Jump to content
Aurica18

Deserturi delicioase.

Recommended Posts

Incep eu cu prima reteta si anume, faimosii nostri papanasi de toate zilele:

 
 
 

Papanasi%20700x420px.png

 

 

 

Ingrediente :

 

- 300g branza de vaci moale

 

- 275g faina

 

-7g praf de copt

 

- 5 linguri de zahar

 

- 2 oua

 

- 1 plic de zahar vanilat

 

- 1 lamaie ( folosim doar coaja)

 

- faina pt modelat

 

- ulei ( pt prajit )

 

- smantana

 

- dulceata ( dupa preferinta )

 

 

NIAnZLt.jpg

 

 

 

Mod de preparare :

 

-Se amesteca bine branza cu zaharul, ouale, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

 

-Obtinem un aluat moale dar care poate fi modelat cu ajutorul fainii.

 

- Se portioneaza in 8 bucati mari si 8 bilute.

 

- Se da forma de papanas si se prajesc in baie de ulei la foc potrivit.

 

- Daca uleiul este prea incins, riscati sa ii prajiti imediat deasupra iar la interior  sa ramana cruzi.

 

- Se servesc calzi cu smantana si dulceata din abundenta.

 

# Puteti sa-i serviti si cu ciocolata/ finetti.

Edited by Aurica18

Share this post


Link to post
Share on other sites

Briose cu visine:

                                       Hc7uop4.jpg

 

Ingrediente:

2 cani cu faina
3 lingurite cu praf de copt
½ lingurita sare
½ lingurita zahar
½ lingurita scortisoara
1 ou, batut usor
¼ ulei de palmier
1 cana cu lapte de vaca ori soia
2 cani cu visine, fara sambur

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 190 C si unge cu unt o tava speciala pentru briose.

Amesteca faina, praful de copt, sarea, scortisoara si zaharul intr-un bol mare. Adauga oul, laptele si uleiul si incorporeaza totul, insa tine cont ca aluatul nu trebuie sa fie fin. Presara si visinele taiate bucatele dupa care umple formele 2/3 cu amestecul minunat.

                                                                                             4YKE79c.jpg

Lasa la cuptor timp de 20-25 de minute pana cand se bronzeaza frumos, iar apoi savureaza in tihna cele mai bune briose cu visine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rataef cu malabi: 

                                           g4BLVMk.jpg

 

Ingrediente:

 

  • 2 pahare faina
  • 2 pahare apa
  • 1 lingura drojdie proaspata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • PENTRU MALABI(CREMA)
  • 3 pahare lapte
  • 3 linguri cu varf amidon de porumb
  • 1 lingura de sirop de trandafiri
  • 3 linguri zahar
  • PENTRU SIROP
  • 2 pahare zahar
  • 2 pahare apa
  • 3 linguri de sirop de trandafiri
  • cateva picaturi de lamaie

 

Mod de preparare:

1. Dizolvam drojdia in apa calduta apoi adaugam treptat faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt.

2. Adaugam restul ingredientelor ,amestecam bine si apoi lasam aluatul la dospit o ora.

3. Dupa ce a crescut dublu aluatul il amestecam bine ,daca e preagros adaugam putin apa si il coacem in tigaie ca pe clatite.In tigaie nu punem nimic doar aluatul si il prajim doar pe o parte(parte de deasupra trebuie sa fie moale ca atunci cand le inchidem sa se lipeasca intre ele).

4. Cand vedem ca aluatul din partea de sus incepe sa se coaca le scoatem pe un prosop, una langa cealalta.

5.Preparare malabi(crema):

Punem laptele la foc si cand incepe sa fiarba adaugam amidonul care a fost amestecat in prealabil cu 4 linguri de lapte. Adaugam imediat si laptele si amestestecam non stop pana se ingroasa. Dam compozitia la rece.

6. Umplem rataief-urile cu crema de malabi si le inchidem bine sa nu iasa crema afara cand le prajim.

7. Intr-o cratita punem ulei din belsug,lasam sa se incinga uleiul iar apoi adaugam rataiefurile.Le prajim pana prind culoare maro, crispy.

8. Le scoatem din ulei si le dau repede prin siropul racit in prealabil, iar apoi le lasam la scurs.

(Este un desert specific arabesc, de obicei ei il prepara in perioada Ramadamului.)

                                                                                                                                                                                              Sa aveti pofta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Creme Brulee

 

 

creme-brulee.jpg

 

Ingrediente pentru Creme Brulee

500 ml frisca nebatuta (smantana dulce)
4 galbenusuri
4 linguri rase zahar + 4 lingurite zahar
1/2 pastaie vanilie(sau esenta de vanilie)
1 varf cutit sare

