Jump to content

Our Picks

Top content from across the community, hand-picked by us.

  
 Rusia este în doliu național după ce un mall a fost mistuit de flăcări în regiunea Kemerovo. Până în acest moment 64 de persoane și-au pierdut viața, majoritatea fiind copii cu vârstele cuprinse între 10 și 14 ani. 
 Oamenii au ieșit în străzi și pornit un protest împotriva proaspăt realesului, Vladimir Putin. Aceștia acuză nefuncționarea alarmelor de incendiu, blocarea ieșirilor de urgență și neactivarea butonului pentru situații de urgență. 

 
 Declarația lui Vladimir Putin după tragedia din Siberia: 
 "Problema reală e că nu poți obține niciun aviz fără să dai mită. Însă, dacă dai spagă, ți se semnează orice. Și nu le pasă deloc de siguranța oamenilor. Ăsta e motivul pentru care s-a întâmplat așa ceva."  

 

Declarațiile publicului sunt tulburătoare întrucât mulți dintre părinți au avut șansa de a-și auzi copiii înainte ca aceștia să se stingă. În sursele de mai jos puteți găsi dialogurile dintre copii și părinți. 

 

Surse: 1, 2, 3


  
 Vă invit să ascultați declarația lui Cristian Tudor Popescu despre incidentul care seamănă izbitor de mult cu cel de la Colectiv: 

https://www.europafm.ro/judecata-de-joi-racheta-spagasonica-a-ucis-copiii-audio/
 • 0 replies

Comunitatea Linkmania implineste 16 ani ! Pentru a sarbatori evenimentul, oferim o serie de jocuri pe Steam utilizatorilor nostrii fideli. 

Perioada de desfasurarea a eventului : 2 - 9 Martie 2018

In fiecare zi, organizatorul evenimentului posteaza intre 2 si 4 titluri de jocuri* in momente diferite ale zilei. Primul utilizator care posteaza "Doresc jocul (nume joc)" va primi un mesaj privat cu serialul pentru activarea jocului. Fiecare utilizator poate cere un singur joc pe perioada acestui eveniment, asa ca alegeti cu atentie ! 

Pentru a putea juca aceste jocuri, trebuie sa aveti un cont gratuit de Steam si instalat Steamul pe calculatorul respectiv.

*In cazul in care intampinati o problema in activarea jocului, trebuie sa aduceti pozele doveditoare cu eroarea primita si cu faptul ca nu aveti jocul in lista de jocuri disponibile. Aveti grija sa nu aveti jocul deja cand il solicitati pentru ca nu veti primi unul la schimb daca se dovedeste ca ati cerut gresit jocul. 
 • 6 replies

 


 

 A XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Competiția internațională este prima desfășurată în Asia continentală și se va desfășura în perioada 9-25 februarie.  
 Pyeongchang a fost ales ca oraș-gazdă pe data de 6 iulie 2011 în cadrul a celei de-a 123-a întruniri a CIO din Durban, Africa de Sud[1], celelalte două candidate pentru găzduirea acestei ediții fiind Annecy (Franța) și München (Germania). Pyeonchang a câștigat cea de-a treia candidatură consecutivă, eșuând în trecut în fața orașelor Vancouver (Canada) și Soci (Rusia). 
 La Jocurile Olimpice de iarnă vor fi incluse 15 discipline: 

 Biatlon Biatlon  


 Bob Bob  


 Combinată nordică Combinată nordică  


 Curling Curling 


 Hochei pe gheată Hochei pe gheată  


 Patinaj artistic Patinaj artistic  


 Patinaj viteză Patinaj viteză  


 Patinaj viteză pe pistă scurtă Patinaj viteză pe pistă scurtă  


 Sanie Sanie  


 Sărituri cu schiurile Sărituri cu schiurile  


 Schi acrobatic Schi acrobatic  


 Schi alpin Schi alpin  


 Schi fond Schi fond  


 Skeleton Scheleton  
 • 7 replies

 


 

  Doriți să economisiți bani în timp ce cumpărați jocuri digitale minunate? EpicBundle este soluția! Veți găsi noi oferte ieftine de tranzacționare digitală - selectate de echipa EpicBundle - din cele mai bune platforme de distribuție a jocurilor.

