Jump to content
Sign in to follow this  
Advers

[Tutorial] Informatii generale pentru incepatori

Recommended Posts

Crearea unui cont si informatii esentiale
Pentru inregistrarea unui cont nou este necesara mai intai de toate setarea unei parole. Recomandam sa nu alegeti una usor de "ghicit".
Dupa ce completati tot (sexul, orasul in care doriti sa fiti spawnati, data de nastere, adresa de e-mail) vi se va cere sa setati o parola pentru card. Atentie! Daca uitati parola contului sau a cardului nu le mai puteti recupera.
Dupa ce ati completat toate acestea, va urma un tutorial pe care va sfatuim sa nu-l ignorati deoarece contine unele informatii care va pot fi utile ulterior.

Primii pasi
Dupa terminarea tutorialului veti fi spawnat in orasul ales (in cazul meu - Los Santos: http://i.imgur.com/bWwiyvy.jpg). Mai intai de toate, trebuie sa stiti ca daca aveti vreo nelamurire si aveti nevoie de informatii sau ajutor, puteti apela la un Helper (tastati comanda /helpers pentru a vedea Helperii on-line) sau la un admin (/admins). De asemenea, exista comanda /n pentru a pune orice fel de intrebari legate de joc.
Pentru a afla lista cu comenzile disponibile pe server folositi comanda /help. De asemenea, o alta comanda utila pentru a afla diverse date despre cont este /stats (aflati ce Level aveti, banii cash si cei din contul bancarjobul, factiunea, etc).

Level-ul si experienta
La crearea contului veti avea Level 1, fireste. Pentru a avansa in Level aveti nevoie de Experience (scrieti /stats si verificati al 3-lea rand; un cont nou inregistrat are Experience: [0/10]). Pentru a acumula Experience nu trebuie sa faceti altceva decat sa aveti activitate pe server, un punct de Experience obtinandu-se la o ora jucata pe server, la fiecare ora fixa. Cand aveti de exemplu Experience: [10/10] tot ce trebuie sa faceti este sa tastati comanda /buylevel. La fel procedati mai departe pentru a avansa in Level.

Obtinerea unui job
Pe acest server exista doua tipuri de joburi: principale si secundare. Job-urile principale sunt numite si factiuni (exemple de factiuni: Police Department, Hitman Agency, Grove Street, etc.). Jucatorii care apartin unei factiuni sunt usor de recunoscut dupa skin si culoarea nickname-ului.
Legat de cele secundare, acestea sunt job-uri care se pot lua direct din joc, nefiind necesara completarea unei aplicatii pe forum. Job-urile secundare, la randul lor, sunt impartite in doua categorii: legale si ilegale. Cele legale se pot obtine de la Primarie (City Hall), care se afla langa sectia de politie din Los Santos. Va recomandam ca inainte de a efectua acest pas sa mergeti la 24/7 sa va cumparati un GPS ( http://i.imgur.com/CzUzuGj.jpg). Intrati in 24/7, apoi la acel "i" galben tastati comanda /buy si alegeti GPS. ( http://i.imgur.com/mAEs0OZ.jpg)
Dupa ce ati cumparat GPS-ul, tot ce trebuie sa faceti este sa tastati urmatoarea comanda: /gps job. In acest moment ar trebui sa aveti in fata o lista cu toate joburile (atat cele legale, cat si cele ilegale); selectati job-ul dorit iar apoi va va aparea un Checkpoint (patrat rosu) pe harta cu locatia job-ului ales. Dupa ce ati gasit locatia job-ului si l-ati luat, folositi comanda /help pentru a afla comenzile disponibile la jobul respectiv. Daca doriti mai multe informatii legate de job-uri accesati acest topic.

Contactarea altor jucatori
Pentru a contacta un alt jucator puteti folosi fie comanda /w (este disponibila de la Level 2+), fie il poti suna folosind comanda /call. Pentru a afla numarul unui jucator trebuie sa mergeti la 24/7 ( http://i.imgur.com/CzUzuGj.jpg) si sa cumparati o carte de telefoane (Phone Book) - procedati la fel ca si in cazul GPS-ului. Dupa ce ati cumparat-o folositi comanda /number pentru a afla numarul cuiva. De asemenea, pe langa /call mai exista si comanda /sms.

