Jump to content
Sign in to follow this  
Liviubaws

Intel va renunța complet la suportul pentru Legacy BIOS

Recommended Posts

FBmYWi8.jpg

 

           Începând din 2020, upgradarea calculatoarelor la o nouă platformă Intel va deveni un chin. Compania a anunțat că în 2020 va renunța complet la suportul pentru vechiul BIOS, eliminând modul de compatibilitate ce permitea dispozitivelor mai vechi să funcționeze pe UEFI. 
  
            Ce înseamnă asta pentru utilizatorul de rând? Nu vei mai putea să folosești componentele mai vechi pe o nouă platformă Intel, adică dispozitivele cu firmware mai vechi nu vor mai  fi compatibile cu PC-uri fără suport pentru vechiul BIOS. De asemenea, această schimbare marchează 'moartea' sistemelor pe 32 de biți. 
  
            Motivele invocate de companie pentru această schimbare? Reducerea mărimii chipsetului, ușurință sporită la validarea sa, scăderea complexității codului și încurajarea dezvoltării de noi tehnologii. De asemenea, compania consideră că schimbarea aceasta este o mișcare în direcția dezvoltării industriei.  
  
            Pentru majoritatea utilizatorilor, diferența va fi nesemnificativă. Însă pentru cei ce nu-și permit un upgrade complet, well .. 

Citește mai mult pe ZonaIT

Edited by Liviubaws

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×