau mai la dreapta, fiindcă important este, oricum, unde îți fixezi privirea.

    La ce te uiți, asta știe mereu computerul.

    Te uiți la un fișier, îți lipești policele și arătătorul și poți muta acel fișier. Sau: te uiți la o aplicație, faci pinch și ea se deschide.

    Privirea înlocuiește cursorul, iar pinch-ul e noul click. Prinzi „nimicul” între degete (fiindcă acel buton sau fișier este doar virtual) și îl duci oriunde vrei să-l duci.

    Privirea fixă e cea care controlează totul. Într-un fel, obiectul virtual pe care-l privești ți se subordonează. Odată privit, devine „al tău”. Atenția pe care i-o acorzi scoate obiectul din anonimat și ți-l supune.

     

    Ce se întâmplă în relația cu exteriorul?


    Compania Apple susține că acest dispozitiv este unul din categoria „spatial computing”. Asta pentru că, dacă ți-ai pus casca pe cap, ai senzația că vezi simultan și realitatea fizică, dar și fereastra plutitoare a meniului virtual.

    În fapt, realitatea pe care o vezi, de pildă camera în care te afli, este doar o „reconstrucție” a spațiului, realizată prin intermediul camerelor de filmat încorporate. Deci, nu e vorba despre Augmented Reality (adică realitate plus informație suplimentară), ci i-aș zice Reconstructed Reality (informație plus o realitate re-făcută).

    Dispozitivul prelucrează realitatea în timp real și-ți furnizează o dublură a realității. În această reconstrucție, viteza cu care lucrurile se mișcă în preajma ta este aproape similară celei reale, deci decalajul este mai mic de o secundă (dacă ai o conexiune bună la internet).

    Care sunt caracteristicile cele mai seducătoare, care par de-a dreptul magice?
    Dacă rotești complet butonul de deasupra căștii, dispar și ecranul plutitor, și mediul „real” pe care-l percepeai, și poți să-ți alegi un peisaj virtual, dintre cele presetate, în care să te scufunzi complet, 360 de grade.

    Dacă vrei să scrii text într-un fișier, poți fie să selectezi tastatura virtuală și să tastezi cu arătătoarele prin aer, fie să te uiți la fiecare literă și să faci pinch pentru a o adăuga.

    Există o aplicație – o declinare în Visual Pro a aplicației Sky Walker – în care te uiți la cerul nopții, pe care apar toate stelele, și dacă tragi de ele cu un pinch, cu alte cuvinte dacă le cobori pe „pământ”, îți apar informații despre acele stele sau constelații.

    O altă aplicație îți arată modele 3D ale unor dispozitive reale, la dimensiunea lor reală, pe care, într-un fel, le aduci în camera ta și le poți dezasambla (virtual), ca să vezi ce face fiecare componentă.

    Dacă activezi această opțiune, ți se face o scanare completă a chipului, din toate unghiurile. Ți se cere inclusiv să zâmbești cu și fără dinți, să închizi ochii sau să ridici sprâncenele.

    Rețelele sociale sunt deja împânzite cu noi ipostaze care arată primii utilizatori care folosesc pe stradă Apple Vision Pro. O realitate cu care, probabil, ne vom confrunta în curând și pe străzile orașelor din România.

     

     

    Sursa

  3. sdd.jpg.4b3d6a12a3f5353f0373270c79c2ba07.jpg

    Castile Wirless - Teapa sau Investitie?
    Am ales sa fac un review a ultimilor aparitii in materie de casti pentru calatorii, unele modele le detin personal asa ca va spun din propria experienta. Dar cum gusturile sunt diferite, choose the best for yourself.

    Sony - WH 1000X M3 - Merita toti banii, sunt dedicate in speciale persoanelor care calatoresc destul de mult, bateria rezista peste 20 de ore ( testata ). Nu doar aspectul este unul placut, pot spune ca si foarte confortabile. Cu toate acestea, WH-1000XM3 de la Sony are un sunet general mai bun și o anulare a zgomotului mai buna de cat cele de la Bose. Se pot gasi online la pretul de 1500 RON.

    Bose - 700 - Bose pierde locul unu in clasamentul castilor cu cea mai buna optiune pentru anulare zgomot, in fata celor de la Sony, La fel ca si cele de la Sony bateria este up peste 20 de ore ( nu sunt testate personal ), timpul recomandat pentru un full battery este de 2.5h. Designul este acceptabil, dar din puctul meu de vedere sunt mult prea clasice. Pretul este de 1750 RON.

