Jump to content

AllMight

LinkManiac
 • Content count

  393
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 likes on posts

About AllMight

 • Rank
  Fan LinkMania

Profile Information

 • Country
 • Location
  Vaslui
 1. The Gamers of Linkmania Event

  AllMight
 2. Curiozitati Pe continentul African la moment sunt 54 de ţări şi un teritoriu neautonom, adică un spaţiu geografic care nu se autoguvernează, numit Sahara Occidentală1 Toată Africa a fost colonizată de puteri străine în timpul „luptei pentru Africa”, cu excepţia Etiopiei şi Liberiei. Până la dominaţia colonială, Africa incudea mai mult de 10000 de state diferite, grupuri autonome cu limbi şi obiceiuri străine. Civizaţia antică egipteană a fost una din cele mai vechi şi cu o cea mai lungă durată de existenţă din lume.2 Continentul african este cea mai veche zonă populată din lume. Read more: http://inbors.com/curiozitati-despre-africa/#ixzz4VRcLiwnL
 3. Coafuri

 4. Machiaje

 5. JOC - Cât este ceasul ?

  11:22
 6. The Gamers of Linkmania Event

  AllMight
 7. The Gamers of Linkmania Event

  AllMight
 8. The Gamers of Linkmania Event

  AllMight
 9. The Gamers of Linkmania Event

  AllMight
 10. Muzeele lumii

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Muzeul_Național_al_Unirii Muzeul Național al Unirii - Alba Iulia Muzeul deține două clădiri cu valoare de monument istoric. Clădirea „Babilon” a fost construită între 1851 - 1853, în spiritul arhitecturii romantice. A fost folosită ca pavilion de locuințe pentru ofițeri, iar în 1967 - 1968 a fost reamenajată ca spațiu muzeal. Sala Unirii a fost construită între 1898 - 1900, având inițial destinația de cazinou militar, fiind restaurată în 1922 și între 1967 - 1968. Este clădirea unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu România. Muzeul din Alba Iulia a fost inaugurat în 1888 din inițiativa Societății de istorie, arheologie și științele naturii din Comitatul Alba Inferioară, avându-l ca director pe renumitul arheolog Adalbert Cserny (1842 - 1916). În 1929, sub egida ASTREI, a fost organizat ca Muzeu al Unirii. Bogatelor colecții arheologice li s-au adăugat piese valoroase referitoare la istoria modernă a românilor. În 1938, sub conducerea istoricului Ion Berciu, sub noua denumire de Muzeul Regional Alba Iulia, așezământul a intrat în administrația statului român. A cunoscut o amplă reorganizare în 1968, revenind la numele de Muzeul Unirii. În linii mari, forma actuală a expoziției de bază datează din 1975. În 1992 a devenit Muzeul Național al Unirii subordonat direct Ministerului Culturii. Muzeul prezintă publicului arheologie: preistorică (ceramică, unelte și arme din piatră, bronz, fier), dacică - provenind de la cetățile dacice Craiva, Cugir și Căpâlna (ceramică, monumente, unelte, arme și podoabe din fier, bronz, argint), romană - provenind din marele centru urban Apulum (monumente epigrafice, sculpturale, gliptică, numismatică, vase ceramice, lucerne, unelte și arme din fier, obiecte de podoabă), medievală (ceramică, bijuterii și obiecte din aur, argint și bronz din secolele VIII - X din necropolele dezvelite la Alba Iulia, Blandiana și Ghirbom, cahle, arme, sigilii nobiliare și ale orașului Alba Iulia); istorie (documente, fotografii și obiecte memoriale legate de Revoluția de la 1848, Memorandum, Unirea de la 1 Decembrie 1918); periodice - cărți; colecții de etnografie și artă populară (port, țesături, ceramică, icoane pe lemn și sticlă, obiecte din metal și lemn); numismatică (antică, medievală și modernă); bibliotecă (55.000 volume)
 11. Muzeele lumii

  Muzeul Național al Unirii - Alba Iulia Muzeul deține două clădiri cu valoare de monument istoric. Clădirea „Babilon” a fost construită între 1851 - 1853, în spiritul arhitecturii romantice. A fost folosită ca pavilion de locuințe pentru ofițeri, iar în 1967 - 1968 a fost reamenajată ca spațiu muzeal. Sala Unirii a fost construită între 1898 - 1900, având inițial destinația de cazinou militar, fiind restaurată în 1922 și între 1967 - 1968. Este clădirea unde s-a votat Unirea Transilvaniei cu România. Muzeul din Alba Iulia a fost inaugurat în 1888 din inițiativa Societății de istorie, arheologie și științele naturii din Comitatul Alba Inferioară, avându-l ca director pe renumitul arheolog Adalbert Cserny (1842 - 1916). În 1929, sub egida ASTREI, a fost organizat ca Muzeu al Unirii. Bogatelor colecții arheologice li s-au adăugat piese valoroase referitoare la istoria modernă a românilor. În 1938, sub conducerea istoricului Ion Berciu, sub noua denumire de Muzeul Regional Alba Iulia, așezământul a intrat în administrația statului român. A cunoscut o amplă reorganizare în 1968, revenind la numele de Muzeul Unirii. În linii mari, forma actuală a expoziției de bază datează din 1975. În 1992 a devenit Muzeul Național al Unirii subordonat direct Ministerului Culturii. Muzeul prezintă publicului arheologie: preistorică (ceramică, unelte și arme din piatră, bronz, fier), dacică - provenind de la cetățile dacice Craiva, Cugir și Căpâlna (ceramică, monumente, unelte, arme și podoabe din fier, bronz, argint), romană - provenind din marele centru urban Apulum (monumente epigrafice, sculpturale, gliptică, numismatică, vase ceramice, lucerne, unelte și arme din fier, obiecte de podoabă), medievală (ceramică, bijuterii și obiecte din aur, argint și bronz din secolele VIII - X din necropolele dezvelite la Alba Iulia, Blandiana și Ghirbom, cahle, arme, sigilii nobiliare și ale orașului Alba Iulia); istorie (documente, fotografii și obiecte memoriale legate de Revoluția de la 1848, Memorandum, Unirea de la 1 Decembrie 1918); periodice - cărți; colecții de etnografie și artă populară (port, țesături, ceramică, icoane pe lemn și sticlă, obiecte din metal și lemn); numismatică (antică, medievală și modernă); bibliotecă (55.000 volume)
 12. Importanţa zilei de azi

  16 decembrie 1775 - S-a născut scriitoarea Jane Austin (romanele "Mândrie şi prejudecată", "Raţiune şi simţire") (m. 18 iulie 1817)
 13. Filmulețe hazlii

  https://www.youtube.com/watch?v=APoCpZOrI4w
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×