Jump to content

[n33d]

Inactive
  • Posts

    713
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by [n33d]

  1. Spurs, cu un pas in finala Conferintei de Vest

    San Antonio Spurs a facut un pas important spre finala Conferintei de Vest a NBA, dupa ce a invins, luni noapte, pe Utah Jazz, cu 91-79, intr-un meci disputat in Salt Lake City.

    Cu un avantaj de 2-1 la general Spurs au controlat cu autoritate al doilea joc disputat pe terenul din Utah, argentinianul Manu Ginobili fiind artizantul victoriei texanilor. Manu, asa cum ii spun fanii din San Antonio, a marcat 22 de puncte, dintre care 15 in ultimul sfert. Jocul de regularitate al elevilor lui Gregg Popovych i-a infuriat peste masura pe unii spectatori din tribuna, acestia manifestandu-si frustrarea aruncand cu diverse obiecte in teren, de la baloane si pana la sticle de plastic.

    Dupa victoria la 26 de puncte diferenta reusita in jocul al treilea, gazdele din Utah au sperat ca vor obtine egalarea la general, dar in final au sfarsit prin a pierde pentru prima data in ultimele jocuri pe teren propriu. Cu toate acestea, cel mai bun jucator al partidei a fost Deron Williams de la Jazz, cu 27 de puncte si zece pase decisive, in doar 38 de minute jucate. Williams a fost secondat de vedeta Carlos Boozer, acesta incheind jocul cu doar 18 puncte si noua recuperari.

    La succesul celor din San Antonio si-a mai adus aportul Tim Duncan, cu 19 puncte si noua recuperari, in timp ce francezul Tony Parker a avut cea mai slaba comportare din acest play-off, trecandu-si in cont doar 17 puncte si doua pase decisive.

    De notat ca pentru Spurs acesta a fost primul succes in Salt Lake City intr-un meci din play-off, anterior disputei de luni seara texanii pierzand toate cele noua confruntari cu Jazz.

    Jocul cinci al finalei Conferintei de Vest a NBA este programat, miercuri noapte, in San Antonio, unde, in eventualitatea unei victorii, Spurs va obtine biletele pentru marea finala a NBA.

    Onlinesport

  2. Dubla McLaren din Monaco, sub lupa FIA

    Echipa McLaren Mercedes face obiectul unei investigatii din partea oficialilor FIA, dupa ce Alonso si Hamilton, cei doi piloti ai team-ului anglo-german, au primit ordine de la boxe sa 'inghete' cursa.

    Fernando Alonso si Lewis Hamilton au incheiat Marele Premiu al Principatului Monaco pe primele doua locuri, dar dupa efectuarea primelor opriri la boxe echipa de conducere a echipei McLaren le-a cerut celor doi sa-si conserve pozitiile pentru a nu risca pierderea unor puncte importante in clasamentul constructorilor.

    Decizia cu pricina a starnit un val de critici in presa britanica, intregul Regat asteptand la Monte-Carlo o prima si istorica victorie a senzatiei Lewis Hamilton. In urma acestei controverse, Federatia Internationala de Automobilism, organismul sub egida caruia se desfasoara si Formula 1, a anuntat ca va deschide o ancheta pentru elucidarea posibilei ingerinte a oficialilor McLaren in desfasurarea intrecerii monegasce.

    "FIA a deschis o ancheta cu privire la posibilitatea incalcarii de catre echipa McLaren Mercedes a Codului Sportiv International", a anuntat FIA intr-un comunicat de presa.

    In Formula 1 sunt interzise influentele de la boxe cu privire la stabilirea ierarhiilor in cursa, dupa ce in 2002 Rubens Barrichello a fost obligat de echipa Ferrari sa-i cedeze victoria coechipierului sau de atunci, Michael Schumacher, in Marele Premiu al Austriei, eveniment care a starnit la vremea sa aprigi controverse in jurul Scuderiei.

    Partea incriminata, in speta echipa McLaren, a raspuns prin vocea lui Ron Dennis, care a precizat ca strategia unei echipe are in vedere castigarea unui Grand Prix si nu manipularea acestuia.

    O decizie a FIA cu privire la aceasta investigatie va fi facuta publica in zilele urmatoare.

    sursa

  3. Amariei: "Sunt fericita ca revin la nationala"

    Handbalista Carmen Amariei Lungu a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca a decis de comun acord cu antrenorul nationalei, Gheorghe Tadici, sa lase deoparte toate neintelegerile dintre ei si sa puna umarul la calificarea echipei la Campionatul Mondial, la care spera ca Romania sa urce pe podium.

    "Sunt fericita ca revin la echipa nationala dupa doi ani. Este o echipa noua, sunt jucatoare cu care n-am jucat niciodata, dar si cele cu experienta, cu care ma stiu bine de atatia ani si astept sa ne revedem. Cred ca va fi o experienta placuta si sper sa ajut echipa, atat in meciurile de calificare cu Suedia, cat si la Campionatul Mondial. Ne dorim cu totii performanta pentru echipa nationala si sa urcam pe podium", a spus Amariei.

    In urma cu doi ani, in timpul cantonamentului echipei nationale de la Sighisoara, sportiva si antrenorul Gheorghe Tadici s-au certat, dupa care jucatoarea a parasit lotul, intorcandu-se la Cluj. Dupa cateva luni, Carmen Amariei Lungu a trimis o adresa FR Handbal prin care isi anunta retragerea din echipa nationala, perioada imediat urmatoare fiind una in care atat ea, cat si antrenorul Tadici au facut declaratii unul impotriva celuilalt.

    Recent, Amariei, care a castigat Liga Campionilor cu Slagelse (Danemarca) in urma cu o saptamana, a revenit la sentimente mai bune, la fel ca si antrenorul Gheorghe Tadici. "Am anuntat federatia ca ma pun la dispozitia echipei nationale. Mi-am dat seama ca au fost neintelegeri si lipsa de comunicare la mijloc si ca, de fapt, tot ceea ce conteaza este interesul echipei nationale. Am decis de comun acord cu antrenorul Tadici sa lasam deoparte tot ce a fost si sa urmarim doar interesul echipei nationale", a explicat Amariei, care urmeaza sa plece in jurul pranzului spre Ramnicu Valcea, pentru a participa la antrenamentul de dupa-amiaza al nationalei.

    Antrenorul Gheorghe Tadici nu a putut fi contactat, iar presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a afirmat ca nu doreste sa se implice in deciziile de la lotul national. "Asa cum nu am avut de-a face cu conflictul lor de acum doi ani, nu vreau sa am de-a face nici cu revenirea jucatoarei. Este important interesul echipei nationale, iar antrenorii stiu cel mai bine de ce e nevoie pentru a-l atinge", a declarat Gatu, pentru MEDIAFAX.

