Jump to content
Sign in to follow this  
Encrypted

Xiaomi Mi 4C primeste Android Nougat

Recommended Posts

R6Ou8NJ.jpg

Cineva sa le spuna si celor de la Samsung ca Xiaomi le cam fura mamaliga. Chinezul a inceput sa fie mai atent la software si sa livreze  mai rapid update-uri pentru telefoanele lor. Ca dovada, Xiaomi Mi4C va primi Android Nougat cat de curand, acesta fiind confirmat de Geekbench.

Acest telefon a fost lansat in 2015, deci acum 2 ani. A venit cu Lollipop si face trecerea direct la Nougat. Acest update este confirmat de Geekbench, un program de tip benchmark. Asteptam si confirmarea oficiala.

Sursa: ArenaIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Similar Content

  • By Ezekiel
   Din dorinta si din cererea mai multor persoane, m-am decis sa va explic "pe romaneste", ce, cum si de ce se fac astfel de lucruri, pt a nu pati si voi sa stai 3-4 zile sa descifrati toate minuntatiile de pe toate site-urile de profil.
   Asadar, ca un inceput, vreau sa va spun ca tot ce va "descriu" eu mai joc a fost testat pe un Samsung Galaxy SII, dupa nenumarate brick-uri ale lui, dar intr-un final, l-am resuscitat.
    
   Cel mai important: Daca detineti un telefon mobil cu android 2.3.x, momentan, ca sa puteti face upgrade la 4.0.3 va va trebui firmware-ul modelului de telefon respectiv, ce o sa va indic eu mai joc, va fi un firmware pentru Galaxy SII.In caz ca aveti de gand sa-l instalati acesta pe un model diferit, il veti brick-u, si pe urma va veti da cu capul de pereti, so, be careful..
    
   Ca si in majoritatea tutorialelor, pt inceput aveti nevoie de cate soft-uri care va vor ajuta pe parcurs, mai mult sau mai putin:
   - Odin3
   - Firmware-u - Pt cei ce-si doresc sa-si upgradeze Galaxy SII-ul, pot folosi XXLPH firmware, acesta fiind testat de mine. (Acesta)
   - USB driver-ul instalat pentru telefonul in cauza (Pt Galaxy SII)
    
   Inainte sa incepeti, asigurati-va ca aveti bateria incarcata la minimum 80%, la fel si pentru root si restul.In cazul in care se inchide telefonul in timpul download-ului, se poate brick-ui.
    
    
   Urmati cu atenti toti pasii descrisi..
    
