Sunt in pana de idei, caut jocuri de carti ca sa mai omor plictiseala. Daca stiti ceva interesant (evident, daca stiti si regulile) postati aici, va rog.
Ce stiu eu: razboi, macao, tabinet, septica, popa prostu, trombon, kemps, 21, poker, wc - care e o tampenie http://www.linkmania.ro/forums/public/st... si inca unul pe care l-am invatat sub numele de "gaoz": Xulescu da o carte mica (sau o pereche de carti) iar ceilalti sunt obligati sa dea carti mai mari sau sa spuna pas. Scopul e sa scapi de toate cartile din mana.(whist si 3-5-8 nu le-am inteles niciodata, dar tot vreau sa invat).
Astea-s de copii mici ma

Hai ca trobonu merge ca-i amuzant ...
Ce mai joc eu asa: wist, tarnib, 66(cruce), rentz(foarte, foarte rar).
Is faine ca tin destul de mult si tre sa-ti folosesti putin capul...
(mi greu sa spun regulile ... le gasesti pe net, cred)
Si, un joc foarte fain si de atmosfera, este MAFIA.
(p`asta vi-l povestesc)
Are cam aceleasi reguli ca mafia noastra de pe forum.
Se iau:
A(sul) - asasinul
K(popa) - politaiul
Q(dama) - medicul
+ 2,3,4 ... - civili
1. Un
povestitor imparte cartile.
2. Dupa ce toata lumea se uita la carte, povestitorul ii pune pe toti sa inchida ochii.
3. Povestitorul numeste pe rand A, K, Q care se scoala si omoara, ancheteaza, respectiv salveaza pe cineva.Dupa ce "somnul" se termina se scoala toata lumea si incep dezbaterile. (daca asasinul indica o victima care nu este salvata de dama, respectiva nu se mai scoala ... pareseste jocul fara a putea influenta intr-un fel desfasurarea lui)
4. La sfarsitul discutiilor, cel care este votat de cele mai multe ori este eliminat.
5. Se reia procedura de la punctul 3 (indiferent daca ati eliminat K sau Q ... se face strigarea pt a nu influenta intr-un fel dezbaterile) pana cand mai raman 3 jucatori. Daca nu s-a descoperit asasinul pana in acest punct, A- castiga.
Mentiune: este nevoie de un povestitor neutru si de jucatori care sa guste intr`adevar jocul si sa nu faca "matraseli".
(cam greu de explicat in detaliu aici ...)