Atenție: toate conturile de pe forum care nu au adresă de e-mail validă (corectă, actualizată) vor fi șterse !

Deisy

LinkManiac
  • Content count

    3,924
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Deisy last won the day on September 8 2016

Deisy had the most liked content!

Community Reputation

748 Fan al Comunității LinkMania

About Deisy

  • Rank
    Alecsandra

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Relationship
    In a relationship
  • Country
  • Location
    Antwerpen

Recent Profile Visitors

3,235 profile views

Mood

  • cool.
  • Currently Feeling cool.
  1. 00:57
  2. Ioana îi dă un telefon Măriei :- Auzi Mărio ! Mi s-a stricat televizorul şi nu ştiu ce draci să îi fac! Bărbatul tău îi cumva acasă? - Îmi pare rău, dar nu-i acasă. Dacă vrei, ţi-l dau pe-al tău .
  3. Cercetătorii au dezvoltat jocuri video care pot fi controlate de porci. Aceștia pot depăși performanțele cimpanzeilor!
  4. 20:36
  5. INGHETATA DE CIOCOLATA FINA INGHETATA DE CIOCOLATA, FINA, CREMOASA, USOR DE FACUT Suntem in mijlocul unei veri ce s-a dovedit neobisnuit de calda pana acum, astfel incat m-am gandit ca cea mai potrivita reteta pe timpurile astea toride ar fi una de inghetata(sa ne mai racorim putin :). Reteta apartine unui renumit chef grec (pe care am urmarit-o ani la rand, in emisiunile televiziunilor din Grecia, Arghiro Barbarigou). Timp de pregatire: 00:05 ore Timp de gatire: 00:15 ore Timp Total: 03:20 ore Numar portii: 8 Grad de dificultate: redus INGREDIENTE INGHETATA DE CIOCOLATA FINA 375 gr.ciocolata cu 50% cacao 500 ml lapte 500 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime 125 grame zahar 2 pliculete de zahar vanilat topping: 50 gr.ciocolata cu 50% cacao , 50 ml. smantana pentru frisca cu 30% grasime optional: fructe sau alte siropuri… dupa gust. PREPARARE INGHETATA DE CIOCOLATA 1. Cele 375 de grame de ciocolata se rup in bucati si se pun intr-un bol mai mare. Separat,se pun intr-o cratita, pe foc, 500 ml.lapte, 500 ml.smantana pentru frisca, 125 de grame zahar si cele doua pliculete de zahar vanilat. Se amesteca (pe foc) pana se topeste zaharul si se infierbanta bine (sa nu fiarba). Compozitia se da deoparte si se adauga peste bucatile de ciocolata, amestecand continuu pana ce aceasta se topeste. Cand s-a racit compozitia complet, se pune intr-un recipient la congelator si se amesteca energic de cel putin cinci ori din 30 in 30 de minute (pentru a nuse forma ace de gheata). Desigur, o masina de inghetata v-ar simplifica viata cu mult, pur si simplu turnati compozitia racita in recipientul bine inghetat (peste noapte, la congelator) al acesteia, porniti-o timp de 20 de minute apoi dati inghetata la congelator ca sa se intareasca bine. 2. Pentru topping se amesteca continuu pe foc mic (intr-un ibric) cele 50 de grame de smantana pentru frisca cu 30% grasime si 50 de grame de ciocolata, pana ce aceasta se topeste si devine fluida. Aveti grija sa nu se arda ciocolata, pentru asta amestecati continuu. La servire (in afara de sosul de ciocolata) eu am adaugat cateva visine si putin sirop de la dulceata de visine. Ciocolata se preteaza la foarte multe combinatii… alegerea este a dumneavoastra ! S-aveti pofta si sa o savurati cu placere…pentru ca e intr-adevar delicioasa !
  6. Bula vede pe eticheta sticlei cu tuica doua prune.- Cum vine treaba asta sa fac din 2 prune 1l de tuica?- Ce te miri?! Taica-tau n-a facut 7 copii din 2 oua?
  7. Laboratorul Microsoft deține recordul pentru cel mai silențios loc din lume. Este vorba de "camera izolată fonic", cameră ce a fost concepută pentru a absorbi sunetul.
  8. Flan cu prune uscate Budinca vanilata densa cu bucati de prune inmuiate in Armagnac. Se numeste far breton, originara din Bretania. Este gustoasa, comoda, cel mai bun pretext ca sa mananci prune uscate inmuiate in Armagnac. Ingrediente Flan cu prune uscate 500 ml lapte 3 oua intregi 2 galbenusuri 120 gr zahar pudra 1 plic zahar vanilat (sau 1 lingurita esenta vanilie; sau miezul de la 1/2 pastaie vanilie) 1 lingura Armagnac (sau rom, cognac) 80 gr faina 40 gr amidon 1 priza sare 50 gr unt 150 gr prune uscate 50 ml Armagnac (sau rom, cognac, ceai negru) Preparare Flan cu prune uscate Prunele se acopera cu Armagnacul incalzit si se lasa pana absorb lichidul si se racesc. * daca nu vreti sa folositi alcool la prune, le puteti inmuia in ceai caldut. Intre timp se unge o tava de 25 x 15 cm cu 25 gr de unt, inclusiv pe margine. Tava sa aiba pereti mai inalti caci flanul se umfla la copt. Se freaca cu mixerul ouale si zaharul pana aveti o compozitie galben-pal (cca 2 minute). Se adauga faina amestecata cu amidonul si sarea si se amesteca manual cu telul pana se omogenizeaza. Se adauga restul de unt topit, 1 lingura de Armagnac si laptele si se omogenizeaza. Va rezulta un aluat moale ca cel de clatite. Se aseaza prunele pe fundul tavii, intr-un singur strat. Se toarna compozitia peste prune. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 240C. Imediat ce ati introdus tava coborati temperatura la 170C. Lasati flanul sa se coaca cam 40-45 minute (pana e umflat si rumen deasupra). Scoateti flanul din cuptor si lasati-l sa se raceasca complet inainte de a-l taia. Dupa 5 minute se va desumfla. Se taie cuburi si se presara cu un strop de scortisoara. Se serveste la temperatura camerei. 1. Compozitia peste purnele uscate 2. Scoasa din cuptor, inca umflata
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.