Jump to content
Sign in to follow this  
TheodorescuS

Doua monitoare pe acelasi calculator

Recommended Posts

Cum imi conectez si eu doua monitoare la acelasi calculator ? Placa mea video are urmatoarele iesiri :

http://img511.imageshack.us/i/dscf0015yr.jpg/

Imi cer scuze, dar la ora 0:30 noaptea, sub birou unde e calculatorul meu, pe intuneric, n-am putut obtine un focus mai bun :D

LE : De fapt : ATI Radeon X700

Imagine IPB

asta e placa mea video.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ce placa video ai? Daca e de la ATI trebuie sa ai Eyefinity ca imaginea sa fie pe 2-3 monitoare, asta daca nu ma insel. Daca imi spui si numele ei, m-ar ajuta mai mult decat o poza, ca nu-mi dau seama de care e.

Ma uit acum pe net sa vad daca poate sa duca 2 monitoare deodata.

Din cate am citit asa pe scurt, nu vad nicaieri posibilitatea de a conecta 2 monitoare la ea. http://ati.amd.com/products/radeonx700/index.html

Daca te uiti la seria HD5770-5850-5870 (Astea au sigur) ai sa vezi ca au Eyefinity, care permite conectarea a pana la 3 monitoare la ea, dar creste consumul considerabil.

http://www.pcgarage.ro/placi-video/gigabyt...b-ddr5-256-bit/ uite aici placa care face ce vrei, pana si cartofi prajiti :)). Eu nu am intrare hdmi / dvi pe al 2-lea monitor ca sa-l conectez la ea ca sa vad cum e Eyefinity, dar ...cred ca e beton :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai e ATI Radeon X700, am specificat acolo :P

Cartofi prajiti face si procesorul meu ca e AMD, ce naiba. Cand se infierbanta odata zici ca am aeroterma... sa ma vezi iarna cum stau cu geamu deschis :cool2:

( era o gluma, nu stau cu geamul deschis iarna si nici nu se infierbanta atat de tare incat sa zici ca e aeroterma. Sub nici o forma nu face cartofi prajiti -_- .. explicatia era necesara, sunt destui care nu inteleg )

PS: ms pt ajutor goodhope :P am mai gasit si pe alte forumuri aceiasi intrebare.. ma documentez acum <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exact.Conecteaza un monitor cu cablu albastru si celalalt cu adaptop DVI parca se numea :).Dupa ce le-ai conectat pe ambele te duci in ATI control bla bla si setezi acolo sa fie dual-screen sau ceva de genu..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest NightWishMaster

Da, se poate. Insa trebuie sa intelegi ca nu vei putea sa extinzi imaginea dintr-un joc de exemplu pe cele 2 monitoare si sa folosesti de exemplu pe un monitor un joc si pe celalalt o aplicatie, un film, imagina TV-Tunerului, visualization-ul de la winamp sau orice alt ceva ce nu este joc. Dar cand pe unul din monitoare nu ruleaza un joc, cele doua monitoare se completeaza intre ele, putand jogla actiunea de pe unul pe altul depasind latura comuna a celor 2 si trecand pe suprafata celuilalt.

Am facum un mic tutorial de configurare a placilor ATi Radeon folosind utilitarul proprietar ATi, Catalyst Control Center.

Pasul 1 conectarea celor 2 monitoare la placa video fie in mod direct (daca este compatibilitate intr mufe) sau folosind un adaptor de tip DVI-VGA.

Imagine IPB

Pasul 2 Pornirea monitorului secundar, acesta intrand automat in stand-by.

Pasul 3 Deschiderea aplicatiei Catalyst Control Center dand click dreapta pe descktop si apoi butonul aferent denumirii softwareului (albastru in imagine)

Pasul 4 Dupa ce s-a deschis programul, din coloana din stanga deshidem Display Manager unde in partea dreapta trebuie sa ave cele 2 monitoare, unul in careul "Main" iar unul in rubrica "Attached display curently disabled". Cel "Main" e chiar monitorul de pe care citesti acum iar cel din rubrica de mai jos e monitorul ce este in standby, cel ce vrei sa-l folosesti. Folosind drag&drop trage monitoruk de jos pana peste careul din dreapta celui Main, ulterior aparand o fereastra de dialog ce ne lasa sa alegem ce rol vrem sa-i dam monitorului secundar dupa cum urmeaza:

- Extend main onto this monitor - ne permite sa folosim monitorul secundar ca o prelungire la dreapta a celui principal.

- Cole main with monitor - practic dubleaza identic imaginea de pe monitorul principal, obtinand doua monitoare cu aceeasi imagine afisata

- Stretch main horizontally onto this monitor - prelungeste imagina de pe monitorul principal si pe cel secundar, atfel imagina de pe fiecare dintre ele reprezentand cate o jumatate din imaginea totala. Optiunea permite extinderea pe orizontala.

- Stretch main vertically onto this monitor - prelungeste imagina de pe monitorul principal si pe cel secundar, atfel imagina de pe fiecare dintre ele reprezentand cate o jumatate din imaginea totala. Optiunea permite extinderea pe verticala.

Dupa ce ne hotaram asupra uneia dintre variante, o fereasta de dialog ne cere confirmarea pentru setarile facute si odata dat "Yes" ne putem bucura de beneficiile placii video.

Daca iti mai pot fi de folos cu vreun sfat, nu ezita ca ceri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your content will need to be approved by a moderator

Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×