Atenție: toate conturile de pe forum care nu au adresă de e-mail validă (corectă, actualizată) vor fi șterse !

SilverMist

LinkManiac
 • Content count

  763
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 likes on posts

1 Follower

About SilverMist

 • Rank
  Just playing

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Relationship
  Not telling
 • Country
 • Internet from
  RDS
 1. Daca mai este valabil, orice dintre : Waddle Home, Not The Robots, Eisenwald: Blood of November, Reign of Bullets
 2. La multi ani Linkmania !
 3. 1301: Dinastia Árpád, domnitoare în Regatul Ungariei începând cu sfârșitul secolului al IX-lea, s-a stins odată cu moartea regelui Andrei al III-lea. 1506: A fost descoperită într-o podgorie apropiată de bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, grupul statuar grec Laocoon și fiii săi, cu o înălțime de 2,42 de metri și executat din marmură albă, aparținând perioadei elenistice. 1514: Papa Leon al X-lea emite o bulă papală împotriva sclaviei. 1539: Spania anexează Cuba. 1547: Ivan al IV-lea Cel Groaznic ia titlul de țar al Rusiei. 1557: Apare, la Brașov, "Octoihul", în limba slavonă, prima carte tipărită de diaconul Coresi. 1595: În lupta de la Putineiu, frații Buzești și Radu Calomfirescu, în fruntea unor detașamente ale oștii de țară, au înfrânt pe tătarii care invadasera țara. 1724: Regele Philip al V-lea al Spaniei abdică. 1876: Brevetarea telefonului. La aceasta dată, Alexander Graham Bell și Elisha Gray au depus o cerere de brevet la Biroul pentru brevete din New York, primul la ora locala 12.00, iar al doilea la ora 14.00. Pe această diferență s–au bazat cei ce i–au adjudecat lui Bell invenția în procesul ce i–a opus multă vreme pe cei doi inventatori. 1895: Guvernul japonez anexează Arhipelagul Senkaku. 1900: Premiera, la Teatrul Constanzi din Roma a operei Tosca de Giacomo Puccini; în rolul titular Hariclea Darclée, celebra arie "Vissi d'arte, vissi d'amore" fiind compusă special pentru ea. 1933: Se instalează guvernul național–țărănesc condus de Al Vaida–Voievod. 1954: A avut loc căsătoria dintre Marilyn Monroe și Joe DiMaggio. 1972: Margareta a II-a a devenit regină a Danemarcei, suverană până astăzi, după moartea regelui Frederic al IX-lea. 1993: A apărut primul numar al revistei "Dilema", publicație editată de Fundația Culturală Română, avându-l ca editor-fondator pe Andrei Pleșu. 1999: A cincea mineriadă: Greva minerilor din Valea Jiului. Peste 10 000 de mineri își dau acordul în scris pentru a veni la București. 2004: Steagul cu cinci cruci a redevenit drapel național al Georgiei, după o pauză de aproximativ 500 de ani. 2005: Coborarea sondei Huygens pe Titan, cel mai important satelit al planetei Saturn. 2006: O explozie cauzată de acumularea de gaze a ucis șapte oameni la mina din Anina, România.
 4. zzzz @paradiis
 5. 20:48
 6. Sossusvlei Dunes, Namibia Sossusvlei means "the gathering place of water” but you'll need to bring your own if you don't want to dehydrate at this, Namibia’s most outstanding attraction. The dunes have developed over millions of years, the result of material flowing from the Orange River into the Atlantic, carried north and returned again to land by the surf. Climbing the dunes yields breathtaking views, including the Deadvlei, a ghostly expanse of dried white clay punctuated by skeletons of ancient camelthorn trees.
 7. 1483: Căsătoria Olenei, fiica lui Ștefan cel Mare, domnul Moldovei, cu Ivan, fiul și moștenitorul marelui cneaz al Moscovei, Ivan al III-lea. 1528: Gustav I este încoronat rege al Suediei. 1729: Edmund Burke, politician și filosof irlandez (d. 1797) 1840: Eforia Școalelor dă actul prin care se decide că țiganii au dreptul de a învăța alături de toți ceilalți cetățeni. 1848: Revoluția de la 1848 izbucnește în Italia, la Palermo 1878: Războiul de Independență: trupele române, ocupa Smârdanul, punct important în sistemul de apărare al Cetății Vidin. 1880: Olanda recunoaște independența României. 1908: Un mesaj radio pe distanță lungă a fost trimis pentru prima oară din Turnul Eiffel. 1929: La Radio este lansată prima emisiune „Ora copiilor” 1932: Are loc premiera filmului "Chemarea dragostei", care prezintă povestea unei fete de țară sedusă de un boier cinic și aruncată în "vâltoarea metropolei". Zbuciumul fecioarei abandonate era punctat de diverse arii de operă și pagini folclorice asigurate de popularul Zavaidoc. 1943: Trupele sovietice fac prima breșă în încercuirea germană a orașului Leningrad 1950: URSS reintroduce pedeapsa cu moartea pentru spionaj și sabotaj. 1951: Intră în vigoare Convenția cu privire la prevenirea și reprimarea genocidului, adoptată de Adunarea Generală a ONU, la 9 decembrie 1948. România a aderat la Convenție la 3 noiembrie 1950. 1957: Crearea Conferinței permanente a puterilor locale și regionale din Europa (azi Congresul puterilor locale și regionale din Europa), reunind în cadrul Consiliului Europei aleșii colectivităților locale și regionale. 1984: În Egipt a reînceput procesul de restaurare a marilor piramide 1990: Zi de doliu național în memoria victimelor Revoluției din decembrie 1989 1990: La București se desfășoară un miting în care se cere reintroducerea pedepsei capitale; cu acea ocazie eșuează încercarea lui Dumitru Mazilu de a prelua conducerea Consiliului FSN și a-l înlătura pe Ion Iliescu de la putere 1991: Congresul american a răspuns pozitiv demersului propus de președintele George W. Bush, de a lua parte la confruntările militare din Golful Persic 1995: La Trenton, New Jersey, are loc prima audiție a lucrării compozitorului de origine română, Sabin Păutza, scrisă cu ocazia sărbătoririi zilei de naștere a lui Martin Luther King jr. 1998: Un numar de 19 țări europene, între care și România, semnează, la Paris, Protocolul privind interzicerea clonării umane – primul text de drept internațional constrângător elaborat în acest domeniu 1999: Greva minerilor din Valea Jiului. Liderii minerilor cer venirea președintelui Emil Constantinescu în Valea Jiului. 2001: Intră în vigoare Acordul bilateral între Polonia și Kazahstan privind obligativitatea vizelor. 2010: Cutremurul din Haiti.
 8. cascada Varciorog
 9. “The greatest thing you’ll ever learn is just to love, and be loved in return.” —Christian, Moulin Rouge
 10. What's up! @overkill
 11. CASCADA BIGAR In urma unui top cu cele mai frumoase cascade din lume (top realizat in presa internationala), Cascada Cascada Bigar din Judetul Caras-Severin a fost clasata pe primul loc. Cascada Bigar este unica in lume pentru modul in care curge apa, dar si pentru faptul ca este pozitionata pe linia Paralelei 45.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.