    La randul sau, antrenorul federal Remus Draganescu a confirmat convocarea sportivei la echipa nationala, spunand ca reprezentativa este deschisa pentru orice jucatoare in forma optima, dar care se supune interesului echipei Romaniei. "Ne bucuram ca Amariei revine la nationala, pentru ca este nevoie de ea, asa cum este nevoie de orice jucatoare in forma, dar care se supune interesului echipei nationale. Sper sa se incadreze repede in planurile tactice ale antrenorilor, pentru a putea ajuta echipa in dubla cu Suedia. Cred ca toti suntem constienti ca unul fara altul e dificil, iar pe primul plan trebuie sa fie rezultatele nationalei Romaniei. Din punctul nostru de vedere s-au incheiat polemicile si trebuie sa ne apucam de treaba", a declarat Remus Draganescu, pentru MEDIAFAX.

    Echipa nationala sustine ultimele trei zile de pregatiri la Ramnicu Valcea, unde s-au alaturat de luni si jucatoarele Aurelia Bradeanu si Simona Gogarla, care au incheiat cu o zi in urma campionatul in Ungaria, cu Gyor.

    Nationala va pleca vineri spre Suedia, unde doua zile mai tarziu, la Uddevalla (ora 16.30), va disputa meciul tur cu Suedia, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2007. Returul va avea loc la 9 iunie, la Ramnicu Valcea (ora 19.00).

    Mediafax

  4. Cocis s-a pregatit separat

    Tricolorii pregatiti de Victor Piturca au sustinut luni, la Mogosoaia, primul antrenament dupa convocarea pentru dubla cu Slovenia, sedinta de pregatire care a durat o ora si un sfert fiind una de acomodare la efort, iar Razvan Cocis s-a pregatit separat din cauza unei accidentari.

    Selectionerul Victor Piturca a avut la dispozitie 20 de jucatori: Muresan, Stoica, Nicolita, Contra, Niculescu, Cocis, Radu Stefan, Rosu, Tamas, Florentin Petre, Zicu, Cristea, Codrea, Mutu, Goian, Chivu, Badoi, D. Niculae si portarii Lobont si Bornescu.

    Singurii fotbalisti care au lipsit de la antrenament au fost Rat si Marica, cei doua urmand sa ajunga la Mogosoaia in cursul serii de luni, dat fiind ca duminica seara au jucat finala Cupei Ucrainei, care s-a disputat intre Sahtior si Dinamo Kiev.

    Tricolorii au inceput antrenamentul cu 15 minute de alergari usoare, urmate de alte 15 minute de exercitii, timp in care preparatorii fizici i-au urmarit in special pe Chivu si Contra.

    Dupa prima jumatate de ora, Cocis a urmat un program de pregatire separat, acuzand dureri in urma unei accidentari mai vechi, in timp ce majoritatea jucatorilor a plecat la vestiare. Singurii fotbalisti care au ramas pana la final au fost Cristea, Radu Stefan, Stoica, Goian, Muresan, Niculescu, Codrea si Nicolita si cei doi portari, Lobont si Bornescu.

    Jucatorii au continuat antrenamentul cu obisnuitul "5 contra 2", timp in care portarii s-au pregatit separat. In final, fotbalistii ramasi au continut cu un joc scoala, cinci contra cinci in care au evoluat in echipa "albastrilor" Bornescu, Nicolita, Stoica, Goian, Niculescu, impotriva "galbenilor" Lobont, Muresan, Cristea, Codrea si Radu Stefan.

    Romania va intalni Slovenia intr-o dubla mansa contand pentru Grupa G, din preliminarile Campionatului European din 2008. Prima partida va avea loc pe 2 iunie, la Celje, de la 20:45, ora Romaniei, urmand ca returul sa aiba loc pe 6 iunie, la Timisoara, de la ora 21:00.

    NewsIn

  5. Programul zilei la Roland Garros

    A treia zi a Internationalelor Frantei de la Roland Garros programeaza marti un numar mare de meciuri, dupa ce ploaia a perturbat programul zilelor precedente.

    Programul zilei de marti:

    CHATRIER

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Emmanuelle Gagliardi (SUI) - Nicole Vaidisova (CZE, 6)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Roger Federer (SUI, 1) - Michael Russell (USA)

    3. Simplu Feminin - Primul tur. 6-4 4-1

    Marion Bartoli (FRA, 18) - Aravane Rezai (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Marcos Baghdatis (CYP, 16) - Sebastien Grosjean (FRA)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Juan Martin Del Potro (ARG) - Rafael Nadal (ESP, 2)

    LENGLEN

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Jelena Jankovic (SRB, 4) - Stephanie Foretz (FRA)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Ivan Ljubicic (CRO, 7) - Arnaud Clement (FRA)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-1 4-4

    Richard Gasquet (FRA, 11) - Nicolas Mahut (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Igor Andreev (RUS) - Andy Roddick (USA, 3)

    Terenul 1 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Angelique Kerber (GER) - Elena Dementieva (RUS, 13)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Virginie Razzano (FRA) - Milagros Sequera (VEN)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 7-5

    Olivier Rochus (BEL) - Gael Monfils (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Florian Mayer (GER, 31) - Paul-Henri Mathieu (FRA)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Novak Djokovic (SRB, 6) - Santiago Giraldo (COL)

    Terenul 2 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Mathilde Johansson (FRA) - Anna-Lena Groenefeld (GER)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Tommy Robredo (ESP, 9) - Sergio Roitman (ARG)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-3 6-4 2-1

    Juan Ignacio Chela (ARG, 18) - Fabrice Santoro (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Lleyton Hewitt (AUS, 14) - Max Mirnyi (BLR)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    James Blake (USA, 8) - Ivo Karlovic (CRO)

    Terenul 3 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Carlos Berlocq (ARG) - Julien Benneteau (FRA, 30)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Amer Delic (USA) - Juan Carlos Ferrero (ESP, 17)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 4-3

    Radek Stepanek (CZE) - Fernando Gonzalez (CHI, 5)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Carlos Moya (ESP, 23) - Andreas Seppi (ITA)

    Terenul 4 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Fabio Fognini (ITA) - Juan Monaco (ARG)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Filippo Volandri (ITA, 29) - Paul Capdeville (CHI)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-3 2-2

    Justin Gimelstob (USA) - Nicolas Almagro (ESP, 32)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Mariano Zabaleta (ARG) - Agustin Calleri (ARG, 26)

    Terenul 5 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Jurgen Melzer (AUT, 27) - Jose Acasuso (ARG)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Olivia Sanchez (FRA) - Shenay Perry (USA)

    3. Simplu Feminin - Primul tur. 6-3 4-6

    Yaroslava Shvedova (RUS) - Olga Savchuk (UKR)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Robin Soderling (SWE, 25) - Albert Montanes (ESP)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Peter Luczak (AUS) - Jonas Bjorkman (SWE)

    Terenul 6 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Agnieszka Radwanska (POL) - Mara Santangelo (ITA, 28)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Tamarine Tanasugarn (THA) - Casey Dellacqua (AUS)

    3. Simplu masculin - Primul tur.

    Hyung-Taik Lee (KOR) - David Nalbandian (ARG, 15)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Ernests Gulbis (LAT) - Tim Henman (GBR)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Guillermo Garcia-Lopez (ESP) - Tomas Berdych (CZE, 10)