   1. Downloadati fisierul firmwire-ului, il dezarhivati si va trebui sa gasiti 4/5 sau 1 fisier (dupa caz).
   2. Downloadati Odin3-ul.
   3. Puneti telefonul in USB Debug . Setari (Settings) -> Apps -> Development (Dezvoltare) -> Android (USB) debugging si bifati.
   4. Inchideti telefonul (asteptati sa vibreze -> confirmarea ca s-a inchis total) .
   5. Reporniti telefonul in download mod . In momentul in care e inchis total, tine apasati pentru un timp butoanele: Volum down (in jos, -) , home button , power button.
   6. Va va aparea un "Warning", apasati volum up (in sus, +) pentru a continua.
   7. In momentul in care va apare "Downloading", deschideti Odin3-ul si conectati prin USB telefonul la PC.
   8. In momentul in care telefonul este recunoscut corect, in micul chat din Odin3 (coltul stang jos), va va aparea "Added!!", iar primul slot se va colora in galben si va aparea un mesaj .
   9. Dupa ce va vor aparea toate acestea si telefonul este conectat corect, va trebui sa selectati fisierele ce vor fi downloadata, in urmatorul mod:
   * Daca aveti 3 fisiere, veti avea fisiere cu abreveriile CODE, MODEM, CSC si optinal unu APBOOT.Ele se vor selecta in felul urmator:
   - BOOTLOADER este optional, nu intotdeauna veti gasi un fisier APBOOT, insa si daca-l gasiti nu e neaparat sa-l selectati, dar pentru siguranta, daca nu va doare mana, selectati-l.
   - Apasati pe "PDA" si selectati din PC, din folderul unde ati dezarhivat firmwire-ul downloadat, fisierul care contine abrevierea "CODE", NU ALTUL! Se va bifa automat.
   - Apasati pe "PHONE" si selectati din PC, din folderul unde ati dezarhivat firmwire-ul downloadat, fisierul care contine abrevierea "MODEM", NU ALTUL! Se va bifa automat.
   - Apasati pe "CSC" si selectati din PC, din folderul unde ati dezarhivat firmwire-ul downloadat, fisierul care contine abrevierea "CSC", NU ALTUL! Se va bifa automat.
   *OPTIONAL: Daca veti downloada 3 fisiere (mai sus mentionate), veti putea adauga si extensia .pit regasita in acelasi folder.O selectati la fel ca si celelalte.
   *Daca firmwire-ul downloadat contine un singur fisier cu abrevierea "CODE", veti selecta doar "PDA"-ul si veti urma pasii mai sus prezentati.
   10. Dupa ce selectarea a fost executata cu succes si verificata in acelasi mod, ASIGURATI-VA ca la "Option" va fi selectat doar "Auto Reboot" si "F. Reset Time".NU si altele.
   11. In momentul in care sunteti siguri ca ati urmat pasii mai sus elaborati, cu succes, veti apasa pe button-ul "Start", si de aici incolo va fi doar magie.
   12. Va trebui sa asteptati 5-10 minute (in functie de configuratia PC-ului) pana ce fisierele vor fi selectate si citite cu succes.Dupa aceasta, telefonul se va restarta automat.
   *ATENTIE: Daca vedeti ca Odin3-ul se blocheaza, lasati-l sa lucreze, NU-l bateti la cap si nici intr-un caz nu-l opriti.In caz contrar, orice actiune ce intrerupe download-ul va avea ca urmare brick-uirea telefonului si veti fi nevoiti sa reluati din nou pasii pentru a downloada inca odata firmwire-ul..
   13. Dupa ce telefonul se va deschide, va fi deschisa noua versiune si va veti putea bucura de ea!
    
    
    
   Pt a va roota telefonul, la fel trebuie sa procedati, insa va trebui sa downloadati fiserele CF ROOT pentru telefonul dumneavoastra si cel mai important, sa fie compatabile cu versiunea firmwire-ului.Pt cei ce vor sa-si si rooteze SII-ul dupa update, va trebui as aibe fisiere CF ROOT pentru versiunea XXLPH, bineinteles daca folositi firmwire-ul recomandat de mine mai sus, in caz contrar, va trebui sa cautati fisierele pentru versiunea respectiva.Aveti grija ce versiune instalati pentru ca nu toate au inca fisierele pentru root.
    
   Asadar, pentru a va roota telefonul, veti face ceva in genul update-ului.
   Pt inceput aveti nevoie, din nou, de:
   - Odin3 (aveti mai sus)
   - Fisierele CF Root - Acestea sunt pentru versiunea I9100XXLPH
   - USB driver-ul pentru telefonul in cauza
    