Portii: 2-4

Creme Brulee - Preparare

  1. Intr-o oala punem smantana dulce, continutul pastaii de vanilie si 2 linguri zahar si lasam la foc mic pana zaharul se dizolva. Nu trebuie sa fiarba, doar sa se topeasca zaharul. Luam de pe foc si lasam la racit.
    * puteti adauga si alte arome desi vanilia e aroma clasica; cateva sugestii: cardamom, coaja de portocala si scortisoara (ca si in crema catalana), coaja de lamaie, nucsoara si coaja de lamaie etc.
    ** nu uitati sa puneti pastaia de vanilie in sticluta de esentas.gif
  2. In acest timp frecam galbenusurile cu 2 linguri de zahar pana zaharul se topeste complet.
  3. Adaugam sarea si esenta de vanilie (daca nu ati folosit pastai de vanilie) peste oua si apoi incepem sa turnam incet frisca care acum e doar calduta.
  4. Punem compozitia obtinuta in 2-4 boluri termorezistente (depinde cat de mari doriti portiile). Daca ati optat pentru arome de genul cojii de portocale, nu uitati sa turnati crema in boluri printr-o sita fina.
  5. Asezam bolurile intr-o tava in care turnam apa fierbinte care sa ajunga pana la jumatatea formelor.
  6. Dam tava la cuptor la 130 pentru cca 45-55 minute.
  7. Lasam sa se raceasca si apoi dam formele la frigider peste noapte (minim 4 ore).
  8. Presaram cate 1 lingurita de zahar peste crema si asezam bolurile sub grill (focul in cuptor sa vina de sus) cam la 10 cm distanta de flacara. Lasam pana zaharul capata o culoare auriu-maronie. Scoatem formele, presaram iar cate 1 lingurita de zahar pe fiecare si iar dam sub grill pana si cel de-al doilea strat de zahar se caramelizeaza. Atentie! Cat timp bolurile sunt sub grill nu va dezlipiti de cuptor, zaharul se arde foarte repede, dureaza in jur de 1-2 minute, trebuie sa stati cu ochii pe el. In lipsa unui cuptor cu grill, zaharul se poate carameliza cu o torta speciala pentru asa ceva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inghetata de mango

 

inghetata-de-mango_size5.jpg

 

Ingrediente

1-2 linguri miere, 1-2 lamai, 400-500ml smantana, 2 fructe de mango coapte

Metoda de preparare

Curata mango de coaja si taie-le in cubulete. 

Pune cuburile de mango intr-un robot de bucatarie impreuna cu mierea, zeama si coaja rasa de la lamai si amesteca foarte bine.

Bate smantana foarte bine pana obtii o frisca consistenta si amestec-o cu piure-ul de mango.

Pune totul intr-un vas de metal, acopera-l si lasa-l la congelator 3-5 ore.

Cand abia incepe sa se congeleze, amesteca bine inghetata cu o furculita. Repeta acest procedeu la fiecare 20 de minute (in total de 3-4 ori).

Serveste inghetata cu felii de mango.

Sursa: www.foodstory.ro

Edited by Hash

Share this post


Link to post
Share on other sites

Loukoumades - desert grecesc.

 
                                                                                   (gogosi grecesti)

 

site_21_rand_1153377411_loukoumades.jpg?

Ingrediente:

  • Pentru aluatul de gogosi: apa calduta - 400 - 500ml
  • drojdie proaspata - 50 g
  • faina - 1 kg
  • ulei de floarea soarelui (pentru aluat) - 150 ml
  • zahar - 15 g
  • sare - 10 g
  • zahar pudra - 4 linguri
  • scortisoara - 1 lingurita
  • Pentru sirop: zahar - 600 g
  • apa - 300 ml
  • miere - 200 g
  • scortisoara - optional
  • seminte de susan - optional

Mod de preparare:

  1. Desfaceti drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul.
  2. Adaugati faina amestecata cu sarea si framantati.
  3. Adaugati cei 150ml de ulei si mai framantati.
  4. Acoperiti aluatul si feriti-l de curentii de aer si se lasa la crescut pentru 1 ora.
  5. Siropul se pregateste astfel: puneti apa la fiert impreuna cu zaharul pentru 5 minute.
  6. Luati de pe foc si adaugati mierea.
  7. Dupa ce a crescut aluatul, luati cu o lingura aluat si formati bile, inmuiati lingura in uleiul incins, puneti bila de aluat pe ea si puneti la prajit.
  8. Lasati la prajit o gogoasa greceasca pe o parte pana se rumeneste - cam 2 minute, dupa care intoarceti-o si pe cealalta parte.
  9. Scoateti gogosile pe un prosop de hartie la scurs. Dupa ce sunt gata toate, puneti-le intr-un bol si turnati siropul peste ele.

 

Eu unul dintre deserturile pe care le servim la restaurantul unde lucrez,pentru a fi mai "puternic" siropul puteti adauga si niste batoane de scortisoara si niste "cuisoare".Ele se servesc calde alaturi de o cupa de inghetata :D .

 

 

#sursa pentru reteta: click

Share this post


Link to post
Share on other sites

Chec cu banane şi bucăţi de ciocolată

 

833820l-425x282-bmm-6ae0cb32.jpg

Ingrediente

300 grame făină neagră
150 g zahăr (de preferat brut)
2 banane mari sau 3 mai mici
1 plic zahăr vanilinat
1 linguriță bicarbonat de sodiu
2 ouă
100 g unt 
sare
1 ciocolată amăruie

Mod de preparare

Se amestecă făina cu bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Separat se freacă zahărul cu untul și ouăle până se omogenizează perfect. Se pune compoziția obținută peste făină, se adaugă bananele pasate bine, și se amestecă împreună. 
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu făină și se lasă la cuptor timp de o oră. După jumătate de oră de stat la cuptor, se pun deasupra bucăţile mici de ciocolată.
 
Edited by Rocsy97

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tort de ciocolată cu nucă şi coniac

Preluat de pe http://hunedoaralibera.ro/tort-de-ciocolata-cu-nuca-si-coniac/ si testat personal. E grozav

Tort-cu-crema-de-ciocolata-neagra.thumb.