    Terenul 7 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Nadia Petrova (RUS, 11) - Kveta Peschke (CZE)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Yvonne Meusburger (AUT) - Francesca Schiavone (ITA, 23)

    3. Simplu masculin - Primul tur.

    Michael Llodra (FRA) - Nicolas Devilder (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Marc Gicquel (FRA) - Gaston Gaudio (ARG)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Daniele Bracciali (ITA) - David Ferrer (ESP, 12)

    Terenul 8 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Martin Verkerk (NED) - Simone Bolelli (ITA)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Maria Kirilenko (RUS) - Maria Elena Camerin (ITA)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-3 5-0

    Benjamin Becker (GER) - Mathieu Montcourt (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Luis Horna (PER) - Nicolas Massu (CHI)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Robby Ginepri (USA) - Diego Hartfield (ARG)

    Terenul 9 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Ruben Ramirez Hidalgo (ESP) - Stanislas Wawrinka (SUI)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Tzipora Obziler (ISR) - Melinda Czink (HUN)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-3 5-4

    Edouard Roger-Vasselin (FRA) - Marcos Daniel (BRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Bohdan Ulihrach (CZE) - Dominik Hrbaty (SVK, 24)

    Terenul 10:

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Jan Hernych (CZE) - Mikhail Youzhny (RUS, 13)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Chris Guccione (AUS) - Konstantinos Economidis (GRE)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 7-6(6)

    Kristof Vliegen (BEL) - Danai Udomchoke (THA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Lukas Dlouhy (CZE) - Philipp Kohlschreiber (GER, 28)

    Terenul 11 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Nicolas Lapentti (ECU) - Alexander Peya (AUT)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Martin Vassallo Arguello (ARG) - Alejandro Falla (COL)

    3. Simplu Feminin - Primul tur. 6-3 4-2

    Jarmila Gajdosova (SVK) - Andrea Petkovic (GER)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Kristian Pless (DEN) - Yen-Hsun Lu (TPE)

    Terenul 12 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Nuria Llagostera Vives (ESP) - Anna Smashnova (ISR)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Stefan Koubek (AUT) - Christophe Rochus (BEL)

    3. Simplu masculin - Primul tur.

    Feliciano Lopez (ESP) - Jarkko Nieminen (FIN, 20)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Robert Kendrick (USA) - Juan Pablo Brzezicki (ARG)

    Terenul 14 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Marin Cilic (CRO) - Thierry Ascione (FRA)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Timea Bacsinszky (SUI) - Jie Zheng (CHN)

    3. Simplu masculin - Primul tur.

    Dmitry Tursunov (RUS, 21) - Alessio Di Mauro (ITA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Thomas Johansson (SWE) - Jan Hajek (CZE)

    Terenul 15 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Akgul Amanmuradova (UZB) - Vania King (USA)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Catalina Castano (COL) - Emma Laine (FIN)

    3. Simplu masculin - Primul tur.

    Ivan Navarro Pastor (ESP) - Boris Pashanski (SRB)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Juan-Pablo Guzman (ARG) - Oscar Hernandez (ESP)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Flavio Cipolla (ITA) - Teimuraz Gabashvili (RUS)

    Terenul 16 :

    1. Simplu masculin - Primul tur.

    Victor Hanescu (ROU) - Guillermo Canas (ARG, 19)

    2. Simplu Feminin - Primul tur.

    Stephanie Cohen-Aloro (FRA) - Anastasiya Yakimova (BLR)

    3. Simplu Feminin - Primul tur. 7-6(3) 1-1

    Sybille Bammer (AUT, 20) - Roberta Vinci (ITA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Jonathan Eysseric (FRA) - Olivier Patience (FRA)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Sam Querrey (USA) - Laurent Recouderc (FRA)

    Terenul 17 :

    1. Simplu Feminin - Primul tur.

    Pauline Parmentier (FRA) - Mariya Koryttseva (UKR)

    2. Simplu masculin - Primul tur.

    Werner Eschauer (AUT) - Alexandre Sidorenko (FRA)

    3. Simplu masculin - Primul tur. 6-3 3-4

    Fernando Verdasco (ESP) - Jerome Haehnel (FRA)

    4. Simplu masculin - Primul tur.

    Vincent Spadea (USA) - Gilles Simon (FRA)

    5. Simplu masculin - Primul tur.

    Florent Serra (FRA) - Igor Kunitsyn (RUS)

    sursa

  6. Anaheim Ducks a castigat primul meci din finala NHL

    Anaheim Ducks a castigat, scor 4-3, primul meci disputat pe teren propriu din finala Cupei Stanley, desi Ottawa Senators a condus de doua ori.

    A 88-a finala a Cupei Stanley, dupa noul format, le-a adus in fata pe Ottawa Senators si Anaheim Mighty Ducks. Anaheim Ducks se afla la a doua finala NHL, dupa cea pierduta in 2003 in fata celor de la New Jersey Devils, cu scorul general 3-4, iar Ottawa Senators e debutanta in finala Cupei Stanley.

    Primul meci al finalei a avut loc la Anaheim, iar lovitura de start a fost data de guvernatorul Californiei, fostul actor Arnold Scwarzenegger.

    Ottawa Senators a inceput in forta meciul, iar dupa 98 de secunde, Andrej Meszaros a sutat spre poarta, portarul Senatorilor, Giguere, a respins neconvingator, iar Mike Fisher, aflat in spatele portii, a introdus pucul in poarta.

    Dupa primirea golului, Anaheim Ducks a echilibrat jocul, iar egalarea a venit dupa 10 minute si 55 de secunde, dupa ce Teemu Selanne a recuperat pucul si i-a pasat lui Andy McDunald, care a inscris din fata portii, trecandu-si in palmares golul cu numarul sase din acest playoff.

    Ottawa Senators a preluat din nou conducerea in repriza a doua. Daniel Alfredsson a sutat puternic de la centrul terenului, iar Wade Redden l-a deviat in poarta.

    Repriza a treia a fost decisiva, Anaheim fiind purtati de public catre victorie. Ryan Getzlaf a inscris in minutul 5:44 golul cu numarul sase din acest playoff, pentru ca golul decisiv sa fie marcat de Travis Moen, cu 2 minute si 51 de secunde inainte de finalul partidei.

    Urmatorul meci va avea loc tot la Anaheim, miercuri, incepand de la ora 03:00 a Romaniei.

    Onlinesport

  7. Davydenko, calificare la pas in turul doi

    Numarul patru mondial, Nikolay Davydenko, s-a calificat la pas in turul doi de la Roland Garros, dupa ce a trecut de italianul Stefano Galvani, scor 6-3, 6-1, 6-1.

    Meciul a debutat cu trei ore intarziere, din pricina ploii care a cazut pentru a doua zi consecutiv la Roland Garros.

    Stefano Galvani nu a trecut niciodata de primul tur la un turneu de Grand Slam, iar in acest meci nu i-a putut pune nici o problema rusului Davydnko, sfertfinalist anul trecut.

    Primul set a fost castigat de Davydenko in 32 de minute, iar al doilea in 27 de minute. Ultimul set a curs in aceeasi maniera, Davydenko castigand fara probleme cu 6-1, in 31 de minute.