  Aveți ocazia de a obține jocuri minunate la reduceri de până la 90% - săptămânal, zilnic, orar! Nu ratați ocazia de a utiliza codurile de discount, totul pentru ca să economisiți și mai mulți bani. 

  Printre jocurile cu cele mai mari reduceri din această perioadă avem: 

Aliens: Colonial Marines Collection - 4.99£ de la 24.99£ -> reducere de 80% valabilă 6 zile;Medieval II: Total War™ Collection - 4.55£ de la 18.99£ -> reducere de 76% valabilă 5 zile;

SHOGUN: Total War™ - Collection - 1.67£ de la 6.99£ -> reducere de 76% valabilă 5 zile;

Renegade Ops Collection - 4.41£ de la 12.99£ -> reducere de 66% valabilă 5 zile;

Total War WARHAMMER Complete Pack - 45.99£ de la 95.92£ -> reducere de 52% valabilă 5 zile;

Nemesis Bundle 5 - de la 0.89£ (tier one - 0.89£ pentru 4 produse, tier two - 4.29£ pentru 12 produse, tier three - 8.59£ pentru 14 produse) - ofertă valabilă 8 zile;

Bros Bundle -  de la 1.29£ (tier one - 1.29£ pentru 7 produse, tier two - 2.19£ pentru 9 produse, tier three - 3.49£ pentru 12 produse) - ofertă valabilă 6 zile;

Chronicle Bundle - de la 0.89£ (tier one - 0.89£ pentru 6 produse, tier two - 2.99£ pentru 12 produse, tier three - 6.49£ pentru 16 produse, tier four - 8.69£ pentru 17 produse) - ofertă valabilă 3 zile;

Spotlight Bundle 4 - 2.19£ de la 64.40£ -> reducere de 97% valabilă 13 zile;

Dollar Mystic Bundle - 0.89£ de la 63.97£ -> reducere de 99%;

FPS Heroes 2 Bundle - 1.69£ de la 44.75£ -> reducere de 96%;

Action Heroes 2 Bundle - 2.79£ de la 41.51£ -> reducere de 93%;

Fantasy Heroes Bundle - 2.79£ de la 81.53£ -> reducere de 97%;

Horror Heroes 2 Bundle - 2.79£ de la 30.15£ -> reducere de 91%;

Batman: Arkham Knight Bundle - 10.19£ de la 29.99£ -> reducere de 66%;

Horror Heroes Bundle - 2.79£ de la 43.52£ -> reducere de 94%;

Indie Heroes 2 Bundle - 2.79£ de la 43.53£ -> reducere de 93%;

Alien: Isolation - 6.79£ de la 29.99£ -> reducere de 79% valabilă 6 zile;

Brutal Heroes Bundle - 1.29£ de la 50.72£ -> reducere de 97% valabilă 6 zile.

 

Mai multe oferte
 • 0 replies

 

Comunitatea de gaming LinkMania vă invită să nominalizați preferații voștrii în cadrul Galei Linkmania 2017. Câstigatorii fiecărei categorii primesc un banner personalizat pentru semnătură.  

 Perioada de nominalizări : 22 ianuarie-1 februarie.


 Anunțarea câștigătorilor : 4 Februarie 2018.  
 Fiecare user care postează în acest topic nominalizând pentru fiecare categorie listată se califică la o tombolă cu jocuri pe Steam. Filmarea tragerii la sorți va fi postată în acest topic.  
 Pentru validarea Galei - atât pentru câstigatorii categoriilor cât și pentru participanții la vot - sunt necesare minim 30 de voturi complete (vot la toate categoriile).

 
 

Disclosure: Dacă userul are o problemă în activarea serialului (dovedește că primește o eroare și nu are jocul atașat contului de steam) va primi un alt joc de acceași valoare sau mai mare.  
    
