Atenție: toate conturile de pe forum care nu au adresă de e-mail validă (corectă, actualizată) vor fi șterse !

Sign in to follow this  
Followers 0
Hash

Știri din lumea bucătăriei.

4 posts in this topic

Știri din lumea bucătăriei. 

 

Aici voi posta împreuna cu voi, știri din toată lumea dar și informații pe care unii dintre voi nu le știați. 

 

 

Probabil ați auzit de multe ori termenul de " Stele Michelin ", dar probabil nu aveti idee de unde provine. 

Am găsit un articol care o să vă lămurească.

 

 

 

Stelele Michelin, visul oricarui bucatar. Care e povestea din spatele celui mai important ghid culinar

 

 

Cand fratii André si Édouard Michelin si-au deschis o afacere de anvelope, in anul 1889, probabil nu si-au inchipuit niciodata ca vor revolutiona... arta culinara. Acum, ghidul Michelin este Biblia bucatarilor si a restaurantelor din jurul lumii, fiind singurul care conteaza. Dar sa o luam de la inceput.

stelele-michelin-visul-oricarui-bucatar-

Dupa ce si-au inceput afacerea cu anvelope, fratii Michelin au inceput sa construiasca un ghid pentru automobilisti, menit sa-i ajute sa faca o pauza de masa binemeritata dupa ore intregi de condus. Ghidul era valabil doar pentru Franta si ii ajuta pe soferi sa se decida unde sa manance sau sa se cazeze. Ghidul a ajuns insa atat de popular incat Michelin a desemnat cativa inspectori care sa testeze anonim restaurantele si sa le clasifice.

 

 

 

In 1993, cei doi frati au introdus primul ghid Michelin complet al Frantei , precum si sistemul de notare al restaurantelor, valabil si astazi. O stea inseamna bucatarie foarte buna pentru categoria ei, doua stele este nota pe care o primesc restaurantele cu o mancare excelenta, pentru care se merita sa faci un ocol, iar nota maxima este de 3 stele Michelin si reprezinta bucatarie exceptionala, care merita o calatorie speciala. Restaurantele de 3 stele Michelin sunt, astfel, destinatii culinare in sine.

 

 

 

Nu a durat mult timp pana ca Michelin sa devina un sistem de referinta in intreaga lume. In 2005 a fost publicat primul ghid pentru Statele Unite, concentrat pe New York, in 2007 a aparut primul ghid pentru Tokyo, Japonia, iar in 2012 ghidul Michelin puncta 23 de tari de pe 3 continente, cu peste 45.000 de adrese de restaurante.

 

 

Paul Bocuse, cel care a introdus „la nouvelle cuisine” in Franta si cel care premiaza an de an cei mai buni bucatari din lume, a spus despre ghidul Michelin ca este „singurul ghid care conteaza”, iar frenezia care apare in perioada publicarii acestuia este comparata cu cea a decernarii premiilor Oscar.

 

 

Desi pasiunea pentru mancare a plecat din Franta, cele mai multe stele Michelin le detine in prezent Tokyo, Japonia. Pe locul 2 este Parisul, pe locul 3 Kyoto, pe locul 4 New York, iar pe locul 5 Honk Kong.

 

 

Romania nu este pe lista, insa pentru cine isi doreste sa incerce o experienta de stele Michelin, Budapesta, Milano, Bruxelles, Paris sau Atena sunt cele mai apropiate destinatii. 

Ce nu stiai:

  • Stelele Michelin pot fi si ridicate daca restaurantul nu mai este la nivelul lor
  • Bray, UK este un satuc cu mai putin de 8.500 locuitori, insa are un numar de restaurante cu 3 stele Michelin cat Chicago si Roma la un loc.
  • Japonia are cele mai multe restaurante de 3 stele Michelin

 

Sursă: foodstory.ro

 

3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pacat de Romania ca nu are stele michelin pentru ca avem bucatari foarte buni, avem restaurante scumpe si farfurii care pot fi catalogate drept opere de arta. Cu toate acestea, pentru a primi macar o stea Michelin, mai avem nevoie de cateva ingrediente.