    In turul urmator, rusul in varsta de 25 de ani il va intalni pe castigatorul partidei Alexandre Sidorenko - Werner Eschauer.

    sursa

  8. Barcelona vrea sa-l scape pe Ronaldinho de suspendare

    Barcelona va face marti apel pentru ca Ronaldinho sa scape de suspendarea primita in urma cartonasului rosu vazut in meciul cu Getafe.

    Dupa ce a marcat in minutul doi, Ronaldinho a fost eliminat de arbitrul Perez Burrull, cu cinci minute inainte de pauza, pentru ca dupa ce a fost faultat de David Belenguer, aflat la pamant, l-a lovit pe acesta.

    Catalanii spun pe site-ul lor oficial ca vor prezenta marti o caseta video in care se vede ca Ronaldinho nu l-a atins pe Belenguer si spera ca Liga Profesionista de Fotbal din Spania sa le dea castig de cauza.

    Daca Barcelona nu va avea castig de cauza, "Dintosul" ar putea lipsi in ultimele doua etape din Primera Division, in care Barcelona joaca meciuri cruciale, cu Espanyol si cu Gimnastic Tarragona. Barcelona si Real se afla la egalitate de puncte, 72.

    La inceputul lunii mai, fotbalistului David Beckham de la Real Madrid, i-a fost ridicata suspendarea de o etapa venita in urma cumulului de cartonase galbene si a putut evolua in meciul cu Sevilla.

    Onlinesport

  9. Cleveland a relansat finala din Est

    Dupa doua infrangeri in Auburn Hills Palace, Cleveland Cavaliers a castigat, duminica noapte, meciul trei al finalei Conferintei de Est a NBA contra celor de la Detroit Pistons, scor 88-82.

    La capatul a doua infrangeri identice ca scor, 79-76, 'cavalerii' din Cleveland erau condamnati sa castige primul joc de pe teren propriu, iar LeBron James a fost din nou omul providential pentru gazde. Starul din Cleveland a realizat una dintre cele mai bune partide ale carierei sale, reusind 32 de puncte, noua recuperari si noua pase decisive, contribuind decisiv la reusita echipei sale.

    Pe lista de marcatori a 'cavalerilor' s-au mai regasit Zydrunas Ilgauskas (16 puncte), Sasa Pavlovic (13 puncte) si Drew Gooden (12 puncte).

    De la Detroit s-au remarcat doar Rasheed Wallace, cu 16 puncte, si Chris Webber, cu 15 reusite.

    Pentru Cleveland Cavaliers acesta a fost primul succes intr-o finala de conferinta, dupa 15 ani, mai precis de la meciul cu Chicago Bulls din 25 mai 1992.

    Urmatoarea confruntare dintre cele doua finaliste este programata, marti noapte, tot in Quicken Loans Arena din Cleveland, Ohio.

    Onlinesport

  10. Victorii pentru nationalele Suediei inaintea dublei manse cu Romania

    Echipele nationale de handbal ale Suediei au obtinut victorii in partidele de verificare disputate inaintea dublei manse cu reprezentativele Romaniei, la masculin nordicii trecand de Letonia, cu scorul de 31-27 (15-12), iar la feminin de formatia Austriei, cu scorul de 34-24 (13-14).

    Principalii marcatori ai nationalei masculine a Suediei in acest ultim meci de verificare dinaintea intalnirii cu Romania au fost Carlen si Gustavsson, cu cate 7, si Apelgren, cu 4 goluri. Nationala Suediei isi va definitiva pregatirile in Danemarca, inaintea partidelor cu Romania, cu care va juca in barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2008. Meciul tur va avea loc la 10 iunie, la Karlskrona, iar returul, o saptamana mai tarziu, la Constanta.

    Handbalistii romani, antrenati de Lucian Rasnita si Nicolae Munteanu, s-au reunit de o saptamana, urmand sa dispute trei meciuri de pregatire, in Olanda (Arnhem), cu nationala tarii gazda, la 4 si 5 iunie, respectiv cu reprezentativa Belgiei, la 7 iunie. Nationala va pleca apoi spre Suedia, pentru meciul tur (10 iunie), direct din Olanda.

    Suedia a inregistrat un succes de moral si la feminin, invingand la finalul saptamanii trecute nationala Austriei, in deplasare, cu scorul de 34-24 (13-14). Principalele marcatoare ale Suediei au fost: Boson, cu 6 goluri, Helgesson, Chrifi si Torstensson, cu cate 5 goluri. Echipa Suediei va mai juca, luni, tot cu Austria.

    La feminin, Suedia si Romania isi vor disputa calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din Franta (2-16 decembrie), meciul tur al barajului fiind programat la 3 iunie (Uddevalla) si returul la 9 iunie (Ramnicu Valcea). Nationala Romaniei, antrenata de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi, a disputat doua ultime partide de verificare, cu Belarus, pe care le-a castigat, cu 30-27 si 40-27, la finalul saptamanii trecute.

    Dupa disputarea meciurilor de baraj, tragerea la sorti pentru grupele CM din Franta, va avea loc la 20 iunie.

    Mediafax

  11. Shanghai Masters va deschide sezonul 2007-08

    Oficialii World Snooker Association au anuntat ca sezonul 2007-08 va debuta pe 6 august cu Mastersul de la Shanghai, un turneu aflat la prima sa editie.

    La turneul gazduit de metropola chineza vor participa 32 de jucatori, primii 16 in clasamentul mondial avand asigurata prezenta pe tabloul principal de concurs. Restul competitorilor vor fi decisi in urma seriilor de calificare, existand si un numar de wild-carduri pentru jucatorii chinezi.

    "Intotdeauna este placut sa auzi ca un nou turneu a fost adaugat in calendar. Snookerul este un sport din ce in ce mai iubit in China, iar adaugarea unui al doilea turneu nu va face decat sa-i creasca si mai mult popularitatea", a declarat noul campion mondial, John Higgins.

    Mastersul de la Shanghai se va desfasura intre 6 si 12 august in Grand Stage, o sala cu o capacitate de 8000 de locuri. Calificarile pentru acest turneu se vor desfasura intre 26 si 29 iunie la Pontin's in Prestatyn.

    Shanghai Masters este al doilea turneu chinezesc din calendarul competitional al World Snooker, dupa China Open, eveniment care va avea loc la Beijing, intre 23 si 30 martie 2008.

    sursa

  12. Schumacher nu vrea sa fie sef la Ferrari

    Directorul Scuderiei Ferrari, Jean Todt, a anuntat ca Michael Schumacher nu va accepta niciodata vreun post de conducere in cadrul echipei italiene.

    Dupa ce a afirmat ca singurul pe care-l vede sa conduca echipa Ferrari in viitor este septuplul campion mondial, Michael Schumacher, Jean Todt a revenit cu mai multe lamuriri dupa Grand Prix-ul din Moncao, declarand ca acest lucru nu se va intampla niciodata.

    "Cred ca asa ceva nu se va intampla niciodata. Intelegeti ce inseamna 'niciodata'? Daca nu stiti ce inseamna, atunci consultati un dictionar", a declarat usor sarcastic Todt.