  Categoriile la care vă așteptăm nominalizările sunt:  
  
  Users  
  
  Fotogenicul anului:  
  Graficianul anului: 
  Cinefilul anului:  
  Sportivul anului:  
  Techmaniacul anului:  
  Muzicianul anului:  
  Cel mai activ user al anului:  
  Cel mai util user al anului:  
  Streamerul anului:  
  Cel mai inteligent user al anului:  
  Cel mai amuzant user al anului:  
  Jucătorul anului:  
    
  Staff  
  
  Managerul anului:  
  Moderatorul anului:  
  Game Masterul anului: (aici se califică orice admin ce activează în game pe serverele Linkmania)  
  Cel mai activ membru al staff-ului:  
  Cel mai competent membru al staff-ului:  
  Cel mai util membru al staff-ului:  
  Cel mai apreciat membru al staff-ului:  
  Cel mai bun organizator de evenimente al staff-ului:  


   


   Mulțumim pentru voturi și succes la tombolă!  

 

 
 • 66 replies

   
 Cutremul a avut loc miercuri în jurul orei 04:51 (ora României) în largul coastelor Hondurasului. Autoritățile au emis o alertă de tsunami pe o rază de 1000 km în jurul epicentrului.  
 Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 44 km de Insula Great Swan. Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific a anunțat eventuale valuri de un metru în Insulele Virgine Americane, respectiv Puerto Rico. 
 Cutremurul s-a resimțit puternic la sute de kilomentri distanță, mai exact în Mexic și Honduras. Din fericire nu s-au înregistrat încă victime și nici pagube materiale semnificative. 
 "Avem rapoarte că a fost resimțit în majoritatea tării, dar nu avem raportate pagube", a declarat Lizandro Rosales, directorul comisiei de urgențe din Honduras. 

 

Sursa
 • 0 replies

  
 Petrecerea de Revelion cu tema "Glamour Party" va avea loc la Palatul Parlamentului și va începe la ora 19:45. Formațiile care vor canta în Sala Unirii sunt Hypnotique-Electric Violin Band și Cornel Verban Orchestra, iar petrecerea se va încheia în anul nou cu Ștefan Bănică Junior. Organizatorii au pregătit 4 variante de locuri: Standard - 165 euro, Premium - 185 euro, Golden - 205 euro și VIP - 225 euro. 
 Berăria H, din Herăstrău îi va avea ca invitați pentru noapte dintre ani pe Horia Brenciu, Ioana Ignat și formația Azur. Prețurile petrecerii de la restaurant sunt cuprinse între 450 și 750 lei, în funcție de locul ocupat. 
 O altă petrecere organizată de Primăria Municipiului București va avea loc în Piața George Enescu. Pe scenă vor urca pe rând: Carla’s Dreams, Holograf, Loredana, Connect-R, Zoli TOTH Project, Delia,Voltaj, Florin Chilian, Corina, Vunk, Andra, Direcția 5, Randi și Vescan. 
 Primăria Sectorului 3 va organiza și ea o petrecere de Revelion, petrecere intitulată "100 și La Mulți Ani!". Aceasta va dura 5 ore iar trupele invitate sunt: Cornelia Tihon & Taraful Daniel Bădoi, Crina Matei & Band, Cobzality, Omul cu Șobolani, Noaptea târziu, La Familia, Bosquito și Voltaj. 

 

 

Sursa

 
 • 0 replies

 În noapte de duminică spre luni (17-18 decembrie) un incendiu a izbucnit la o sondă de gaz din localitatea Moftinu Mare, județul Satu Mare. Șapte autospeciale și o echipă medicală Smurd au ajuns la locul incidentului. Din fericire nu avem victime până în acest moment. 
 Au trecut 10 zile de la izbucnirea incendiului și autoritățile nu vor să riște și să provoace o explozie. Sirinus Energy, o companie canadiană care activează în Moftinu Mare, lucrează la o strategie de stingere. Până atunci s-a hotărât ca procesul de ardere să continue întrucât nu este pusă în pericol viața nimănui. Până în acest moment peste 100 de pompieri au participat la asigurarea zonei. 
 În ciuda zgomotelor puternice de care se plâng locuitorii din apropiere, Raed Arafat susține încrezător: 
 "Apa de la fața locului nu e necesară pentru stingerea incendiului, ci pentru protecția celor care vor lucra ulterior la închiderea sondei. Stingerea incendiului se va face cu anumite substanțe chimice care înțeleg că există (...) Între viteza mare de a rezolva problema și siguranța, trebuie să găsim o balanță. Nu putem să mergem pe viteză mare, să insistăm să se rezolve niște lucruri pe seama siguranței. În același timp nici nu vrem să se lungească mult. Discuția din această dimineață a fost să mergem cât mai rapid în rezolvarea problemei, însă fără să facem niciun compromis în ceea ce privește siguranța”. 

