Jump to content

RW3

LinkManiac
  • Posts

    169
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by RW3

  1. 1
    Milutin Milanković

    Milutin Milanković a fost un matematician sârb, astronom, climatolog, geofizician, inginer civil și popularizator al științei.
    Milanković a oferit două contribuții fundamentale la știința globală. Prima contribuție este "Canonul Insulei Pământului", care caracterizează climatul tuturor planetelor sistemului solar. Cea de-a doua contribuție este explicația modificărilor climatice pe termen lung ale Pământului cauzate de schimbările în poziția Pământului în comparație cu Soarele, cunoscut acum sub numele de cicluri Milankovitch. Acest lucru a explicat epoca de gheață care apare în trecutul geologic al Pământului, precum și schimbările climatice de pe Pământ, care pot fi așteptate în viitor.

    El a fondat climatologia planetară prin calcularea temperaturilor straturilor superioare ale atmosferei Pământului, precum și condițiile de temperatură de pe planetele sistemului solar interior, Mercur, Venus, Marte și Lună, precum și adâncimea atmosferei exterioare planete. El a demonstrat interdependența mecanicii cerești și a științelor Pământului și a permis tranziția consistentă de la mecanica cerească la științele Pământului și transformarea științelor descriptive în cele exacte.

  2. 2
    George Bariț
    Adesea interpretat ca George Barițiu, a fost istoric, filolog, dramaturg, politician, om de afaceri și jurnalist român, fondatorul presei de limbă română în Transilvania.

    În 1838 a înființat în Brașov primul ziar românesc în regiunea sa natală și la numit Gazeta de Transilvania.

    După episodul revoluționar, în perioada dintre crearea unui guvern militar austriac pentru regiune și Ausgleich, Bariț sa reîntors la activitățile culturale și de afaceri.
     

  3. 4
    Mary Anning

    Mary Anning a fost un colecționar de fosile din Anglia, un comerciant și paleontolog în limba engleză, care a devenit cunoscută în întreaga lume pentru descoperirile importante pe care le-a făcut în paturile fosile marine Jurassic în stâncile de pe Canalul Mânecii de la Lyme Regis din județul Dorset din sud-vestul Angliei. Constatările ei au contribuit la schimbări importante în gândirea științifică despre viața preistorică și istoria Pământului.

    Anning a căutat fosilele în stâncile albastre ale Lioului, în special în timpul lunilor de iarnă, când alunecările de teren au expus fosile noi care trebuiau colectate rapid înainte ca acestea să se piardă la mare.
     

  4. 3
    Isaac Newton
    Isaac Newton era un matematician, fizician, astronom, teolog și autor englez (descris în propria sa zi ca "filozof natural"), recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cei mai influenți oameni de știință din toate timpurile, și o figură cheie în știința științifică revoluţie.
    În Principia, Newton a formulat legile mișcării și gravitației universale care au format punctul de vedere științific dominant până a fost înlocuit de teoria relativității.

    Newton a construit primul telescop care reflectă practic și a dezvoltat o teorie sofisticată a culorii bazată pe observația că o prismă separă lumina albă în culorile spectrului vizibil.
     

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...