   Asadar, urmati cu atenti, la fel ca si sus, pasii urmatori:
   1. La fel ca si la update, va trebui sa downloadati fisierele, sa le dezarhivati, insa aveti mare grija cum:
   *Dezarhivati doar cu 7zip, pentru ca winrar-ul dezarhiveaza cu un pas in plus, cea ce inseamna ca va va masca din nou fisierul cu extensia .tar/.md5 care va va trebui, aveti grija.In caz ca nu va descurcati, lasati reply.
   2. Puneti din nou telefonul in USB debug.
   3. Inchideti telefonul.
   4. Reporniti-l in download mod.
   5. Volum up pentru a continua in momentul in care aparea "Warning-ul".
   6. Conectati telefonul in momentul in care Odin3-ul este deschis si asteptati sa va apara mesajul "Added!!" si slotul sa se coloreze.
   7. Apasati pe "PDA" si selectati din folderul dezarhivat fisierul in cauza. (CF-Root-etc.tar)
   8. Dupa ce va asigurati ca la option este bifat doar "Auto Reboot" si "F. Reset Time" si ca fisierul cu extensia .tar este selectat corect, apasati START.Si din nou, totul va fi magie.
   9. Din nou, telefonul se va restarta automat, insa cand apare primul logo, veti intalni un triunghi galben.Nu va faceti nici o grija, nu va incomodeaza cu nimic, este o marca a faptului ca detineti un device rootat, insa nici asta nu este o problema.Exista diverse aplicatii care pot indeparta acel mic triunghi ( In Google play).
   10. In momentul in care se deschide telefonul, veti intalni si doua noi aplicatii in meniu, "ClockWorkMod-ul" si "SuperUser".
   *In cazul in care vi se cere garantia de la "SuperUser" pentru a rula o aplicatie, acceptati fara nici o problema (in cazul in care stiti ce aplicatie deschideti si va asumati raspunderea pt cea ce va urma).
    
    
   Pentru cei ce doresc sa mearga mai departe, sa detina si un alt ROM fata de cel original, si in special sa aibe design-ul asemanator cu cel al nexusului, va trebui sa-si caute din nou ROM-ul dorit si sa urmeaze niste pasi.Un ROM stabil care-l recomand eu pentru cei ce detin 4.0.3-ul, poate fi CyanogenMod 9 Nightly ( Pt Galaxy SII ) , iar pentru ceilalti Checkrom cu kernel darknight sau syah (ceva mai complicat).
    
   Pt a flash-ui un nou ROM, va veti folosi de ClockWorkMod aparut dupa rootarea telefonul.
   Inainte de toate, veti avea nevoie de:
   - Fisierele ROM-ului
   - USB driver-ul instalat
   - GApps
    
   Fiti atenti:
    
   1. Dupa ce downloadati fisierele ROM-ului, nu le extrageti, lasati-le cu extensia .zip.
   2. Conectati USB-ul la PC si copiati pe SD/internal card fisierul cu extansia .zip downloadat cat si fisierul "GApps" downloadat.
   3. Inchideti telefonul.
   4. Reboot in ClockWorkMod (Volum up + home button + power button in momentul in care este inchis).
   5. Creati un nandroid backup pentru a fi sigur ca daca nu va place noul ROM, sa aveti de unde sa-i face restore.Pentru asta, folositi volum up si down pentru a naviga in sus si in jos.Mergeti la "Backup and Restore" si apasti home button (functia ok), dupa care, la fel procedati pentru a "apasa" pe "Backup".In cazul in care nu va va placea noul ROM, tot de aici puteti sa-i faceti restore.
   6. Dupa ce ati facut backup-ul, mergeti inapoi in meniul principal si intrati in "Install Zip from SD Card".Apoi, Install from internal, si-l cautati printre fisiere si-l selectati cu home button (aceasi idee ca si sus).
   7. Asteptati un timp pana-si face toate cele necesare, iar cand revine la meniul principal, faceti un wipe la date:
   - Selectati Wipe data/factory reset si confirmati.
   - Selectati Wipe cache partition si confirmati.
   - Selectati Advanced > Wipe Dalvik cache si confirmati.
   IMPORTANT: Avand in vedere ca este un custom ROM, nu veti avea pachetul de servici de la Google.Pentru a avea din nou serviciile lor, va trebui sa intrati din nou, din meniul principal, in "Install Zip from SD Card", install from internal, si cautati si selectati fisierul "GApps" downloadat, la fel cum ati facut cu ROM-ul..
   8. Dupa ce ati terminat cu GApps, reveniti in meniul principal si selectati "Reboot system now".
   9. Dupa ce se va restarta, se va reporni cu noul ROM de care va veti putea bucura..
    
    
   Tutorialul este creat de mine, nu vreau sa aud aberatii sau felicitari random.Pentru orice mica nelamurire, ma puteti contacta pe mine prin PM, sau chiar sa lasati un reply, insa nu o faceti pentru chestii banale deja prezentate mai sus..
×