    Declaratiile lui Jean Todt vin pe fondul unei perioade nu foarte bune pentru Ferrari, care desi a castigat trei curse din cinci disputate, a pierdut mult teren in fata rivalilor de la Mclaren-Mercedes, zvonurile din paddock anuntand plecarea lui Jean Todt la finele acestui sezon si revenirea lui Ross Brown.

    "Trebuie sa ai intotdeauna un plan pentru viitor. Michael are aptitudinile necesare pentru a conduce echipa, dar nu doreste acest post. El iubeste echipa si echipa il iubeste pe el. Schumacher este un tip foarte destept si stie foarte bine ce inseamna sa coordonezi intreaga activitate sportiva de la Ferrari, acest job necesitand 10 ore pe zi de munca. Pur si simplu nu doreste aceasta responsabilitate", a mai comentat Todt.

    Onlinesport

  13. Niculescu vrea sa marcheze pentru nationala

    Atacantul Claudiu Niculescu a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa organizate dupa reunirea echipei nationale, ca nu ar fi un sezon implinit pentru el daca nu va marca un gol si pentru prima reprezentativa in dubla cu Slovenia, dupa succesele obtinute cu formatia Dinamo.

    "Eu am un vis, acela de a marca pentru echipa nationala. Trebuie sa sparg si eu gheata. Daca domnul Piturca va apela la mine, voi face tot posibilul sa insciu in poarta Sloveniei. Pentru mine acesta este cel mai bun sezon al carierei, am castigat titlul de campion cu Dinamo, ne-am calificat in primavara europeana, am doborat cateva recorduri, am batut in Ghencea si in Giulesti, am iesit golgheter, iar acum a venit si aceasta convocare. Dar parca sezonul n-ar fi asa de implinit daca nu marchez si eu un gol pentru echipa nationala. Imi doresc foarte mult acest lucru, sa dea Dumnezeu sa-mi iasa. Ar fi ceva extraordinar pentru mine sa marchez, ar fi de vis sa castigam toate cele sase puncte cu Slovenia. Asa as avea si o vacanta perfecta", a spus atacantul dinamovist.

    Claudiu Niculescu a recunoscut ca in ultimele partide din campionat nu a mai avut motivatia necesara de a juca, dar a precizat ca la echipa nationala va fi concentrat suta la suta. "Au fost meciuri fara miza si am fost poate putin mai relaxat. Cu toate acestea am reusit sa marchez cateva goluri. Sper sa o fac acum si la nationala unde voi fi concentrat suta la suta", a adaugat Niculescu

    Atacantul formatiei Dinamo sustine ca echipa nationala va marca sigur in partida din deplasare cu Slovenia. "In meciul din Slovenia sigur vom avea ocazii si sigur vom marca. Eu am incredere ca vom obtine un rezultat bun acolo. Cu toate acestea este dificil sa invingi aceeasi echipa de doua ori in patru zile. Dar cu multa munca, ambitie si putin noroc putem castiga ambele partide. Iar daca Bulgaria s-ar incurca, atunci ar fi perfect", a mentionat Niculescu.

    Capitanul echipei nationale, Cristian Chivu, a declarat ca s-ar bucura ca, dupa dubla intalnire cu reprezentativa Sloveniei, Romania sa fie a doua favorita la calificare, nu neaparat prima. "Ar fi frumos ca Bulgaria sa piarda, e usor de facut calcule, insa e mai greu in teren. Eu m-as bucura sa fim si a doua favorita la calificare, nu prima. Acum sa speram ca vom obtine ceea ce ne dorim", a spus Chivu.

    Fundasul formatiei AS Roma a adaugat ca jucatorii echipei nationale a Romaniei nu isi privesc de sus adversarii din urmatoarele doua partide. "Noi nu am privit si nu privim pe nimeni de sus. Nici nu avem dreptul sa privim de sus atat timp cat sapte ani am stat acasa si nu ne-am calificat la niciun turneu final. Noi ramanem cu picioarele pe pamant, asa cum am fost tot timpul. Trebuie sa fim atenti si atunci cu siguranta vom obtine un rezultat favorabil", a adaugat fundasul, precizand ca in ultimele doua saptamani s-a gandit numai la dubla cu Slovenia.

    Referitor la revenirea atacantului Ruud van Nistelrooy in echipa nationala a Olandei, Cristian Chivu a afirmat: "A revenit la nationala? Nu cred. El a zis doar ca vrea sa joace in meciul cu Romania. Dar oricum, asta nu e problema noastra, e problema lor".

    Jucatorul echipei Auxerre, Daniel Niculae, este de parere ca in partida cu Slovenia nu este important cine marcheaza, ci victoria echipei nationale a Romaniei. "Noi trebuie sa ne facem datoria si sa ne ajutam echipa. Nu ne dorim sa inscriem noi, ca atacanti, ci dorim cele trei puncte pentru nationala. Ne-am dori sa avem o singura ocazie pe meci si sa inscriem sau sa oferim unui coleg o pasa decisiva pentru a castiga echipa nationala", a spus atacantul.

    Niculae a mentionat ca dubla cu Slovenia nu trebuie comparata cu o dubla din cupele europene. "Nu seamana cu o dubla europeana pentru ca acolo te poti califica si cu doua rezultate de egalitate. Iar noi acum avem nevoie de doua victorii. Nu trebuie sa gandim meciurile ca o dubla europeana", a adaugat Daniel Niculae.

    Portarul Bogdan Lobont a afirmat ca jucatorii echipei nationale nu trebuie sa se gandeasca partidele pe care le disputa selectionata Bulgariei pe 2 si 6 iunie cu Belarus. "Normal ca prin orice pas gresit al lor cresc sansele noastre. Dar noi trebuie sa ne gandim ce facem noi, nu ce fac contracandidatele noastre la calificare. O sa fie greu cu Slovenia, dar noi ne dorim maxim din cele doua jocuri", a spus portarul.

    La reunirea echipei nationale de la Centrul de Fotbal Mogosoaia au fost prezenti 15 jucatori, restul de 7 urmand sa soseasca in cursul zilei de astazi. Cei sapte sunt stranierii Cosmin Contra, Gabriel Tamas, Razvan Rat, Paul Codrea, Laurentiu Rosu, Adrian Mutu si Ciprian Marica.

    Echipa nationala a Romaniei va intalni reprezentativa Sloveniei la 2 si 6 iunie, primul meci urmand sa se dispute la Celje, la ora 21.45, iar al doilea la Timisoara, la ora 21.00, in grupa G a preliminariilor CE 2008.

    Mediafax

  14. Venus Williams, in turul doi la Roland Garros

    Venus Williams s-a calificat in turul doi de la Roland Garros, in urma succesului, scor 6-4, 6-3, in fata frantuzoaicei Alize Cornet, intr-un meci ce a fost amanat timp de trei ore din cauza ploii.

    Posesoarea unui wildcard, Alize Cornet s-a tinut bine in primul set, facand doua breakuri, dar Williams a reusit patru breakuri si a castigat setul. Breakul decisiv a fost chiar in ultimul game.