Aplicatii factiuni (job-uri principale)
Fiecare factiune are propriile reguli de ordine interioara pe care membrii trebuie sa le respecte. Inainte de a aplica la o factiune trebuie mai intai sa verificati care sunt cerintele de recrutare si daca le indepliniti. Pentru aceasta, mergeti la sectiunea Factiuni si job-uri, cautati factiune care v-ar interesa, apoi accesati topic-ul intitulat "Cerinte pentru a devenit un membru al factiunii X".
In cazul in care indepliniti toate cerintele, puteti completa o cerere in topic-ul "Aplicatii" din cadrul subforum-ului factiunii alese, respectand modelul dat.
Imediat dupa ce ati aplicat trebuie sa invatati regulamentul intern al factiunii, cu scopul de a va pregati pentru testul pe care il veti sustine in joc cu liderul factiunii respective.

Vehicule personale
Pe acest server va oferim posibilitatea de a detine un numar de doua vehicule personale (masini, barci sau avioane). Pentru a afla locatiile dealership-urilor folositi /gps dealership, apoi veti avea de ales intre: Cars Dealership, Boats Dealership sau Planes Dealership; in cazul meu, am ales Cars Dealership (imagini: http://i.imgur.com/luDLh0W.jpg http://i.imgur.com/mYValDc.png http://i.imgur.com/DMTQ1dN.jpg http://i.imgur.com/uxQ4wEB.jpg). Dupa ce v-ati cumparat o masina cautati o locatie potrivita unde sa o parcati (de preferat in apropierea spawnului - locul unde va da dupa ce muriti), utilizand comanda /park ( http://i.imgur.com/jkvu7ti.png). Masinile personale pot fi conduse doar de catre proprietar si le puteti vinde utilizand comanda /sellvehicle (primiti 60 la suta din pretul ei initial daca o vindeti).

Obtinere licente
Pentru a putea pilota sau naviga trebuie mai intai sa detineti licentele pentru Flying si Sailing (tastati /licenses pentru a vedea licentele pe care le detineti). Licentele le puteti lua direct de pe server, efectuand un test (imagini: http://i.imgur.com/xCThtPs.jpg http://i.imgur.com/60jABO4.jpg http://i.imgur.com/muPag0u.jpg http://i.imgur.com/wT5hpzJ.jpg)

Pescuit
Printre alte activitati de pe server, mai este si pescuitul. Pentru a pescui trebuie sa mergeti in locul de pescuit din afara orasului Los Santos si sa cumparati permisul de pescuit cu ajutorul comenzii /buyfishpermit (poza loc de pescuit: http://i.imgur.com/So6objV.png).
Acum ca aveti permis, tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti pe ponton la acel "i" galben si sa tastati /fish (imagine: http://i.imgur.com/1cNdIvk.png). Repetati actiunea pana veti avea un numar de cinci pesti (tastati /stats - pe randul al 5-lea veti vedea ca aveti Fish: [X/5], unde X reprezinta numarul de pesti prinsi)
Dupa ce ati prins cinci pesti aveti posibilitatea de a-i vinde folosind comanda /sellfish ( http://i.imgur.com/lU0t3PJ.jpg)

Arme
Pentru a obtine arme aveti doua optiuni: fie cautati un dealer de arme (Gun Dealer) sau deveniti unul, fie cumparati arme de la Gunshop. ( http://i.imgur.com/SKSoHRf.jpg)
Daca alegeti sa cumparati de la Gunshop, trebuie in prima instanta sa obtineti licenta de arme. Licenta o puteti lua din sectia de politie, dand un mic test, apoi trebuie sa asteptati pana cand cererea voastra va fi aprobata de catre un politist. ( http://i.imgur.com/wz2WxFI.jpg & http://i.imgur.com/3h67X41.jpg)

* Pentru mai multe informatii puteti folosi /info la pick-up-ul din spawnul civili Los Santos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×