    Parte proasta a acestor modele, ma refer la modelele clasice peste ureche, este ca nu le poti folosi peste tot, cel putin pentru mine sunt destul de inconfortabile daca ma duc pana la market, sau la sala. Pe parte de daily use prefer modelele care intra in ureche, asa ca o sa facem un scurt check pentru modelele Apple AirPods, Galaxy EarBuds si Huawei FreeBuds 3.
    Eu personal folosesc Apple AirPods, pot spune pe parte de calitate audio sunt bune, dar cred ca cele mai bune din cele trei modele mentionate mai sus este FreeBuds 3 de la Huawei. Pentru Apple recomand modelul AirPods Pro din cauza faptului ca noise cancelling este mult peste restul, ok si pretul este de asemenea peste restul :D. Putin dezamagit de cele de la Samsung EarBuds din cauza faptului ca esti putin restrictionat pe parte de recording din cauza microfonului dual-mic array care nu permite modificarile setarilor pentru Samsung recording. Partea extraordinara a acestor modele de casti este ca sunt sincronizate perfect cu platformele pentru care sunt gandite, adica AirPods cu iPhone samd, deci conectarea este realizata instant a castilor cu telefonul.

    Daca ti-a placut modelul de reviews, lasa un comentariu mai jos cu ce ai vrea sa vezi in urmatoarele articole sau ce imbunatatiri ai aduce unui astfel de topic. Nu uita sa ne spui si noua ce casti folosesti. See you.
     

  4. SLN - Info ( Sindicatul Liber al Navigatorilor )

    In atentia navigatorilor romani , maritimi si fluviali

    S-a confirmat oficial !!!

    Certificatele si brevetele, certificatele medicale si carnetele de marinar, atestatele care confirma un brevet sau certificat de capacitate, certificatele de capacitate, de absolvire sau radio GMDSS, certificatele speciale care isi pierd valabilitatea pana la data de 01 iulie 2020 vor fi prelungite din oficiu 3 luni dar nu mai mult de 01 Octombrie 2020.

    IMPORTANT ! Nu este necesar sa se faca cerere pentru prelungire !

    Este cea mai rapida reglementare a unor probleme aparute din istoria recenta a Romaniei dar si a tarilor europene.

    Reamintim ca sindicatele europene au facut demersuri (inclusiv SLN) impreuna cu Asociatia Armatorilor din Europa si au cerut pe data de 18 martie 2020 Uniunii Europene, regim de urgenta, rezolvarea unor probleme cu care se confrunta transportul maritim si fluvial. Datorita deciziei majoritatii tarilor de inchiderii granitelor si suspendarii zborurilor aeriene s-au suspendat toate schimburile de echipaje pentru 30 de zile. In aceasta perioada UE dar si IMO ar trebui sa gaseasca masurile ce trebuiesc luate pentru prelungirea documentelor navigatorilor care se afla la bord si modalitati de a face schimburile de echipaje.

    Ieri a avut loc o sedinta extraordinara a ministrilor transporturilor din statele membre si astazi Ministerul Transporturilor din Romania a venit cu aceste decizii in ceea ce priveste personalul navigant roman pe care le-a transmis catre Comisia Europeana pentru a se lua in mod oficial la cunostinta si a fi acceptate si aplicate. IMO a recomandat PSC si FSC sa dea dovada de flexibilitate si de intelegere si sa accepte aceste masuri exceptionale pentru a nu intrerupe lantul de aprovizionare a economiei mondiale.

     

    Sursa: SLN

     

    • Thanks 1
  5. Acum 8 ore, Kitte a spus:

    N-as numi-o teama, dar iau in serios situatia si iau toate precautiile pentru ca protejandu-ma pe mine ii protejez pe cei din jurul meu. 

     

    PDSM citeste o carte buna zilele astea? 

    Testamentul lui Abraham - super tare cartea. Conspiratii, antentate, presedinti omorati samd.

     

    PDSM joaca DOTA 2 ? 😄

    • Upvote 1

  6. Samsung a prezentat pe 11 februarie, Galaxy Z Flip, cel mai nou smartphone pliabil, cu ecran deschis de 6.7 inci şi conceput din prima sticlă care se pliază.
    Pe lângă seria Galaxy S20, Samsung a prezentat în cadrul evenimentului Unpacked 2020 şi Galaxy Z Flip, al doilea telefon pliabil al producătorului coreean.Galaxy Fold este primul device pliabil care a inaugurat era telefoanelor pliabile.  Este primul telefon pliabil care acoperă ecranul de AMOLED de 6.7 inci cu UTG (Ultra Thin Glass), ceea ce ar trebui să facă ecranul mai rezistent la zgârieturile care pot apărea în cazul unui astfel de device.
    Pe exterior, există un ecran secundar, de doar 1.1 inci, care va juca un număr limitat de roluri, precum afişarea notificărilor. Sistemul foto este compus din două camere de 12MP, iar bateria are o capacitate de 3.300 mAh. Viteza de încărcare a acesteia este limitată la 15W. Acest device va avea la bază chipset-ul Snapdragon 855+ şi conectivitate 4G. Există o singură variantă, cu 8GB memorie RAM şi 256GB spaţiu de stocare.