    In setul secund, Williams a condus cu 2-0, dar frantuzoaica a egalat iar, insa din acel moment pe teren a fost doar VenuS williams, care a si castigat setul cu 6-3.

    In turul urmator, Venus Williams o va intalni pe castigatoarea partidei Ashley Harkleroad - Aleksandra Wosniak.

    Intr-un alt meci de la Roland garros, Michaella Krajicek din Olanda a batut-o pe frantuzoaica Severine Bremond, scor 6-3, 6-3.

    Onlinesport

  15. XV-ele Presedintelui a pierdut meciul cu Barbarii galezi

    Selectionata Divizie Nationale de rugby intitulata sugestiv XV-ele Presedintelui, a pierdut sambata, la Iasi, cu 18-22, meciul cu echipa barbarilor galezi, o selectionata a celor mai buni jucatori din campionatul Tarii Galilor.

    Fara jucatorii avuti in vedere de echipa nationala pentru turneul IRB Nations Cup, selectionata XV-ele Presedintelui i-a avut totusi in teren pe Bagiu, Barbuliceanu, Tudori, Poparlan, Nicolae Rus si Dobre, campioni nationali cu Dinamo, sau Catalin Nicolae, Dumbrava, Lupu, Grigore, Paulica, Zebega si Bogdan Marinescu, vicecampioni nationali cu Steaua.

    XV-ele Presedintelui a inceput mai bine meciul cu barbarii galezi si a reusit sa deschida scorul in primele minute printr-o lovitura de pedeapsa din apropierea centrului terenului transformata de Dumbrava.

    A urmat insa o perioada de dominare copioasa a galezilor incununata prin doua eseuri, unul transformat si o lovitura de pedeapsa, si cum XV-ele Presedintelui a mai inscris doar dintr-o lovitura de pedeapsa prin acelasi Dumbrava, oaspetii conduceau deja la pauza cu 15-6.

    Galezii s-au distantat in partea a doua dupa un nou eseu transformat iar romanii au recuperat dar nu au mai reusit sa forteze victoria, meciul incheindu-se cu 22-18 pentru oaspeti.

    Punctele romanilor au fost reusite de Maxim si Barbuliceanu, cate un eseu, si Dumbrava, doua lovituri de pedeapsa si o transformare.

    AmosNews

  16. Romania merge bine inainte de baraj

    Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins, duminica, la Ramnicu Valcea, reprezentativa Belarusului, cu scorul de 40-27 (21-15), in ultimul meci de verificare inaintea dublei manse cu Suedia, din barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2007.

    Fata de primul meci cu Belarus, Romania a folosit titularele, cu Cristina Neagu pe postul de centru. Belarus nu s-a speriat insa, iar in minutul 3, chiar a preluat conducerea, 1-2. A fost insa doar un foc de paie, elevele antrenorilor Tadici si Musi revenindu-si rapid, pana la 5-2, dar nu suficient de hotarate la pretentiile pe care le au, astfel ca tabela a aratat, pe rand, egalitatea: 6-6 - minutul 11, 10-10 - minutul 17, 12-12 - minutul 21. Romancele au continuat evolutia oscilanta, cu momente slabe in care au primit goluri usor, urmate de actiuni rapide, finalizate fara probleme, dar pana la pauza au reusit sa faca o diferenta mai apropiata de realitatea valorica a celor doua echipe: 21-15. La ultimul atac, interul Steluta Luca a suferit o accidentare la cotul stang, producand ingrijorare pe banca tehnica si fiind menajata in restul meciului.

    Repriza secunda nu a avut istorie, Romania fortand o victorie la scor, in pofida rularii lotului, (24-17, min. 35, 28-20, min. 42, 35-22, min. 51), punctata totusi si cu unele nesincronizari, in ambele faze ale jocului, mai ales in prima parte. Scor final 40-27, pentru nationala Romaniei urmand inca cinci zile de pregatiri inaintea plecarii spre Suedia, pentru meciul tur din barajul CM din 2007.

    Marcatoarele echipei Romaniei au fost: Elisei-Ardean 9, Gheorghe si Manea, cate 5, Maier si Lecusanu, cate 4, Luca si Bese, cate 3, Gilca si Neagu, cate 2, Meirosu, Nechita si Ivan, cate 1.

    Dubla mansa cu nationala Suediei, din barajul pentru calificarea la turneul final al CM din 2007, va avea loc la 3 iunie, in deplasare (Udevalla) si 9 iunie, pe teren propriu (Ramnicu Valcea).

    Mediafax

  17. Spalletti spune ca Mexes si Chivu raman la Roma

    Luciano Spalletti, antrenorul lui AS Roma, nu se teme ca i-ar putea pierde pe cei doi fotbalisti si crede ca sezonul urmator ii va gasi pe cei doi tot pe Stadio Olimpico.

    Antrnorul lui AS Roma, Luciano Spalletti, nu se teme ca i-ar putea pierde pe doi dintre cei mai buni jucatori ai sai, Cristian Chivu si Philippe Mexes si spune ca jucatorii vor sa continue la echipa romana si in sezonul urmator.

    "Stiu cate ceva din ce se intampla in diversele negocieri. Am auzit disponibilitatea jucatorilor de a ramane. Am creat un grup si ar trebui sa-l pastram, dar in fotbal se pot intampla si cateva schimbari."

    "Cand jucatorii declara public ca vor sa ramana, ei zic adeverul, deoarece prietenia dintre jucatori este evidenta", a declarat Luciano Spalletti in presa din Italia.

    Chivu si Mexes sunt cei mai doriti jucatori de la AS Roma in acest moment. Cei doi au oferte de la Internazionale Milano, Juventus Torino, Valencia, Real Madrid, Lyon si Barcelona.

    Onlinesport

  18. Safin, en fanfare in turul doi la Roland Garros

    Fostul numar unu mondial, Marat Safin, s-a calificat fara probleme in turul doi de la Roland Garros, dupa ce a trecut de spaniolul Fernando Vicente.

    Lucky-loserul Fernando Vicente nu a avut nici o sansa in fata mult mai experimentatului Safin, care a castigat meciul in trei seturi, scor 6-1, 6-3, 6-1. Semifinalist in 2002, dar eliminat inca din primul tur anul trecut, Safin a avut nevoie doar de o ora si 24 de mintue pentru a ajunge in turul doi.

    Dupa ce a castigat primele doua seturi in mai putin de o ora, in setul trei a inceput ploaia, dar acest lucru nu l-a deranjatp e Safin, care a castigat meciul, iar in turul doi va intalni castigatorul partidei Janko Tipsarevic - Dusan Vernic.

    Onlinesport

  19. McLaren a zdrobit concurenta la Monte-Carlo

    McLaren Mercedes a dominat etapa a cincea a Campionatului Mondial, desfasurata pe strazile din Monte-Carlo, Fernando Alonso castigand in fata coechipierului sau Lewis Hamilton. Doar al treilea clasat, Felipe Massa, a reusit sa ramana in acelasi tur cu echipierii de la McLaren.

