A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Barbati - Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Barbati - dublu Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Juniori - Sferturi de Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Juniori - Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Juniori - dublu Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Juniori - dublu Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Femei - Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Femei - dublu Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Femei - dublu Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Junioare - Sferturi de Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Junioare - Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Junioare - dublu Semifinale
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Junioare - dublu Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Mixuri - Sferturi de Finala
A Unsprezecea Zi si A Doisprezecea Zi - Mixuri - Semifinale
Federer l-a distrus pe Andy Roddick Elvetianul Roger Federer si-a luat revansa impotriva americanului Andy Roddick pentru infrangerea din turneul demonstrativ de la Kooyong, reusind astazi o victorie categorica in prima semifinala a Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
Federer s-a impus in 3 seturi, 6-4, 6-0, 6-2 si isi asteapta adversarul din finala dintre chilianul Fernando Gonzalez si germanul Tommy Haas, meci care va avea loc maine la Melbourne.
Serena Williams vrea şi tortul şi cireaşa Serena Williams găseşte 'deja fantastic' faptul că va disputa sâmbătă finala Openului de tenis al Australiei, însă jucătoarea americană vrea mai mult decât atât.
'Este deja fantastic că mă aflu aici, este genial. Să câştig ar fi fabulos şi faptul că Maria (Şarapova) va fi următoarea nr. 1 mondial ar fi cireaşa de pe tort', a declarat vineri Serena Williams, nr. 81 mondial, care a reuşit una dintre cele mai răsunătoare reveniri din istorie.
Serena (25 ani) nu a mai câştigat un titlu de la cea de-a doua sa victorie de la Melbourne în 2005, turneu în care anul trecut a fost eliminată în turul trei.
'Nu m-aş fi aflat aici, dacă n-ar fi trebuit să vin', a subliniat fosta nr. 1 mondial, care a explicat apoi cum cineva care pierde în sferturile de finală ale turneului de la Hobart, în faţa modestei austriece Syille Bammer (nr. 42 în clasamentul WTA), poate să atingă două săptămâni mai târziu finala Openului Australiei.
'Am fost scârbită de faptul că am pierdut la Hobart, însă a fost probabil un lucru bun, pentru am putut veni mai devreme la Melbourne. A fost frig în Tasmania, iar căldura pe care am găsit-o aici mi-a făcut extraordinar de bine. Am fost furioasă, orgoliul mi-a fost rănit, ceea ce cred că de asemenea a fost un lucru bun. Probabil că a fost o intervenţie divină să pierd acolo'.
Ea consideră că la Melbourne încă nu a jucat cel mai bun tenis al său. 'Ceea ce m-a făcut să câştig au fost rezistenţa, mentalul şi voinţa. Am jucat meciuri corecte, dar nu am atins vârful nivelului meu de joc. Sper ca asta să se întâmple în finală'.
Orice se va întâmpla sâmbătă, Serena va reveni luni în Top 20 mondial.
'Sunt plină de obiective, de ambiţii mari, însă prefer să le păstrez pentru mine. Mi-am făcut programul până la Wimbledon, un program bun, cu doar câteva turnee, nu prea multe', a spus ea misterioasă, înainte de a încheia: 'Roger (Federer) este modelul meu'.
Finala Fernando Gonzalez-Roger Federer la Australian Open Chilianul Fernando Gonzalez s-a calificat vineri în finala probei de simplu masculin din cadrul Openului Australiei la tenis, primul turneu de Mareş Şlem al anului, care se desfăşoară la Melbourne, învingându-l în trei seturi, cu 6-1, 6-3, 6-1, pe germanul Tommy Haas, în penultimul act al competiţiei.
Gonzalez îl va înfrunta duminică, în finală, pe liderul clasamentului mondial ATP, elveţianul Roger Federer, care a trecut joi, cu 6-4, 6-0, 6-2, de americanul Andy Roddick. Tenismanul din Ţara Cantoanelor, principalul favorit al turneului australian, a câştigat toate cele 9 meciuri disputate până acum împotriva chilianului, cap de serie nr.10.
Dacă îşi va păstra titlul la Melbourne, Federer, în vârstă de 25 de ani, va câştiga al zecelea turneu de Mare Şlem din cariera sa şi se va apropia de recordul lui Pete Sampras, care are în palmares 14 victorii în turnee majore.
Sursa :
http://www.prosport.ro/Sursa :
http://www.australianopen.com/
Cara Black (Zimbabwe) si Liezel Huber (Africa de Sud) dupa ce au castigat finala la dublu feminin

Chang Yung-Jan si Chuang Chia-Jung (Taiwan) batute la dublu feminin

Andy Roddyck

Roger Federer

Fernando Gonzales

Tommy Haas

Kim Chijsters

Maria Sharapova

Nicole Vaidisova

Serena Williams