Sursa

 

 # Care este soluția din punctul dumneavoastră de vedere? Autoritățile au declarat astăzi că e posibil ca incendiul să dureze până în primăvară. Sunt de acord cu siguranța populației însă cam sceptic în privința ecosistemului. După părerea mea ar trebui ca Guvernul să intervină, în sensul de a acorda ajutoare și posibile locuințe pentru cei din zona contaminată. 
 • 0 replies

FCSB și-a aflat vineri, 11 decembrie, la tragerea la sorți de la Nyon(Elveția) adversara în optimile Uefa Europa League.

Echipa noastră îi va întâlni pe italienii de la Lazio. Un adversar greu, mai ales ținând cont că, dacă ar fi câștigat grupa, echipa noastră ar fi putut întâlni echipe precum Steaua Roșie Belgrad, FC Astana si Ostersunds. Totuși, Lazio nu este cel mai greu adversar, echipa noastră scăpând de un duel șoc cu Arsenal, Borussia Dortmund sau Atletico Madrid.

FCSB vs Lazio se va juca pe 15 februarie 2018 pe Arena Națională din București, în timp ce Lazio vs FCSB va avea loc pe Stadio Olimpico din Roma, pe 22 februarie.

Sincer, cred în șansa Stelei. Lazio este un adversar puternic, însă fotbalul italian nu mai este ce a fost o dată. În fotbal se întâmplă surprize și de aceea îl iubim. Voi fii prezent la meciul de acasă și mă gândesc serios să merg și în Italia.

Voi ce credeți despre acest duel? Are FCSB vreo șansă? Aștept comentarii despre adversar și pronosticurile voastre.

Forța Steaua!
 • 3 replies

La varsta de 16 ani, Bregovic a pus bazele trupei Bijelo Dugme, una dintre cele mai populare formatii rock din Europa.

Artist desavarsit, a creat coloane sonore pentru filme precum: "Time of the Gypsies", "Queen Margot", "Underground" si "Arizona Dream", special pentru regizorul Emir Kusturica.

Muzica lui are puternice influente ale stilului traditional tiganesc si muzica balcanica.

Cititi mai multe : https://ro.wikipedia.org/wiki/Goran_Bregović

Urmatorul concert in Romania al lui Goran Bregovic este in data de 2 aprilie 2018, la Sala Palatului. Spectacolul se numeste "Three Letters From Sarajevo". 

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-concert-goran-bregovic-la-sala-palatului-31521/?affiliate=infomusic


 
 • 0 replies

 

Iubitorii formatiei Lacrimosa stiu ca o ocazie de genul asta nu este de ici de colo si fanii cred ca deja au inceput sa caute zboruri catre cele 3 orase. 

16.02.2018 Leipzig – House Leipzig
17.02.2018 Erfurt – Trade Union House
18.02.2018 Berlin – Columbia Theater

Biletele se pot cumpara de aici : http://www.eventim.de/tickets.html?fun=erdetail&affiliate=EVE&doc=erdetaila&erid=1497005&xtor=AL-6071-

Biletele incep de la 38.45 Euro

Sper sa ne vedem acolo ! 

 
 • 0 replies

 

Meciul va avea loc joi, 7 decembrie, la ora 22:05, pe Național Arena. Partida va fi transmisă, în direct, de PRO TV și Telekom Sport.

După începutul fabulos, cu 3 victorii din 3 meciuri, echipa noastră a făcut egal acasă cu Beer Sheva și a pierdut în deplasarea de la Plzen,  și are nevoie de victorie pentru a câștiga grupa. Desigur, dacă Beer Sheva câștigă meciul de acasă cu Victoria Plzen, rezultatul Stelei nu mai contează.

FCSB trece printr-o perioadă dificilă. După înfrângerile cu Plzen și Astra, moralul jucătorilor este unul scăzut. Absența lui Planici din centrul apărării poate creea probleme, să sperăm că Larie(înlocuitorul probabil) va face față atacurilor elvețienilor.