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 1 ore, 15 min

Ingrediente

Pentru blat

125 g nuci măcinate (o cană)
7 linguri zahăr tos
2 linguri cacao
7 ouă
1+2 linguri făină
250 ml apă
80 ml coniac
20 ml rom

Pentru cremă

250 g unt 80% grăsime
125 ml apă
100 g cacao
6-7 linguri zahăr
100 g ciocolată amăruie pentru ornat

Preparare

1. Se pun nucile într-o tavă şi se ţin în cuptor 10 minute, la foc mijlociu, cu uşacuptoruluideschisă, amestecând să nu se rumenească prea tare. Se scot, se lasă să se răcească, se freacă între palme să se desprindă cojile, apoi se dau prin maşina de nucă. Se amestecă nucile măcinate, zahărul, cacaua, se opăresc cu apa clocotită şi se lasă să fiarbă 5 minute pe foc, amestecând mereu. Se dă deoparte. Când s-a răcit, se înglobează gălbenuşurile unul câte unul, apoi albuşurile bătute spumă, alternativ cu făina, amestecând foarte uşor, de jos în sus, să nu se lase. Compoziţia se toarnă într-o formă de tort (sau într-o cratiţă de 3 l) unsă dinainte cu unt şi tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, cca 45 minute.

2. Între timp, se pregăteşte crema. Cacaua, zahărul şi apa se fierb până se fac ca o smântână mai groasă. Se dau deoparte şi, când s-au răcit bine, se amestecă cu untul frecat spumă.

3. Pentru fulgii de ciocolată, se topeşte ciocolata amăruie şi se toarnă în strat subţire pe o tavă de copt întinsă. Când s-a răcit, se fac cârlionţi trăgând cu cuţitul.

4. Blatul rece se taie în două, se stropesc feliile cu coniacul amestecat cu rom şi se întinde un strat de cremă. Deasupra, se aşază a doua foaie. Se îmbracă tortul în restul de cremă şi se ornează cu fulgi de ciocolată sau cu ciocolată rasă.

Sursa: retete.unica.ro

Foto: cosmedical.ro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un muşuroi sau mai bine zis o bombă cremoasă şi gustoasă aşezată pe un strat de banane, aşa este tortul ăsta.

Ingrediente :

  • 4 ouă
  • 4 linguri rase de faină
  • 4 linguri de zahăr
  • 2 linguri rase de cacao
  • un praf de sare

 pentru sirop:

  • 200 ml de apă
  • 4 linguri cu vârf de zahăr
  • 1 sticluță de esență de rom (sau vanilie)

si pentru umplutura:

  • 3 banane
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 2 pliculețe de gelatină
  • 6 linguri zahăr pudră vanilat (3 pentru budincă +3 pentru frișcă)
  • 250 ml smântână pentru frişcă

Mod de preparare:

Blat :

  1. Se bat albușurile spuma cu un praf de sare pana când nu mai cad de pe teluri. Pentru operațiunea asta eu am folosit mixerul de mană la turație  maximă.
  2. Se adaugă zahărul, încorporându-se fiecare lingură pe rând și se bat din nou albușurile până redevin ferme.
  3. Se încorporează gălbenușurile amestecând tot cu mixerul, dar la viteză mică, sau cu un tel de mână.
  4. Se adaugă făina amestecată cu pudra de cacao şi se amestecă cu mişcări uşoare de jos în sus până este integral încorporată şi avem o compoziţie omogenă.
  5. Turnăm compoziţia într-o formă rotundă de tort, unsă cu unt şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
  6. Coacem blatul în cuptorul încins la 180 de grade timp de 30-35 de minute. Faceţi testul cu scobitoarea ca să vă asiguraţi că iese uscată.
  7. Lăsăm blatul să se răcească complet pe un grătar, sau chiar îl putem păstra la frigider de pe o zi pe alta pentru a-l putea decupa mai bine.

 Sirop:

  1. Punem apa la fiert împreună cu zahărul.
  2. Lăsăm pe foc până siropul se leagă şi începe să scadă.
  3. Când este complet rece, adăugăm esenţa de rom.

Umplutura :

  1. Bateţi smântâna împreună cu 3 linguri de zahăr vanilat până devine fermă şi stă bine pe telurile mixerului. Nu insistaţi mai mult, pentru că riscaţi să se transforme în unt. Păstraţi frişca la rece până e gata şi budinca de vanilie.
  2. Preparaţi budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind doar 400 ml de lapte pentru a obţine o consistenţă mai fermă.
  3. Dizolvaţi gelatina aşa cum sunt indicaţiile de pe pliculeţul folosit, adăugaţi-o în budinca fierbinte şi omogenizaţi.
  4. Când budinca este complet rece, amestecaţi-o cu frişca bătută.  

dupa ce aveti blatul,siropul si umplutura pregatite se procedeaza in felul urmator :

  1. Tăiaţi un strat subţire din partea de sus a blatului, apoi scobiţi partea rămasă în aşa fel încât să încapă bananele aşezate înăuntru.
  2. Blatul îndepărtat se fărâmiţează mărunt cu degetele şi se bagă pentru 15-20 de minute la cuptor, cât mai răsfirat ca să devină puţin crocant.
  3. Blatul scobit se însiropează cu siropul de rom, apoi aşezăm în interior bananele tăiate în jumătate pe lungime şi pe lăţime dacă este nevoie, aşa cum se vede în poză.
    Peste banane punem frişca amestecată cu budinca de vanilie şi îi dăm o formă care să semene pe cât posibil cu un muşuroi :)
  4. Peste frişcă presărăm fărămiturile de blat crocante şi apăsăm puţin ca să fim sigure că rămân la locul lor.
  5. Lăsăm tortul la rece cel puţin 2 ore înainte de a-l servi

si ar trebuii sa va iasa ceva de genul :

