Jump to content
Sign in to follow this  
Rothschild

Malware-ul pe Mac a început să crească într-un ritm alarmant

Recommended Posts

sss.thumb.jpg.f311df85ea6cc4e8cad22d083ff8552a.jpg

Timp de câțiva ani, infecțiile cu malware au fost asociate doar cu sistemele de operare Microsoft. Între timp, acestea au ajuns să fie omniprezente și pe Mac-uri.

Foarte mulți posesorii de PC-uri au migrat către platforma Apple din motive de securitate. Din cauza interesului redus al hackerilor pentru MacOS, rareori auzeai de un utilizator de MacBook infectat cu diverse forme de viruși și malware. Cu cât gigantul din Cupertino a ajuns să ocupe o cotă de piață mai mare, infecțiile au crescut. Confirmarea acestui trend îngrijorător a venit de la McAfee, prin intermediul raportului trimestrial pe care îl puteți vedea sintetizat în graficul de mai jos.

Intitulată McAfee June 2017 Threat Report, această analiză ne arată foarte clar că ritmul în care crește riscul la care sunt expușii posesorii de sisteme Apple este foarte mare. În urma unei analize relativ simple, în primul trimestru al acestui an, au fost descoperite nu mai puțin de 250.000 de instanțe noi de malware pe Mac. Din acest motiv, totalul pentru primul trimestru al anului a fost de 700.000.

Mai interesantă decât valoarea pe primul trimestrul din 2017 este evoluția pe ultimii doi ani. 

După cum se poate vedea în grafic, în prima parte din 2015, conceptul infecțiilor cu malware pe sisteme Apple era aproape inexistent. Abia în trimestrul patru din 2015 au putut fi sesizate 500.000 de infecții.

Un lucru este sigur, această analiză trimestrială publicată de McAfee desființează cu brio ideea imunității Mac-urilor la viruși.

Singurul avantaj a fost că sistemele cu MacOS sunt imune la infecțiile care afectează PC-urile cu Windows. Din acest motiv, a fost necesară dezvoltarea sau adaptarea unor infecții cu malware optimizate pentru Mac.

Cei de la McAfee au ținut să menționeze că în aceeași perioadă în care am văzut 700.000 de infecții pe Mac, nu mai puțin de 700 milioane de instanțe de malware au vizat PC-uri cu Windows.

malware-on-mac.thumb.jpg.fd4c7ec57c0df31216e2895b3eca8338.jpg

 

 Sursa:playtech

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×