Voi fi la meci mâine seară, sper ca echipa să se ridice la nivelul din primele meciuri și să facă un spectacol frumos, să ne 'încălzim' în tribune. Pronosticul meu este că FCSB va câștiga lejer, deoarece avem jucători experimentați care știu cum să gestioneze un astfel de meci. Aștept comentariile și pronosticurile voastre.

Hai Steaua! 

 
 • 5 replies

Regele Mihai I al Romaniei, nascut in 25 octombrie 1921, a domnit intre 20 iulie 1927 si 8 iunie 1930 si apoi din nou intre 9 septembrie 1940 si 30 decembrie 1947.

Fiu al principelui mostenitor Carol si al printesei Elena, nepot al regelui Ferdinand I si al reginei Maria din partea tatalui si al regelui Constantin al Greciei din partea mamei, Mihai a mostenit de la nastere titlurile de  principe al Romaniei si principe de Hohenzollern-Sigmaringen (la cel din urma a renuntat mai tarziu). 

Regele a fost casatorit cu principesa Ana de Bourbon-Parma si a avut cinci fiice, principesele Margareta, Elena, Irina, Sofia si Maria. 

In 1992, de Paste, Regele Mihai I a revenit in Romania si a fost intamplinat cu un mare val de simpatie. Presedintele Iliescu i-a interzis revenirea in tara pentru urmatorii 5 ani, ingrijorat de popularitatea acestuia. Sub presedentia lui Emil Constantinescu 1997 si-a reprimit cetatenia romana si i-au fost retrocedate o parte din proprietatile confiscate de comunisti.

In data de 5 decembrie 2017, ora 13:00, regele Mihai I al Romaniei a incetat din viata.


 
 • 2 replies

 


 Români din 80 de orașe din țară și străinătate se află, în acest moment, pe străzi cerând retragerea legilor  Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului. 
 Protestatarii susțin că România este întruna dintre cele mai grave situații din ultimii 27 ani, din perioada postcomunistă. Tot ce trăim acum este comparabil cu criza financiară, mineriadele din '90 și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Organizatorii afirmă că în curând, dacă vom mai respecta ce zice Guvernul, vom fi alungați din Uniunea Europeană și respectiv din NATO. 
 Bucureștenii s-au întâlnit în această seară în jurul orei 18:00 în Piața Victoriei și au ajuns la Palatul Parlamentului la ora 19:30. În acest moment aceștia sunt în număr de peste 10000 și cer demisia lui Tudorel Toader. 

Sursa

 

Video-urile de mai jos spun totul!

 

 


  

 
 • 0 replies

Salut, avem trei poziții disponibile pentru LinkMaster un grup de moderatori LinkMania care se ocupă de:

Aducerea de noutăți interesante pe forum (cu focus pe una sau mai multe dintre subsecțiuni) 


Editarea blocurilor dinamice de "Featured Content" pe care le vedeți în partea de sus a forumului


Moderarea secțiunii Comunitatea Linkmania ( Ştiri interne şi externe ; TechMania; FunMania; Muzică; Cinema si televiziune; Sport ; Discuţii diverse; Medicină). 
Așadar dacă:

Ai cel putin 6 ore de timp liber  pe saptamană pentru LinkMania


Ai cel puțin 16 ani, răbdare și respect pentru ceilalți membri ai comunității indiferent de poziția lor


Stăpânești bine limba română și limba engleză


Ai cunoștiințe bune despre cel putin una dintre sectiunile Comunitatii Linkmania


N-ai avut nici un warn în ultimele 6 luni.
Ești binevenit să-ți manifești interesul cu răspuns la anunțul acesta în forma:

 

Prenume:

Vârsta:

Aria / Ariile de interes : 

Cele mai interesante topicuri inițiate de tine pe forum (link):

Alte informații relevante care ar putea ajuta la luarea deciziei: 

 

In cazul in care veti fi selectați, un coleg LinkMaster cu senioritate vă va indruma in primele tape ale colaborării pentru a ne asigura ca veti invața toate aspectele necesare poziției (moderare, redactare de articole etc) 

 

Mulțumesc!
 • 20 replies

 

   Uraganul Ophelia a ajuns în Irlanda în decursul zilei de luni după-amiază. Acesta s-a format în Oceanul Atlantic și a reușit deja să cauzeze moartea a trei oameni. Peste 100.000 de locuințe au rămas fără curent electric și majoritatea școlilor au fost închise.  
  
