Jump to content
Sign in to follow this  
Claudiuu

Spania: Imigranți irakieni, descoperiți într-un camion frigorific

Recommended Posts

Posted (edited)

                                                 NpMawcm.jpg

Polițiștii spanioli au descoperit opt irakieni, dintre care patru copii, ascunși într-un camion frigorific și l-au arestat pe șoferul român al vehiculului, care se îndrepta spre Marea Britanie, transmite AFP.

"După ce au primit un apel anonim, ieri (vineri) agenți ai Gărzii Civile au deschis un camion frigorific (...) și au descoperit în interior opt irakieni, perfect sănătoși", a precizat pentru AFP Garda Civilă din provincia Teruel, în estul Spaniei.

În partea din spate a camionului, agenții au descoperit patru adulți și patru copii de 2, 5, 8 și 10 ani. Ei nu aveau asupra lor niciun document, însă ancheta a permis să se stabilească faptul că toți aveau naționalitate irakiană.

"Șoferul camionului, un cetățean român de 37 de ani, a fost arestat, sub acuzația de trafic de ființe umane", a precizat Garda Civilă.

Camionul plecase din regiunea Murcia, în sudul Spaniei, și se îndrepta spre Marea Britanie. "Nu știm deocamdată cum au ajuns familiile irakiene până în Spania", a spus purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile.

Conform presei spaniole, luna trecută, o familie provenită din Irak a fost descoperită într-un camion frigorific, pe aceeași șosea, A23, și în aceeași provincie.

La 27 august 2015, descoperirea de către polițiștii austrieci care controlau un camion frigorific abandonat în apropiere de frontiera cu Ungaria a 71 de imigrați morți asfixiați a șocat Europa. Imigranții, care fugiseră de conflictele din Siria, Irak și Afganistan, fuseseră urcați în acel camion de traficanți în Ungaria.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Ada Vîlceanu)

 

Sursa: AGERPRES

Edited by Claudiuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×