 
Conform foodstory:ro :
 
„Nu avem stele Michelin in Romania pentru ca nu suntem inca pregatiti pentru asta. Oamenii trebuie sa fie mai educati in ceea ce priveste gustul mancarii, dar si sa aiba mai mult respect pentru meseria de bucatar. Atunci cand mergi intr-un restaurant cu stele Michelin, inainte sa mananci, stai si admiri mancarea. De asemenea, in Romania inca este foarte greu sa gasesti cele mai bune ingrediente, pe toata durata anului. Trebuie sa dovedim mai intai celor de la Michelin ca suntem in stare din punct de vedere tehnic, dar si ca putem sa lucram cu produse de sezon (in Romania se fac mancaruri cu capsune, asa ceva nu este in regula)”, sustine el, concluzionand ca mai avem nevoie de 2-5 ani de pregatire.
 

Insa Chef Paul este optimist: „Cred cu tarie ca Romania are potential si cu rabdare si implicare va ajunge unde trebuie la momentul potrivit. Insa mesajul lui Michael Ellis in 2012 a fost unul care a punctat exact ceea ce de fapt conteaza cel mai mult: CLIENTUL. Citez 'Don't cook for us. Don't cook for Michelin. Cook for your customers, and if you're cooking at a high level, we will discover you.'

 
 

Deci speranta nu moare,poate intr-o zi vom avea si noi un restaurant cu macar o stea michelin.

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingredientul care face fiecare bucatarie a lumii ca aiba un gust autentic


condimente_care_va_pot_schimba_preferint

Bucataria africana: Chimen
Bucataria americana: merele
Bucataria asiatica: uleiul de susan
Bucataria sud-americana: avocado
Bucataria chineza: uleiul de alune
Bucataria est-europeana/ruseasca: taiteii din ou
Bucataria engleza/scotiana: coacaze
Bucataria frantuzeasca: Tarhon 
Bucataria germana: varza murata
Bucataria greaca: branza feta
Bucataria indiana: uleiul de seminte de mustar
Bucataria irlandeza: whiskey
Bucataria italiana: branza romano
Bucataria thailandeza: galangal
Bucataria japoneza: Katsuobushi
Bucataria evreiasca: caise
Bucataria mexicana: avocado
Bucataria din orientul mijlociu: seminte de susan prajite
Bucataria spaniola/portugheza: sofran

Sursa: priceonomics.com


 

1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alimente care nu trebuie niciodată reîncălzite deoarece pot fi otrăvitoare pentru organismul tău. 

De multe ori suntem tentaţi să facem o porţie mai mare de mâncare pentru a avea şi pentru a doua zi fără să fim nevoiţi să mai preparăm ceva. Însă, iată că nu toate alimentele folosite ca ingrediente pentru un anume preparat sunt bune pentru organismul nostru. Ba mai mult decât atât, unele alimente poţi fi otrăvitoare dacă sunt reîncălzite.

 

1. Ciupercile

Ciupercile trebuie consumate imediat după preparare însă dacă acestea rămân pentru a doua zi mai bine le consumi reci şi nu le mai încălzeşti. Dacă preparatele cu ciuperci sunt reîncălzite, nu numai că acestea îşi pierd valoarea nutritivă şi beneficiile pentru sănătate ci îşi schimbă gustul şi poate cauza o varietate mare de probleme digestive.

2. Puiul

La fel ca și cu ciupercile, odată reîncălzită carnea îşi va schimba compoziţia proteinelor, motiv pentru care nu este recomandată încălzirea puiului la temperaturi ridicate, mai ales că acesta conține mai multe proteine decât carnea roșie.

3. Cartoful

Cartoful este unul dintre cele mai nutritive alimente. Dacă acesta este reîncălzit îşi pierde o mare parte din proprietățile sale, și în cele mai multe cazuri acesta devine toxic. Mănâncă cartoful imediat după preparare sau rece. Dacă pregăteşti tocane pentru mai multe zile, adaugă cartofii ulterior.

4. Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrați, care reîncălzit se transformă în nitriți, care sunt cancerigeni pentru corpul uman. Spanacul se consumă doar după preparare.

5. Sfecla

Sfecla conține, de asemenea, nitrați care devin dăunători odată cu reîncălzirea.

6. Țelina

Ţelina, este una dintre cele mai utilizate legume pentru prepararea supelor. După ce ai gătit supa scoate morcovii şi ţelina din ea şi consumă-le proaspete. Acestea reîncălzite pot dăuna organismului tău.

7. Ouăle

Ouăle sunt alimente care odată reîncălzite prezintă un risc pentru tine. Acestea devin toxice datorită expunerii la temperaturi ridicate.

Sursa

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.