   Deși inițial acest uragan era la scara 2 din 5 din punct de vedere al intensității, acesta a evoluat la treapta a treia. Vântul a depășit în unele locuri și 180 km/h, iar autoritățile au declarat cod roșu până marți dimineață la ora 03:00. Meteorologii atenționează trecerea uraganului la un stadiu de furtună post-tropicală care poate cauza întreruperea de energie electrică, posibile inundații, valuri puternice, pagube materiale, perturbarea circulației rutiere, feroviare, aeriene și navale. 
  
   Tot în această după-amiază, în Anglia, cerul a căpătat o culoare ciudată, roșiatică. Specialiștii spun că fenomenul provine atât de la uragan cât și de la incendiile forestiere din Spania și Portugalia. Acest fenomen a fost vizibil în mai multe țări, printre care și România (ieri seară). 

 

 
 • 0 replies

 

  Al Doilea Război Mondial a fost cel mai sângeros conflict din istorie. Lumea se afla într-o stare permanentă de „război total“. Fiind motivată de ameninţarea tiraniei globale, aliaţii au câştigat războiul, dar victoria a fost marcată de multe bătălii. 

 

Bătălia pentru Anglia
  Bătălia Angliei (10 iulie – 31 octombrie 1940) este numele dat eforturilor Luftwaffe depuse pentru câştigarea superiorităţii aeriene asupra Royal Air Force (RAF), înaintea unei invazii terestre şi aeriene asupra Marii Britanii (Operaţiunea Leul de Mare), în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Bătălia Angliei a fost prima luptă purtată integral doar de forţele aeriene. A fost de asemenea cea mai mare şi susţinută campanie de bombardamente desfăşurată până la acea dată şi primul test adevărat al teoriilor bombardamentelor strategice dezvoltate după Primul Război Mondial. Eşecul Germaniei Naziste de a distruge forţa aeriană a Angliei sau de înfrângere a stării de spirit a guvernului sau poporului britanic este considerată prima înfrângere majoră a celui de-al Treilea Reich.

 

 


  


 

 Acest topic are ca scop aducerea în prim-plan a unor momente importante din istorie, momente care au schimbat lumea din zilele noastre. M-am oprit la Bătălia din Anglia pentru că RAF Museum este la doar 10 minute distanță de mine. Vizita acestui muzeu mi-a stârnit un interes aparte legat de aviație și la cât de puternică este acesta forță în ziua de astăzi. Tu despre ce moment din istorie ai vrea să discuți? Ai rămas minunat vreodată de ce ai văzut într-un muzeu de istorie? 
 • 5 replies

8 morți și 137 de răniți, după furtuna de duminică
 • 0 replies

 

 Un cutremur cu magnitudinea de 8,1 pe scara Richter s-a produs joi la ora locală 23:49 în Mexic. Epicentrul a avut loc la aproximativ 100 km de sud-vestul orașului Pijijiapan și a avut o adâncime de 35 km. Peste 50 milioane de mexicani au resimțit seismul care a avut și foarte multe replici, cea mai mare fiind de 5,7. 
 Autoritățile au emis avertizări de tsunami pentru statele Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama și Honduras. Acest cutremur vine după un val de uragane care un afectat serios coastele Americii în zilele trecute. 
 Bilanțul cutremurului devastator de vineri dimineața a ajuns la cel puțin 27 de morți a afirmat președintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, precizând că a fost vorba despre cel mai puternic seism care a afectat țara în ultimul secol. 

 


  
 • 0 replies

 

 În cursul zilei de joi, 17 august, o furgonetă a intrat într-o mulțime din zona turistică La Rambla din Barcelona. Bilanțul Poliției este de treisprezece morți și aproximativ 50 de răniți. 
 “Condamn cu fermitate atacul terorist din Barcelona. Condoleanțele mele pentru famiiliile victimelor. Solidaritate cu Spania”, se arată în mesajul președintelui, postat pe Twitter. 
 De asemenea, și premierul Mihai Tudose a postat un mesaj de susținere pe Facebook: 
 ”In aceste momente de grea încercare, ne exprimăm regretul fată de tragedia de la Barcelona și urmărim cu foarte mare atenție evoluția situației. La nivelul Ambasadei României la Madrid, a fost instituită o celulă de criză, iar Consulatul General al României la Barcelona este în legătură permanentă cu autoritătile locale. 
 Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de cei din Barcelona și familiile lor!” 