 

musuroi.thumb.jpeg.a9aea90145afd0a7dacd0

Pofta Buna!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Accesati reteta si pe http://www.santedulce.ro/tort-raw-vegan-cu-ciocolata-si-fructe-de-padure/

6578164857_0a97ff0721_b.thumb.jpg.219329

Ingrediente crustă:
¼ ceaşcă făină de ovăz
½ ceaşcă făină de caju
2 linguri pudră de cacao
2 linguri sirop de agave
½ linguriţă extract de vanilie
Un praf de sare
½ ceaşcă fructe de pădure pentru centrul prăjiturii

Ingrediente spumă de fructe de pădure:
1 ceaşcă alune caju
¼ ceaşcă ulei de cocos
¼ ceaşcă pudă de cacao
¼ ceaşcă şi încă două linguri sirop de agave
½ ceaşcă apă
1 linguriţă ghimbir ras proaspăt
1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente décor:
½ ceaşcă fructe de pădure
1 lingură sirop de agave
1 linguriţă zeamă de lămâie

Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron toate ingredientele pentru bază. Împărţiţi în patru părţi aluatul şi turnaţi în forme sau inele de tort. Puteţi folosi deshidratorul sau daţi la congelator circa 2 ore să se întărească.
Amestecaţi toate ingredientele pentru spuma de fructe de pădure într-un blender, până la omogenizare.
Alternaţi straturile de blat, spumă de fructe de pădure şi fructe şi asamblaţi tortul de ciocolată.

Puteţi decora tortul cum doriţi. 
Pentru un design asemănător celui din fotografie, amestecaţi toate ingredientele pentru décor într-un blender şi picuraţi în ce formă doriţi pe o foaie de hârtie cerată. Dacă nu aveţi deshidrator, puteţi congela amestecul până se întăreşte.
Ornaţi cu fructe şi piesele îngheţate şi pudraţi cu cacao pentru un aspect mai frumos.
Poftă bună!

Edited by BELLE_

Share this post


Link to post
Share on other sites

Braduti de ciocolata

http://www.lauraadamache.ro/2012/12/braduti-de-ciocolata.html

braduti-ciocolata-craciun.thumb.jpg.acae

Ingrediente – Braduti de ciocolata (10-12 braduti)

  • 125 g ciocolata amara
  • 200 g migdale
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri faina
  • 2 albusuri medii
  • 100 g zahar
  • 2 linguri brandy
  • 1 portocala (doar coaja)
  • 1 varf cutit cu sare
  • 100 g ciocolata amara (pentru decor)
  • bilute colorate de zahar (pentru decor)

Mod de preparare – Braduti de ciocolata

  • Topim ciocolata la bain-marie apoi o lasam sa se raceasca 2-3 minute. Adaugam migdalele macinate (eu nu le-am macinat foarte fin pentru ca imi place sa le simt in biscuiti), cacaua, faina si cele 2 linguri de brandy si amestecam bine. Vom obtine un aluat cu o textura sfaramicioasa.
  • Mixam albusurile amestecate cu un varf de cutit de sare pana se intaresc perfect, apoi adaugam treptat zaharul si coaja rasa de portocala. Mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.
  • Incorporam jumatate din mixul de ciocolata si migdale in bezea, amestecand de jos in sus.
  • Adaugam si cealalta jumatate ramasa si framantam aluatul doar pana la omogenizarea completa, nu mai mult.
  • Aluatul final are o consistenta cremoasa. Punem vasul, in care se afla aluatul bradutilor de ciocolata, in frigider, pentru 2-3 ore.
  • Dupa perioada de repaus, aluatul se va intari putin, dar consistenta va ramane in continuare destul de cremoasa. Singurul punct un pic mai dificil al retetei este formarea bradutilor.
  • Punem aluatul pe o foaie de hartie de copt, pudrata usor cu faina, il acoperim cu o a doua foaie si intindem aluatul intr-o foaie de 1-1,5 cm grosime. Nu ii facem mai subtiri pentru ca riscam sa nu-i putem desprinde de hartie.
  • Umezim usor partea interna a formei cu care vom forma bardutii, apoi o introducem intr-un bol plin cu zahar. 
  • Decupam bradutii, ii desprindem cu grija de pe hartie si ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Lasam bradutii sa se usuce peste noapte, la temperatura camerei.
  • A doua zi, preincalzim cuptorul la 220°C si ii coacem pentru 3 minute.
  • Dupa ce ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca in tava, apoi ii putem decora dupa preferinte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clatite americane

Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 55 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:
 
- 450 g faina 
- 2 pliculete praf de copt
- 6 linguri cu varf zahar tos
- 3 lingurite margarina sau unt
- 450 ml lapte
- 3 ouaun praf de sare
- dulceata, gem ciocolata orice va place
Preparare:
 

Etapa 1: Intr-un castron punem laptele, zaharul, ouale, praful de sare, margarina si mixam totul pana la omogenizare.In alt castronel amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste compozitia precedenta, mixam totul pana devine cat mai fina si fara cocoloase.