    Plecat din pole-position, campionul mondial Fernando Alonso a reusit sa-si pastreze pozitia in primul viraj, pana la final ibericul defiland pe celebrele stradute din Monte-Carlo. Pentru Alonso victoria din Principatul Monaco este a doua a sezonului, in timp ce echipa McLaren a bifat a 150-a reusita din istorie.

    Avand spatele asigurat de coechipierul sau Lewis Hamilton, Alonso si-a construit un avans bun in prima parte a cursei, cedand primul loc doar la prima intrare la boxe. Hamilton a iesit la patru secunde in spatele lui Alonso, dar problemele de trafic intampinate de campionul spaniol l-au apropiat pe tanarul Lewis la aproape doua secunde.

    Fara prea mult spectacol pe circuit, duelul de la distanta dintre cei doi echipieri de la McLaren a tinut capul de afis a intrecerii monegasce, cel mai pasionant moment al cursei consumandu-se dupa al doilea rand de intrari la boxe, cand Hamilton s-a plasat la doar opt zecimi in spatele lui Alonso.

    In incercarea de a obtine prima victorie din cariera, tanarul pilot britanic a lovit usor parapetul de protectie, ramanand cu noroc in cursa, experienta care i-a temperat avantul. Astfel, Fernando Alonso a trecut primul linia de sosire, urmat de Lewis Hamilton si Felipe Massa, la peste un minut!

    De altfel, doar acesti trei piloti au terminat in acelasi tur, restul competitorilor fiind depasiti cu cel putin un tur, evidenta care vorbeste de la sine de ritmul impus de monoposturile McLaren-Mercedes la Monte-Carlo.

    Plecat al patrulea de pe grila, Giancarlo Fisichella si-a pastrat locul, realizand cea mai buna cursa a sezonului, in timp ce echipierii de la BMW-Sauber au terminat grupat, pe cinci si sase, cu Robert Kubica in fata lui Nick Heidfeld. Austriacul Wurz a reusit o comportare foarte buna, aducand doua puncte mari pentru Williams-Toyota, ultimul punct pus in joc fiind obtinut de Kimi Raikkonen. Finlandezul a plecat de pe locul 16 si a mers pe o strategie cu o singura oprire la boxe, fapt care i-a adus pana la urma un punct nesperat.

    In urma etapei monegasce, Fernando Alonso a preluat sefia clasamentului pilotilor, cu 38 de puncte, la egalitate cu Lewis Hamilton.

    Marele Circ isi va muta cartierul general pe continentul american, urmatoarele doua curse fiind programate in Canada (Montreal) si SUA (Indianapolis).

    sursa

  20. Njock, amendat si pus pe lista de transferuri

    Atacantul camerunez al Universitatii Craiova, Jeremie Njock a fost anuntat de conducerea clubului va nu mai face parte din planurile de viitor ale alb-albastrilor si ca a fost pus pe lista de transferuri. In plus, fotbalistul a primit o amenda record de 10.000 de dolari.

    Motivul oficial pentru care s-a renuntat la Njock este o declaratie impotriva antrenorului Florin Cioroianu a atacantului intr-un cotidian local, pe care acesta neaga ca ar fi dat-o.

    Tot din aceasta cauza, fotbalistul de 27 de ani a primit vineri dupa amiaza o amenda de 10.000 de dolari.

    Neoficial, se pare ca Adrian Mititelu incearca sa scape de colosul de abanos dupa ce evolutiile sale la echipa nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor. Cu un salariu de peste 200.000 de euro, Njock nu a reusit sa marcheze decat trei goluri pentru Stiinta in cele 11 partide in care a evoluat in acest retur de campionat.

    Onlinesport

  21. Houllier a demisionat de la Lyon

    Antrenorul lui Lyon, Gerard Houllier, a demisionat vineri din functia de antrenor al echipei de pe Stade Gerland dupa doi ani petrecuti in Franta.

    Gerard Houllier, in varsta de 59 de ani, a ajuns la Lyon in 2005 si a castigat doua titluri de campion al Frantei, in 2006 si 2007.

    Desi de nenumarate ori a declarat ca va continua ca antrenor al lui Lyon, Gerard Houllier si-a luat la revedere vineri de la jucatori.

    Se pare ca sefii lui Lyon i-au reprosat faptul ca nu a reusit sa obtina un parcurs mai lung in Europa, Lyon fiind eliminata in acest an in faza sferturilor de finala de AS Roma.

    Houllier se afla deja in tratative cu Dinamo Kiev si cu Manchester City, dar i-a fost propusa si functia de director tehnic al Federatiei Franceze de Fotbal. Presa din Franta scrie ca inlocuitorul lui Houllier pe banca tehnica a lui Lyon va fi Didier Deschamps, actualmente antrenor la Juventus.

    sursa

  22. Sharapova pierde in semifinale la Istanbul

    Revenita in circuit dupa o accidentare, Maria Sharapova a fost eliminata in semifinalele turneului de la Istanbul de frantuzoaica Aravane Rezai, surpriza placuta a acestui turneu.

    Aravane Rezai a provocat inca o surpriza la turneul de la Instanbul, eliminand-o in semifinale pe Maria Sharapova, scor 6-2, 6-4.

    Frantuzoaica Rezai a eliminat-o la aceasta competitie pe americanca Venus Williams in turul doi, iar vineri, desi era accidentata la picior, a invins-o cu usurinta pe Maria Sharapova.

    "Sunt foarte fericita ca am batut-o pe Sharapova. Dementieva este o jucatoare mai experimentata ca mine. Cred ca voi juca mai bine maine", a declarat Rezai pentru CNN Turk TV.

    Adversara ei din finala va fi Elena Dementieva, care a trecut de ucrainianca Alona Bondarenko, scor 7-6, 6-2. "Ma simt minunat. Acum ma pregatesc de prima finala din acest an", a declarat rusoaica la sfarsitul meciului.

    Monfils face senzatie la Portschach

    Tanarul francez Gael Monfils a reusit sa-l elimine in semifinalele turneului de la Portschach pe australianul Lleyton Hewitt, scor 6-4, 7-5.

    Posesorul unui wild card, Monfils l-a eliminat pe Hewitt la mai putin de 24 de ore dupa ce doborase un alt favorit, americanul Andy Roddick. Monfils il va intalni in finala pe Juan Monaco, care l-a eliminat in semifinale pe peruanul Luis Horna, scor 6-4, 6-4.

    Pentru Hewitt este a doua semifinala consecutiva pe care o pierde, ultima fiind saptamana trecuta, la Hamburg, cand a fost eliminat de Rafael Nadal. "Nu am profitat de sansele mele. Am avut o minge de set in setul secund, iar el a reusit un as si a jucat mai bine decat mine punctele importante", a declarat la sfaristul meciului Hewitt.

    "Vreau sa castig acest turneu inainte de Roland Gorras, unde totul va fi altfel. Acolo va fi mai multa presiune deoarece voi juca in fata familiei. Nu vreau sa ma gandesc la ce va fi acolo, deocamdata sunt aici", a declarat Monfils la sfarsitul partidei cu Hewitt.

    sursa

  23. Chivu ramane la Roma

    Internationalul roman Cristian Chivu va ramane la AS Roma si in sezonul urmator, dupa spusele agentului sau, Andrea Pretti.