 

 # Din păcate ne așteptăm la un bilanț mult mai năucitor, mulți dintre răniți aflându-se într-o stare critică. Dumnezeu să-i odihnească în pace! 
 • 2 replies

Când auzim de suita office, cu toții ne gândim la pachetul Office oferit de către Microsoft dar piața este plină de alternative, gratuite sau nu, care te pot ajuta la fel de mult precum o face Microsoft Office. Dacă ești în căutarea unei alternative pentru Microsoft Office atunci ai ajuns la locul potrivit deoarece în acest articol o să prezint câteva alternative gratuite pe care le poți încerca.

Alternative sunt destule, unele sunt cross-platform așa că le poți folosi și pe sistemele Linux. Printre cele mai populare soluții se numără LibreOffice, WPS Office, Softmaker FreeOffice sau soluția pentru cloud Google Apps.

LibreOffice

LibreOffice este cea mai populară soluție office disponibilă pe piață. Aceasta este o soluție office completă și include unelte precum Writer, Calc, Impress, Draw, Math și Base. Toate uneltele sunt performante și pot înlocui foarte ușor alternativele Word, Excel, Access sau Powerpoint.

Acest pachet Office are la bază suita OpenOffice dezvoltată de Apache dar beneficiază de dezvoltare mai rapidă și de actualizări mai frecvente. Poți găsi multe extensii care te pot ajuta să conectezi aplicațiile la documentele Google sau care te pot ajuta să adaugi funcționalități suplimentare ce te pot ajuta în procesul de creare sau scriere.

Suita office LibreOffice este complet gratuită așa că o poți descărca și utiliza fără probleme, atât pentru locul de muncă cât și pentru acasă. Vizitează libreoffice.org pentru a descărca suita LibreOffice.

OpenOffice

OpenOffice este un pachet office complet dezvoltat de Apache și distribuit sub licență open-source. Uneltele disponibile sunt puternice iar codul de bază este unul stabil. Suita include alternative precum Writer, Calc, Impress, Draw, Math sau Base.

WPS Office

WPS Office este o altă alternativă performantă pentru Microsoft Office. Suita este disponibilă într-o versiune gratuită și într-o versiune comercială.

Citește mai mult pe TechCafe.ro
 • 0 replies
  1877 - Carol I, principe (1866-1881) și rege (1881-1914) al României, a aprobat construcția unui pod de pontoane peste Dunăre, în zona Silistioara-Măgura. 


  1900 - In Italia, regele Umberto I al Italiei este asasinat de un anarhist de origine italiană, Gaetano Bresci. 


  1921 - Adolf Hitler devine liderul Partidului Naționalist German al Muncitorilor. 


  1938 - Japonia a atacat URSS în regiunea lacului Hassan de lângă Vladivostok. 


  1946 - Incepe Conferința de pace convocată la Paris de puterile învingătoare în cel de-al doilea război mondial, pentru pregătirea tratatelor de pace cu Bulgaria, Finlanda, Italia, România și Ungaria (se va încheia la 15 octombrie același an). 


  1947 - Este dizolvat, printr-o hotărâre a Consiliului de Miniștri, Partidul Național Țărănesc. 


  1948 - Dupa o întrerupere de 12 ani cauzată de cel ce-al doilea război mondial, la Londra se deschid Jocurile Olimpice de Vară. 


  1952 - La J.O. de la Helsinki, Iosif Sârbu este medaliat cu aur la tir. Prima medalie de aur olimpică a României. 


  1957 - Si-a început activitatea Agenția Internațională pentru Energie Atomică. 


  1958 - Presedintele american Dwight Eisenhower a semnat actul care a dus la crearea NASA. 


  1981 - Charles, Prinț de Wales se căsătorește cu Lady Diana Spencer. 