Etapa 2: Punem o tigaie , la incins pe foc fara pic de ulei si luam cate un polonic plin din compozitia de clatite si turnam in mijlocul tigaii, compozitia se extinde singura atat cat trebuie fara a fi nevoiti sa miscam noi tigaia.

Etapa 3: Clatita se lasa la prajit la foc mic, pana in momentul cand apar numai gaurele, mare atentie insa ca se prajesc foarte repede.

Etapa 4: Sunte excelent de bune, eu nu am mai apucat sa fac o poza frumoasa asa ca pun ceea ce am apucat, amatorilor de clatite le sugerez sa incerce aceasta superba reteta.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ingrediente pentru desert cu fructe de padure

 

  • 1 lingura unt;
  • 1 1/2 cani mure;
  • 1 1/2 cani afine;
  • 1/4 cana zahar;
  • 1 lingura ;
  • 2 linguri frunze proaspete de cimbru, tocate;
  • 1 cana zmeura.

Cum se prepara desertul cu fructe de padure
Topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Pune mureleafinele, 1/4 cana de zahar si 1 lingura de suc de lamaie . Lasa compozitia la fiert pana cand sucurile din fructe se transforma in sos, in jur de 4 minute. Adauga cimbrul si zmeura. Mai pune zahar si suc de lamaie dupa gust. Amesteca bine pentru omogenizare.
Cum se serveste desertul cu fructe de padure


Foloseste acest sos din fructe, cald sau rece, pentru diverse deserturi . Poate fi pus ca un topping peste prajituri. Poate fi servit cu inghetata, in cupe sau pus in clatite .



 

Edited by alcholic

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://culinar.bzi.ro/reteta-de-rulada-cu-ciocolata-5725

RULADA CU CIOCOLATA

s240x240_Rulada_cu_ciocolata.thumb.jpg.9

Pentru blat:

4 linguri faina
4 oua
4 linguri zahar
esenta de rom
un praf de sare

Pentru ganache de ciocolata:

200 ml frisca lichida
200 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar primele se bat cu putina sare. Galbenusurile se bat cu 4 linguri de zahar, pana in momentul in care rezulta o spuma. Se incorporeaza cele doua, se amesteca si se presara faina, in ploaie. Turma esenta de rom, amestecam bine si punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pentru 20 de minute. Cand a prins o culoare rumeni scoatem din cuptor si rulam cu tot cu hartie.

Ganache de ciocolata:

Mai intai rupem ciocolata in bucati, dupa care punem frisca intr-un vas pe baie de aburi si adaugam ciocolata. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, dar nu trebuie sa fiarba). Dam deoparte si lasam la racit, apoi bagam crema pentru 30 de minute la frigider. Mixam apoi crema pana isi dubleaza volumul.

Desfacem rulada si o umplem cu crema de ciocolata, apoi strangem din nou rulada. Se poate orna cu frisca, ciocolata rasa etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

cea mai simpla reteta gata in maxim 15 minute:

1 cautati o brutarie

2 cumparati 500 g coca

3 luati coca  faceti *cocoloase* mici de coca

4 intindeti cocoloasele

5 puneti intr-o oala mai adanca 100-150 ml ulei

6 puneti coca intinsa in uleiul incins in prealabil

7 le scoateti dupa ce capata o culoare maronie ( se vede  cand sunt facute)

8 voilla aveti niste gogosi pe care le puteti pudra cu zahar sau le puteti umple cu ce doriti dumneavoastra.

si asta este exact ceea ce a facut sotia mea acum 30 de minute :)

Pofta buna :)

P.s astea au mai ramas :)))gogosi.thumb.jpg.e14748e0de06fddf92bcd10

 

Edited by Ingeralb
greseli

Share this post


Link to post
Share on other sites

SALATA DE FRUCTE IN COSULET DE PEPENE GALBEN

 

tn4_sdc11613.thumb.jpg.1a54da7ce0a5c4742

Mod de preparare

Spalam fructele si le lasam la scurs. Spalam pepenele, taiem o calota putin mai sus de jumatate. Scoatem samburii, apoi cu lingura de inghetata, scoatem cu grija bulgarasi de miez pe care ii folosim la salata alaturi de celelalte fructe. Curatam kiwi,il spalam si il taiem cubulete, scoatem samburii din caise si nectarina si taiem fructele bucatele, decojim mandarina si o desfacem in felii. Ciresele raman cu codite. In pepenele golit de miez, asezam un rand de fructe amestecate, le stropim cu esenta de rom, le pudram cu zahar tos si vanilie, asezam alt rand de fructe pe care le stropim cu rom si le pudram cu zahar, pana umplem pepenele. Deasupra punem bulgarasii de pepene, cateva cirese, strugurei si presaram menta uscata. Din cealalta parte de pepene taiem o felie subtire pe care o curatam de miez si adaugam cosuletului o tortita pe care o prindem cu 2 scobitori. Daca doriti, puteti bate 150 g de frisca vegetala si o asezati in cosulet, apoi puneti fructele.

http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-de-fructe-in-cosulet-de-pepene-galben.html

 

Edited by BELLE_

Share this post


Link to post
Share on other sites

pentru ca sunt alergica la gluten, si pentru ca tot mai multe persoane dezvolta aceasta alergie in jurul varstei de 30 de ani (desi este boala de bebelusi) o sa va dau o reteta delicioasa de prajitura fara gluten

prajitura-cu-nuca-fara-gluten.thumb.jpg.