     

    Despre experienţa pliabilă: –  când Galaxy Z Flip este pliat, poate sta deschis în orice unghi, oferind astfel multiple posibilităţi de a face selfie-uri; poţi să ai chiar şi video call-uri Google Duo – fără să te foloseşti de mâini. - Samsung a lucrat îndeaproape cu Google pentru a crea modul Flex. Când telefonul este deschis, ecranul se împarte automat în două ecrane de 4 inci, astfel încât să poţi vizualiza cu uşurinţă imagini, conţinut sau videoclipuri în partea de sus a ecranului şi să le controlezi în partea de jos a ecranului. Poţi să vizionezi şi să navighezi cu uşurinţă pe YouTube – un clip să ruleze în partea de sus, în timp ce în partea de jos poţi căuta altele, poţi să citeşti descrierea clipului sau să scrii comentarii.


    Poţi să faci multitasking cu ajutorul funcţiei Multi-Active Window – trebuie doar să stabileşti ce aplicaţii vreţi să folosiţi. Poţi să citeşti un articol despre ultimele trenduri din fashion pe partea din sus a telefonului şi să faci shopping online în partea de jos a telefonului. Galaxy Z Flip va fi disponibil în variantele negru, mov şi auriu începând cu 14 februarie şi va costa 1.500 de euro.

    Sursa :)

                                                                                                                                               646x404.jpg
     

  7.                                                                                                                               Pericol si in cazul Netflix? UE cere limitarea consumului si rezolutie HD


    Nu este o stire falsa, s-a ajuns pana in punctul in care Thierry Breton (comisar european) sa ceara platformei Netflix (si celor similare) sa limiteze consumul. Se doreste o limitare a rezolutiei, asta pentru a se evita colapsul internetului.
    Exista statistici care sustin ca a crescut enorm continutul de internet. Pandemia de coronavirus a permis populatiei sa stea acasa si pentru a trece timpul mai repede si pentru a scapa de oboseala, internetul este cea mai buna solutie.
    Conform celor de la CNN, Thierry Breton a discutat deja cu CEO-ul Netflix, Reed Hastings. Acesta face un apel catre populatie si ne indeamna sa folosim mai mult rezolutia standard, cea HD.
    Netflix a transmis ca deja ca lucreaza la ajustarea fluxurilor conform capacitatii retelei si foloseste o solutie speciala care isi pastreaza catalogul mai aproape de utilizatori ca mod de a consuma o latime de banda cat mai mica. Situatii similare se aplica si restul platformelor de streaming video. Apoi, Mark Zuckerberg (CEO Facebook) a declarat ca apelurile video prin Messenger sau WhatsApp, sunt duble in comparatie cu ceea ce se intampla in perioada sfarsitului de an.
    La fel si cu traficul pe reteaua de socializare Facebook, acesta este cu mult mai mare in comparatie cu perioada finalului de an. Nu cred ca se va ajunge pana in punctul in care vom ramane si fara internet, cred ca este exclus asa ceva.
    Trebuie sa nu ne panicam si mai mult ca sigur, marile companii care se ocupa de aceste aspecte, au situatia sub control sau in cel mai rau caz, vor gasi solutii.

    Sursa :)

  8. Hello Yello s

    Imi face mare placere sa impart cu voi toate informatiile pe care le detin, am sa las aici pentru voi site-uri de unde imi iau eu informatii. Have fun.

    - https://wellcode.ro/ (Asta e romanesc)
    -
    https://www.coursera.org/browse/computer-science/software-development?languages=en (Cursurile sunt de la universitati mari si poti sa obtii si certificari acredidate)
    -
    https://www.coderslab.ro/ (Vine si cu suport pe partea de angajare)
    -
    https://www.freecodecamp.org/ (e free si in timpul lui faci proiecte pentru ONG-uri)

    Cu stima.

    Andrei 

     

    • Like 1
  9. Pentru ca sa hotarat ca factiunea UST sa fie fara numar de locuri, incepand cu data de azi 05 Martie 2017, o sa incepem cu faction warns pentru cei care nu se prezinta la competitii / sedinta, fara sa anunte, de asemenea cine face greseli majore o sa primeasca direct advertisment scris, rank down sau demitere. Cine nu participa la misiune sa nu se gandeasca la membrul lunii, atat timp cat am scos activitatea am pretentia sa participati la misiuni. O zi faina!

                                                                                                                                                     Cu stima, 

                                                                                                                                                     FashionV.

     

     

     
    • Upvote 1
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...