Jump to content
Sign in to follow this  
Encrypted

CCleaner, infectat cu un virus troian

Recommended Posts

5d534a747610014240275ce7bf430aa2.jpg

Hackerii se pare că au reușit acum să lovească inclusiv furnizorii de soluții antivirus. Astfel, aceștia au infectat cu un virus troian popularul program de curăţare a fişierelor temporare CCleaner. 

Oricine a descărcat sau actualizat programul în perioada 15 august - 12 septembrie are, mai mult ca sigur, instalată pe computer o versiune compromisă.

Problema de securitate a CCleaner, un program deţinut de Avast, a fost descoperită de firma de securitateinformatică Cisco Talos. Codul dăunător (un troian) inclus în aplicaţie le permite hackerilor să obţină acces la PC-urile pe care aceasta este instalată şi să acceseze informaţii confidenţiale sau să le infecteze cu alte programe dăunătoare, conform go4it.ro.

Potrivit celor de la Cisco Talos, hackerii au reuşit să compromit programul CCleaner direct pe serverele dezvoltatorului său, Piriform, iar troianul este instalat pe aproximativ 4 milioane de computere.

Incidentul afectează serios imaginea Avast, unul dintre cei mai populari furnizori de soluţii antivirus. Totuşi, compania are o scuză: a achiziţionat Piriform în luna iulie a acestui an.

Avast anunță că programul CCleaner este folosit de 130 de milioane de utilizatori.

Sursa: Știri De Cluj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×