Ingrediente
Prajitura cu nuca fara gluten

3 oua
115 gr nuca
100 gr zahar
coaja rasa de la 1/2 lamaie

Preparare
Prajitura cu nuca fara gluten

  1. Se separa ouale. Nuca se macina cu 1 lingura de zahar.
  2. Se freaca galbenusurile cu restul de zahar pana aveti o crema galben-pal in care zaharul s-a topit aproape de tot (cca 3 minute). La final adaugati coaja rasa de lamaie.
  3. Se bat albusurile spuma tare care sta pe tel.
  4. Se adauga 1/4 din spuma peste crema de galbenusuri si se amesteca.
  5. Se adauga nuca macinata si se omogenizeaza.
  6. Se adauga restul de spuma, in 3 transe, amestecand usor cu un tel.
  7. Se pune compozitia intr-o tava de diametru 18 cm (cu hartie de copt pe fund si unsa bine cu ulei pa margini). Se coace la 175C (sau 155C cu ventilator) timp de 40 minute.
  8. Se raceste prajitura si se pudreaza cu zahar pudra (pe care-l puteti amesteca cu putina cacao daca doriti).
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

NEGRESA

Mod de preparare
Blatul:


Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf de sare. amesteca bine,se adauga treptat uleiul si la final apa.


Se amesteca bine,pentru a nu se forma cocoloase.Eu am amestecat mai intai cu lingura,apoi am folosit mixerul(ca sa evit formarea cocoloaselor).Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.Cuptorul trebuie sa fi fost bine incins in prealabil.


Glazura:


Se amesteca cacaoa cu zaharul,apa si margarina pana se formeaza o pasta omogena.


Se pune la foc mic,iar cand incepe sa clocoteasca,se opreste focul si se adauga esenta de rom.


Prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin.


Se glazureaza,iar dupa ce s-a racit glazura,se presara nuca de cocos macinata.


Se taie in romburi sau in forma dorita.Pofta buna!!!

tn4_dsc02899.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

    Baclava                                           

Mod de preparare
Se macina nucile in masina de tocat; 


Se impart foile in patru parti. Apoi se amesteca nucile cu praful de scortisoara si se imparte in 3 parti.


Se iau primle 3 foi si se aseaza in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie; 


Se pune prima parte din amestecul de nuci si scortisoara peste foi.


Se contiua cu urmatoarele 3 foi care se aseaza peste nuci, repetand procedeul anterior.


Se pune foaie de foaie, adaugand unt topit peste foi.


Se continua pana la terminarea foilor si a nucilor.Ultimul strat de foi se unge bine cu unt.Apoi se imparte prajitura prin taieturi orizontale si verticale in portii patrate egale,sau dupa preferinta.


Dupa portionare, se pune tava la cuptorul preancalzit la 180gC pentru 30 minute; 


Se verifica daca s-a rumenit apoi se scoate.


In acest timp, se fierb la foc mic apa si zaharul.


Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul se micsoreaza focul, se adauga mierea si se lasa sa dea din nou in clocot.


Se stinge apoi focul si se adauga vanilia.


Atunci cand baclava este gata se scoate de la cuptor si se toarna siropul preparat din miere, zahar si apa peste ea, in mod uniform si se mai lasa la cuptor pana se absoarbe siropul.


Se serveste rece.Iar cine prefera poate adauga nuca de cocos sau fistic maruntit.

IMG_6047_1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prăjitură Alaska festivă

 
5e23028.jpg

 

Ingrediente

300g îngheţată de caramel
200g dulceaţă de cireşe negre
400g îngheţată de vanilie
5 albuşuri
200g de zahăr fin
400g de panetone sau pandişpan

Mod de preparare

  • 1. Se tapetează un castron de aproximativ 900ml cu un strat dublu de folie alimentară. Se pune îngheţata de caramel în bol şi se presează bine. Se pune dulceaţă deasupra şi apoi îngheţata de vanilie. Se tasează ferm, se acoperă cu folie alimentară şi se congelează cel puţin două ore sau, şi mai bine, peste noapte.
  • 2. Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă treptat zahărul, până ce se obţine un amestec ferm şi lucios. Se taie tortul şi se aşază feliile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt astfel încât să compună un cerc cu aceeaşi suprafaţă ca gura bolului cu îngheţată. Se presează feliile laolaltă foarte bine, ca să nu rămână goluri între ele.
  • 3. Se scoate îngheţata din bol, se îndepărtează folia alimentară şi se răstoarnă peste tort. Se întinde bezeaua în strat uniform peste îngheţată şi tort, astfel încât să nu rămână goluri. Se coace 4-5 minute, până ce prinde o culoare plăcută. Se serveşte imediat.
  • 4. V.N. per porţie: 609 kilocalorii, 9g proteine, 21g grăsimi, 12g grăsimi saturate, 102g carbohidraţi, 10g fibre, 95g zahăr, 0,51g

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mousse de ciocolata

103588-2.jpg

Ingrediente pentru mousse de ciocolata

  • 100 grame ciocolata
  • 250 grame mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • o lingurita sau o fiola esenta, dupa preferinta


Cum se prepara mousse de ciocolata

Topeste ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microunde. Adauga cele 250 de grame de mascarpone si amesteca bine. Apoi pune zaharul si esenta, amestecand pana cand obtii un amestec omogen. Pune compozitia obinuta la frigider pentru 10 minute, pana se incheaga.