  1984 - La cea de a XIII-a ediție a Olimpiadei de vară, organizată la Los Angeles, sportivii români au cucerit 20 de medalii de aur, 16 de argint și 17 de bronz (29 iulie-12 august). 


  1994 - Este adoptată prima Constituție a Republicii Moldova. 

Noul driver GeForce Game Ready oferă cea mai bună experiență de gaming pentru nou lansatul Lawbreakers, dar și optimizări ale unor jocuri precum EVE: Valkyrie (pentru opțiunea ”Ultra Graphics”), Fortnite (early access), ARK: Survival Evolved și Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Game Ready pentru Lawbreakers, Ark Survival Evolved, Dark and Light și Hellblade: Senua’s Sacrifice!

Disponibile atât înainte, cât și în ziua lansării, driver-ele NVIDIA Game Ready oferă jucătorilor GeForce cea mai bună experiență, totul datorită eforturilor susținute ale inginerilor NVIDIA de a optimiza performanța în joc. Mai mult, certificarea Microsoft WHQL acordată fiecărui driver Game Ready reprezintă o garanție suplimentară a calității. Acest driver optimizează experiența de joc în LawBreakers, ARK: Survival Evolved, Dark and Light și Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Utilizatorii GeForce Experience pot câștiga jocul Mass Effect: Andromeda

NVIDIA continuă să răsplătească utilizatorii GeForce Experience și le oferă oportunitatea de a câștiga o copie digitală a jocului Mass Effect: Andromeda. Norocoșii vor primi o notificare pe 1 august 2017. Pentru ca un participant să fie eligibil, acesta trebuie să descarce și să se autentifice în aplicația GeForce Experience, iar apoi să opteze pentru a primi newsletter-ul NVIDIA.

Citește mai mult pe ArenaIT
 • 0 replies

Paint-ul clasic o sa dispara in toamna cand Microsoft va lansa update-ul  Creators Update Part 2: The Revenge.

Insa Paint nu este singura aplicatia care dispare in tomana. Microsoft a decis sa elimine si alte aplicatii si functii: Screen Saver, PowerShell 2.0, Outlook Express, Reader App și Reader List si posibil si altele.

Sursa: ArenaIT

*Majoritatea dintre aplicații vor fi înlocuite sau integrate, precum: Paint este înlocuit de Paint 3D, Outlook Express de Mail iar Reader App este integrat în Microsoft Edge [...]
 • 3 replies

In caz ca va intrebati cum mai decurg lucrurile pe segmentul de retelistica, aflati ca Netgear Nighthawk X10 a fost desemnat cel mai bun router din Europa. Este al doilea consecutiv cand Netgear iese pe primul loc la categoria routere din cadrul European Hardware Awards.

Nighthawk X10 sau R9000 a fost lansat in toamna anului trecut si este gandit pentru streaming multimedia si backup. Este capabil de streaming 4K datorita procesorului quad core de 1.7GHz, cel mai rapid procesor din acest segment. Vitezele ajung pana la 7.2Gbps, stie MU-MIMO si are port 10Gigabit pentru conexiune prin fibra optica.

Specificatii

Conexiune rapidă pe 60GHz 802.11ad WiFi pentru download rapid, backup și latență minimă întimpul jocurilor online


Plex Media Server


Procesor puternic de 1.7GHz Quad Core, ce oferă performanțe excepționale în streaming 4K sau VR gaming


4 antene ultra performante, pentru o acoperire WiFi optimă și viteze de transfer superioare


6 porturi LAN Gigabit


2 porturi USB 3.0


Backup automat în cloud cu Amazon Drive


NETGEAR® ReadyCLOUD® ofera acces ușor, individual și sigur catre unitațile de stocare conectate prin USB


Port pentru fibra optică de 10Gigabit pentru un backup ultrarapid și media streaming de la/către o unitate de stocare NETGEAR ReadyNAS® sau alt NAS


Tehnologie MU-MIMO capabilă să ofere streaming de date simultan către mai multe deviceuri


Dynamic QoS prioretizează traficul pe rețea și oferă un streaming video neîntrerupt pentru aplicații ca YouTube®, Netflix® și altele
Sursa: ArenaIT
 • 1 reply

×