    Impresarul lui Cristian Chivu, Andrea Pretti, a dezmintit, intr-o interventie telefonica la un post de radio, ca internationalul roman se va transfera la Juventus in aceasta vara. Pretti ii ataca pe ziaristii din Italia care au umplut numeroase pagini scriind despre transferul lui Chivu la "Batrana Doamna".

    "Ar trebui sa fie mai multa seriozitate. Am citit pagini intreci despre o presupusa intelegere cu Juventus, care, de fapt, nici nu exista. Jucatorul vrea sa ramana la Roma si situatia este mult mai calma decat pare", a opinat Andrea Pretti.

    Pretti a specificat ca jucatorul roman nu s-a intalnit cu oficialii lui AS Roma pentru a negocia contractul, dar spune ca mai este mult timp inca.

    "Mai e destul timp pentru a avea o intalnire cu Roma pentru a negocia contractul lui Chivu si cu siguranta nu e nevoie sa punem acest lucru pe primul loc in agenda inca", a adaugat Pretti.

    Agentul lui Chivu recunoaste, totusi, ca a existat o oferta de la Internazionale Milano pentru capitanul nationalei, dar aceasta a picat, iar Chivu este fericit la Roma.

    "Nerazzurri au facut o oferta pentru el, dar la sfarsit a picat si Chivu a fost fericit sa ramana la gruparea Giallorossi", a concluzionat agentul lui Chivu.

    sursa

  24. Di Luca, patronul Turului Italiei

    Italianul Danilo Di Luca a castigat etapa cu numarul 12 din Turului Italiei, cea mai grea de pana acum, impunandu-se in fata lui Gilberto Simoni, la un sprint in doi. Mansa s-a incheiat la Briancon in Franta.

    In lungime de 163 de kilometri, mansa a 12-a din Giro a prilejuit un prim duel intre favoritii la victoria finala, Danilo Di Luca (Liquigas), Gilberto Simoni (Saunier-Duval), Damiano Cunego (Lampre), Eddy Mazzoleni (Astana) si luxemburghezul Andy Schleck (CSC) fiind actorii principali ai etapei.

    La 14 kilometri de la startul programat la Scalenghe, doi francezi, Yoann Le Boulanger (Bouygues) si Christophe Riblon (AG2r), au reusit sa se desprinda din pluton, avantajul lor crescand rapid pana la 15'32", la borna cu numarul 82.

    Plasata la kilometrul 100 al etapei, Colle dell'Agnolle a reprezentat o adevarata piatra de incercare in calea ciclistilor, varful ascensiunii fiind plasat la 2744 de metri. Pe primele pante s-a realizat o selectie in grupul favoritilor, Gilberto Simoni si Leonardo Piepoli (Saunier-Duval) marind serios ritmul. Le Boulanger a profitat de avansul creat in prima parte a etapei si a trecut primul peste ascensiunea ce a marcat Cima Coppi, adica cel mai inalt varf din aceasta competitie. A urmat Riblon la 2'45" si grupul Simoni la 5'45", alaturi de fostul dublu invingator aflandu-se Piepoli, Cunego, Di Luca, Mazzoleni si Schleck.

    Turul Italiei in Franta

    O data cu trecerea peste Colle dell'Agnolle, caravana Turului Italiei a patruns pe teritoriul Frantei, urmatoarea ascensiune, Col d'Izoard, fiind una obisnuita pentru participantii la Marea Bucla. Plasata la 2360 de metri, Col d'Izoard, a fost martora primelor atacuri in grupuri de frunte, Gilberto Simoni fiind cel care a incercat in doua randuri sa se desprinda. Primul care a cedat a fost Piepoli, urmat de Cunego, castigatorul din 2004 al Giro revenind insa pe coborare. Danilo Di Luca a trecut primul in varf, dar fragilul sau avans s-a topit pe lunga coborare ce a urmat pana la Briancon, localitatea de sosire.

    Cum ultimii 1300 de metri ai etapei erau in urcare, Di Luca a fortat din nou reusind, pe frumoasele stradute din Briancon, sa-si treaca in cont un al doilea succes de etapa in acest Giro si cel mai important, tricoul roz. Pe doi a sosit Simoni, urmat de Schleck si Mazzoleni, Cunego fiind doar al patrulea.

    Rezultate:

    1 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 4.46.39 (34.118km/h)

    2 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval

    3 Andy Schleck (Lux) Team CSC 0.07

    4 Eddy Mazzoleni (Ita) Astana 0.15

    5 Damiano Cunego (Ita) Lampre 0.19

    6 Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone 2.17

    7 Yoann Le Boulanger (Fra) Bouygues 2.33

    8 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre

    9 Riccardo Ricco (Ita) Saunier Duval

    10 Franco Pellizotti (Ita) Liquigas 2.38

    Clasament general:

    1 Danilo Di Luca (Ita) Liquigas 56.42.25

    2 Marzio Bruseghin (Ita) Lampre 1.03

    3 David Arroyo Duran (Spa) Caisse d'Epargne 1.16

    4 Andy Schleck (Lux) Team CSC 1.25

    5 Francisco Javier Vila E. (Spa) Lampre 1.39

    6 Damiano Cunego (Ita) Lampre - Fondital 2.10

    7 Emanuele Sella (Ita) Ceramica Panaria 2.14

    8 Gilberto Simoni (Ita) Saunier Duval 2.34

    9 Evgeni Petrov (Rus) Tinkoff 2.48

    10 Eddy Mazzoleni (Ita) Astana 3.28

    sursa

  25. Sharapova, in semifinale la Istanbul

    Maria Sharapova este aproape de castigarea primului turneu din acest an, dupa ce s-a calificat in semifinalele turneului de la Istanbul.

    Maria Sharapova s-a calificat in semifinalele turneului de la Istanbul, dupa ce a invins-o pe numarul 46 mondial, poloneza Agnieszka Radwanska, in trei seturi, scor 6-2, 3-6, 6-0. In semifinalele competitiei, Sharapova o va intalni pe Aravane Rezai, frantuzoaica invingand-o pe Meghann Shaughnessy, scor 1-6, 6-1, 6-4.

    Aravane Rezai este cea care a produs surpriza competitiei, in turul doi, cand a invins-o pe americanca Venus Williams. Sharapova si Aravane Rezai s-au mai intalnit o singura data, in 2005, la Roland Garros, Sharapova castigand fara probleme meciul din turul secund al Openului Frantei.

    Favorita numarul doi, Elena Dementieva, s-a calificat dupa o partida extrem de disputata cu columbianca Catalina Castano. Castano a castigat primul set cu 6-1, dar Dementieva si-a revenit si a castigat urmatoarele doua seturi, scor 6-4, 6-4. Finalista in 2004 la Roland Garros, Dementieva o va intalni in semifinale pe ucrainianca Alona Bondarenko, aceasta calificandu-se in careul de asi dupa ce Patty Schnyader a abandonat din cauza unei accidentari.

    sursa

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...