Cum se serveste mousse de ciocolata
Mousse de ciocolata se poate servi alaturi de biscuiti.

 

http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/3-deserturi-delicioase-care-se-prepara-in-mai-putin-de-10-minute-177356.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Gluten-Free-Chocolate-Cake-with-Berries-

 
Tort fara gluten cu ciocolata, fructe de padure si ananas
 
Prep time
20 mins
Cook time
50 mins
Total time
1 hour 10 mins
 
Tort fara gluten cu ciocolata , fructe de padure si ananas. Reteta de tort fara gluten cu ciocolata nu contine lactate sau zahar rafinat. Crema de ciocolata este raw vegana!
Serves: forma de aprox. 25cm x 25cm
Ingredients
 
 
Blat
Crema de ciocolata
  • 6 banane coapte
  • 2 Linguri tarate de psyllium
  • 2 Linguri de pudra de roscove
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 2 lingurite extract de rom
  • 4-5 Linguri de miere (sau alt indulcitor, dupa preferinte)
Sirop si restul ingredientelor
  • 1 Lingura de miere
  • jumatate de pahar cu apa
  • fructe: o cana cu mix de fructe de padure, o conserva de ananas feliat
  • cateva linguri de fulgi de migdale (optional)
  • cateva linguri de fulgi de ciocolata raw (optional)
 
Instructions
  1. Prepara siropul: amesteca mierea cu apa.
Blat:
  1. Pre-incalzeste cuptorul la 180C.
  2. Unge tava cu putin ulei.
  3. Separa albusurile de galbenusuri.
  4. Bate albusurile spuma. Adauga praful de sare.
  5. Bate galbenusurile si adauga zaharul, uleiul, extractul de vanilie si praful de copt. Presara treptat faina si incorporeaz-o.
  6. Amesteca si adauga compozitia in forma unsa.
  7. Pune blatul de tort fara gluten in cuptor si lasa-l la copt 45-50 de minute.
Crema de ciocolata:
  1. Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie.
  2. Sfat: Nu folosi apa!
Asamblarea tortului:
  1. Taie blatul de tort fara gluten. E posibil sa fie un pic bombat la suprafata, taie-i partea bombata si da-o la o parte.
  2. Aseaza primul blat pe o farfurie de tort. Insiropeaza blatul cu siropul de miere, folosind jumatate din cantitate.
  3. Adauga crema de ciocolata si intinde-o uniform, 1 cm grosime.
  4. Adauga cateva felii de ananas si aproape toata cantitatea de fructe de padure.
  5. Aseaza urmatorul blat peste si insiropeaza-l.
  6. Adauga restul de crema peste tot tortul, atat deasupra cat si pe margini. Eu am folosit un cutit fara varf bont, pentru a aranja uniform crema. Se aseaza destul de frumos, avand o consistenta foarte buna.
  7. Decoreaza pe deasupra cu fructe, dupa bunul plac. Peretii laterali ai tortului ii poti decora cu fulgi de migdale sau fulgi de ciocolata raw.
  8. Lasa-l la frigider cel putin jumatate de ora inainte de a-l servi.

 

 

 

http://gourmandelle.com/ro/tort-fara-gluten-cu-ciocolata-fructe/

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vulcani de ciocolata

tn4_dsc_0579.thumb.jpg.b16c35e444b468c1f

Ingrediente

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr unt
  • 8 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina
  • 4 oua

Mod de preparare

Pentru acest tip de prajitura sunt necesare forme din aluminiu (de unica folosinta ce se gasesc in hypermarket-uri sau la magazinele de specialitate) sau forme din ceramica. Luam 8 tavite si le ungem cu unt apoi le tapetam cu faina.


Se dau la congelator iar intre timp pregatim compozitia prajituricilor.


Rupem ciocolata in bucatele cat mai mici si o punem impreuna cu untul si zaharul intr-un vas termorezistent pe care il vom tine la bain marie pana cand ingredientele se topesc si se omogenizeaza.


Luam vasul de pe foc, adaugam ouale unul cate unul si amestecam bine. Dupa ce am incorporat bine toate ouale, adaugam faina in ploaie si omogenizam rapid.


Scoatem formele din congelator si turnam compozitia cat sa umplem 3/4 din volumul unei forme, apoi le dam din nou la congelator pentru cel putin 1 ora.


Preincalzim cuptorul si bagam tavitele la cuptor la foc mediu spre mare timp de 15 minute sau pana cand suprafata prajiturii nu mai este lichida. Vulcanul de ciocolata nu trebuie tinut prea mult la cuptor, deoarece nu veti mai obtine rezultatul dorit.


Dupa ce ii scoatem din cuptor, lasam vulcanii de ciocolata sa se odihneasca 1-2 minute dupa care ii rasturnam pe o farfurie si ii servim imediat.
 
 
I-am testat. Sunt dementiali!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
SALAM DE BISCUIŢI
shutterstock_1103960.jpg

TIMPI DE PREPARARE

  •  Timp de preparare: 40 min
  •  Gata in: 40 min

INGREDIENTE

  •  500 g biscuiţi simpli
  •  100 g zahăr
  •  100 ml lapte
  •  100 g unt
  •  300 g rahat
  •  300 g nuci
  •  50 g stafide
  •  2-3 linguri rom
  •  3 linguri cacao
  •  1 lingurita coajă de lămâie sau de portocale
  •  1 lingurita zahăr pudră sau cacao

PREPARARE

1. Stafidele se curăţă, se spală cu apă călduţă şi se lasă la uscat pe o hârtie absorbantă. Se pun apoi într-un vas mai mic, se stropesc cu rom şi se lasă la macerat.

2. Nucile se usucă în cuptorul încins, 10-15 minute, apoi se curăţă de coajă şi jumătate se dau prin maşina de tocat, iar cealaltă jumătate se toacă mărunt.

3. Biscuiţii se zdrobesc astfel încât să se obţină bucăţi mici de aproximativ 1 cm, iar rahatul se taie cubuleţe mici.

4. Într-un vas de 2-3 l se face un sirop din zahăr şi lapte, apoi se adaugă untul şi cacaua. Se amestecă bine până se omogenizează şi se lasă să se răcească. Se amestecă cu nuca măcinată, biscuiţii pisaţi, rahatul, stafidele, coaja de lămâie şi nucile tocate. Dacă se obţine o compoziţie prea tare se mai adaugă o lingură de rom, iar dacă este prea moale se mai adaugă 2-3 biscuiţi pisaţi.

5. Totul se pune pe o foaie din celofan pudrată cu zahăr sau cacao şi se formează un sul gros, foarte compact, de 5-6 cm. Se păstrează la rece 3-4 ore, apoi se taie felii.

Edited by SadiBK

Share this post


Link to post
Share on other sites

TORT CU MOUSSE DE CIOCOLATA SI MASCARPONE

Ingrediente

Pentru blat:
7 albusuri
7 galbenusuri
7 linguri de zahar
7 linguri de faina
1 pliculet praf de copt

Pentru sirop:
100 ml apa
2 linguri de zahar
1 pliculet zahar vanilat
2-3 stropi esenta vanilie

Pentru crema de mascarpone
-2 albusuri si 2 galbenusuri
-250 g mascarpone
-250 ml frisca
-100 grame zahar pudra
-100 g visine congelate

Pentru mousse de ciocolata
-400 ml frisca lichida
-200 grame ciocolata cu lapte
-2 foi de gelatina

Pentru glazura:
-200 grame ciocolata de menaj neagra
-200 ml frisca
-50 g unt

Mod de preparare:

Blatul:

Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare.

1
Se adauga galbenusurile treptat pana cand sunt incorporate complet.2
Se adauga ,treptat, faina cernuta cu praful de copt amestecand usor de sus in jos cu o lingura de lemn.3
Se pune aluatul intr-o tava de tort cu diametru de 24 cm.Fundul tavii trebuie tapotat cu hartie de copt iar peretii trebuie unsi cu putin unt.4
Se introduce la cuptor ,la foc potrivit.Eu l-am lasat in jur de 20 de minute insa depinde de la un cuptor la altul.Cel mai bine verificati cu o scobitoare.Introduceti scobitoarea in mijlocul tortului si daca atunci cand o sctoateti observati aluat pe ea inseamna ca blatul inca nu este facut.
Se scoate blatul din forma si dupa ce se raceste se taie in 3 parti egale.5

Mousse ul de ciocolata:
Se topesc cele 200 g ciocolata in 200 ml de frisca,la foc mic.6
Se pun cele 2 foi de gelatina in apa rece si dupa aproximativ 4 minute se scurg bine si se adauga in amestecul de ciocolata si frisca.Atentie:amestecul de frisca si ciocolata trebuie sa fie inca pe foc.Amestecati bine gelatina si dupa ce aceasta s-a dizolvat luati crema de pe foc.7
Se bat 200 ml de frisca.8
Dupa ce amestecul de frisca si ciocolata a ajuns la temeratura camerei se amesteca usor (cu o spatula de lemn) cu frisca batuta.9

Crema de mascarpone:
Se bat galbenusurile cu 100 g zahar pudra.11
Se adauga mascarpone peste ele si se amesteca pana se omogenizeaza.12
Se bat albusurile spuma tare.13
Se bate frisca pana se intareste.14
Se amesteca albusurile cu frisca si cu crema de mascarpone amestecand usor de jos in sus cu o lingura de lemn.15

Siropul:
Se dizolva zaharul si zaharul vanilat in 100 ml de apa calduta.Se adauga cativa stropi de esenta vanilie24

Glazura:
Se topesc 200 g ciocolata neagra ,de menaj, in 200 ml frisca.21
Dupa ce se topeste ciocolata se ia de pe foc si se adauga untul amestecand usor pana cand se omogenizeaza.Untul are rolul de a face glazura sa luceasca.22

Se pune totul cap la cap :)
In tava de tort,cu peretii detasabili, se aseaza prima felie de blat de tort si se insiropeaza.10
Se toarna 3/4 din mousse ul de ciocolata peste si se baga tava in congelator pentru 30 min ca sa se intareasca.16
Dupa 30 min se scoate tava si se adauga a doua felie de blat.Se insiropeaza.17
Se adauga crema de mascarpone.18

Se adauga visinele decongelate si scurse peste crema de mascarpone.visine
Se aseaza ultima felie de blat (aceasta se insiropeaza foarte putin).19
Se imbraca tortul in restul de 1/4 mousse de ciocolata.20
Se adauga glazura(ajunsa la temperatura camerei) peste tortul imbracat in crema.23
Se orneaza dupa preferinta.Tort cu mousse de ciocolata si mascarponeO poza cu sectiune.sectiune

Pofta buna!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×